Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa myggmedlet 2024 – slipp myggbett under sommaren!

1. Bushman Gel 2. Sjö och Hav Mygg Och Fästing Roll-On 3. MyggA Mosquito Stick
Bushman Gel Sjö och Hav Mygg Och Fästing Roll-On MyggA Mosquito Stick

Bästa myggmedlet 2024 – Sommaren är något som många ser fram emot, men med den vackra sommaren kommer också mygg. Att sitta ute under sommarkvällarna kan låta underbart i teorin, men i praktiken innebär det dock att du riskerar att bli uppäten av mygg. Det kan skapa en ordentlig klåda, och har du otur kan du även vara allergisk mot myggen.

För att göra sommaren härlig igen har vi satt ihop en lista med det bästa myggmedlet 2024. Med rätt myggmedel kan du njuta av sommaren på det bästa sättet utan att behöva oroa dig för myggbetten. Läs igenom vår bäst i test lista för att hitta det bästa alternativet för dig!

Topp 3 myggmedel bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Bushman Gel 75 ml – Effektivt i 15 timmar!

 • Skonsam mot huden
 • Har allergifria ingredienser
 • Effektivt myggmedel
 • Håller upp till 15 timmar

Vi valde Bushman Gel som vår vinnare i vår topplista eftersom det är ett effektivt myggmedel som ser till att du slipper betten under sommaren. Detta är ett myggmedel som är skonsamt för huden och den innehåller allergifria ingredienser. Om du vill slippa myggen under sommaren är Bushman Gel därför ett smart alternativ. När du applicerat medlet så håller det upp till 15 timmar. Bushman Gel skyddar också mot andra insekter som knott och fästingar och myggmedlet kommer även i spray om du skulle föredrar detta istället för gel.

Bushman är ett av de mest effektiva myggskyddet som finns på marknaden. Anledningen till att det innehåller ingrediensen DEET. Det är en ingrediens som är rekommenderat av WHO (Världshälsoorganisationen). DEET blev tillverkat för att skydda mot sjukdomar som kan komma från insekter i tropiska miljöer. Bushman är dessutom godkänt av Kemikalieinspektionen i Sverige för att användas som ett skydd mot insekter.

 • 149,00 kr 125,00 kr

2. Sjö och Hav Mygg Och Fästing Roll-On Creme – Går att använda på barn över 3 år!

 • Säker för barn under 3 år
 • Låg giftighet
 • Lämnar inga fläckar på kläderna
 • Verksam upp till 6 timmar

Att ett myggmedel har en låg giftighet är viktigt för att du ska kunna använda det på mindre barn, och Sjö och Hav Mygg Och Fästing Roll-On Creme erbjuder precis detta. Det är ett myggmedel som du kan använda på barn som även är under 3 år gamla. Du kan använda det två gånger om dagen och det är verksamt upp till 6 timmar.

Om du vill skydda dina kläder är Sjö och Hav Mygg Och Fästing Roll-On Creme också ett bra alternativ då det inte lämnar några fläckar på dina kläder. Myggmedlet har en låg giftighet och är även fritt från DEET, som inte är rekommenderat för yngre barn. Att applicera det är dessutom enkelt!

 • 119,00 kr
 • 119,00 kr

3. MyggA Mosquito Stick – Skydd både i Sverige och exotiska platser!

 • Kommer som spray och roll-on
 • Skydd mot mygg och fästingar
 • Innehåller DEET
 • För barn över 2 år

MyggA Mosquito Stick är ett myggmedel som länge har varit en favorit bland svenskar. Detta myggmedel kommer som både spray och roll-on, så du kan välja det som är bäst för dig.  Myggmedlet skyddar mot mygg både i Sverige och andra exotiska platser i världen. Vill du även slippa fästingar kan du använda MyggA Mosquito Stick.

Du kan använda detta myggmedel två gånger om dagen, och det är passande för barn som är över 2 år. Myggmedlet går att använda på hela kroppen, både på halsen, händerna, vaderna – ställen som dina kläder inte kan täcka. MyggA är ett effektivt alternativ som du kan använda även om du har använt solskydd.

 • 72,80 kr
 • 99,00 kr
 • 99,00 kr
 • 139,00 kr

Allt om myggbett

Myggbett kan vara något av det värsta med sommaren. Att bli biten leder till en obehaglig klåda. När myggen biter dig sprutar de in sitt saliv i huden och din kropp reagerar på detta och därför kliar och rodnar din hud.  Det är dessutom många idag som är allergiska mot myggen, vilket verkligen kan förstöra dina sommarkvällar.

Det är inte känt varför vissa reagerar värre på mygg än andra. När du använder ett effektivt myggmedel kan du förhindra att du blir biten. Mygg är något som finns i hela vårt avlånga land, men det finns en del områden där det finns fler mygg än andra, som exempelvis området vid nedre Dalälven.  

Tre vanliga frågor om myggmedel:

Vem behöver myggmedel?

Om du är en person som tycker om att vara utomhus under de varma månaderna är myggmedel något du borde investera i. En trevlig kväll utomhus kan snabbt förstöras av myggen, men med myggmedel kommer du kunna fortsätta vara ute. Om du ska åka utomlands är myggmedel också ett måste då myggorna kan bära på sjukdomar. Därför är det extra viktigt att du använder myggmedel för att förhindra att du blir biten.

Vad borde jag tänka på när jag väljer ett myggmedel?

En sak som är viktig att tänka på är att vissa myggmedel går inte att använda på barn. Du måste alltid läsa avisningarna noga för att kontrollera att det är passande för alla i familjen. Att myggmedlet inte har några farliga kemikalier är viktigt. Det finns också olika sorters av myggmedel som du kan välja mellan, allt från gel, roll-on till spray.

Är myggmedel med DEET bäst?

DEET står för dietyltoluamid och det är en aktiv substans och en säker produkt som är godkänd av WHO. År idag det vanligaste ingrediensen för myggmedel och även för andra insektsmedel. Du borde dock välja ett myggmedel som är godkänt, och du ska även respektera åldersgränsen som finns på flaskan. DEET rekommenderas dock inte att användas på barn av Kemikalieinspektionen.

Vad vi haft i åtanke när vi valde produkterna i vår topplista

Vi vill alla slippa mygg under sommaren, och tyvärr är det inte alltid möjligt att göra detta utan ett myggmedel. När vi valde ut vår topp tre lista kikade vi på vad för ingredienser som myggmedlet hade. Inga giftiga medel nådde vår lista!

De alternativ vi valt att ha med på vår topplista är medel som håller i flera timmar utan ytterligare applicering. Alla myggmedel som finns på vår topp 3 lista är effektiva och kommer att göra sommaren roligare!

 

Referenser och länkar

https://www.1177.se/olyckor–skador/bett-stick-och-vaxter/myggbett-och-knottbett/

https://doktor.se/fakta-rad/myggbett/

https://www.test.se/myggmedel/

https://www.testfakta.se/sv/kropp-halsa/article/basta-vapnet-i-sommarkvallen#:~:text=Bäst effekt får vi från US622 och Sjö och hav.&text=US622 innehåller precis som MyggA,produkterna används på fel sätt.

https://www.testmonkey.se/traning-fritid/uteliv/skydd/basta-myggmedlet-test/

Vi har jämfört myggmedel avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Gardenstore
Outdoorexperten
Skistart
MEDS
Stick.se
LloydsApotek

Lämna en kommentar