Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa fällbara campingbordet 2024 – Gör middagar på campingen mycket smidigare!

1. Helinox Table One Hard Top 2. Arctic Tern Alu Table Set 3. Campingbord Briv Stor Ihopfällbar
Helinox Table One Hard Top Arctic Tern Alu Table Set Campingbord Briv Stor Ihopfällbar

Bästa fällbara campingbordet 2024 – Att campa är en storfavorit för många svenskar, och oavsett om du har planerat att campa en längre period eller endast över en långhelg behöver du rätt utrustning. Något som är praktiskt och bekvämt att ha med sig är fällbara bord och stolar. Ett bord kommer att göra campingupplevelsen mycket enklare, och måltiderna smidigare – speciellt om du campar med barnen. Nästan alla campingbord är idag fällbara så du enkelt kan ta med dig det på camping resan.

Ett kvalitativt fällbart campingbord bör vara lätt, smalt och robust så att det kan hantera måltider under campingen. Höjden för bordet är också viktigt, det måste vara stort nog för att stolarna ska kunna gå under bordet.

I vår topp 3 guide med det bästa fällbara campingbordet 2024 har vi letat upp de smartaste alternativen för den bästa möjliga campingturen!

Topp 3 fällbara campingborden bäst i test 2024

1. Vinnare! Helinox Table One Hard Top – Stabilt bord som är väder och UV-resistent!

 • Kan hantera 50 kg
 • Lättviktsdesign
 • Väder och UV-resistent
 • Smart dragspelsvikning

Vår självklara vinnare av det bästa fällbara campingbordet är Helinox Table One Hard Top som är ett slitstrakt campingbord som är enkelt att transportera. Det har en smart dragspelsvikning, vilket gör monteringen enkel för hela familjen.

Bordet har en kapacitet på 50 kilo, men det väger enbart 980 gram så det är ett mycket smart alternativ att ha med för vandring där du vill att din packning ska vara så lätt som möjligt. Helinox Table One Hard Top erbjuder en garanti på 5 år och ramen på bordet är av DAC- aluminiumrör, ett robust och hållbart material.

För att du ska kunna ta med den under campingturen oavsett väder är det både väder och UV- resistent. Det är utrustat med hårt bordstopp som gör middagen i skogen mycket mer bekväm och du slipper att dela din mat med myrorna. Ett annat plus är att Helinox Table One Hard Top dessutom har en snygg design.

 • 2.000,00 kr 1.696,00 kr
 • 2.000,00 kr 1.696,00 kr
 • 1.995,00 kr

2. Arctic Tern Alu Table Set – Fällbart campingbord med stolar!

 • Väger enbart 6945 g
 • Kommer med fyra pallar
 • Ställbara ben
 • Enkelt att fälla ihop

Om du är ute efter ett campingbord som kommer med stolar är Arctic Tern Alu Table Set det rätta valet. Du slipper oroa dig för att hitta passande stolar för ditt campingbord och pallarna kan förvaras inuti bordet när det är nedpackat. Arctic Tern Alu Table Set väger 6945 gram, men på grund av dess kompakta storlek kan du enkelt ta dig med det under en vandring.

Campingbordet kommer med ställbara ben så du kan reglera sitthöjden på bordet. Det gör det också enklare för dig att få en jämn bordskiva även när underlaget är ojämnt. Konstruktionen för Arctic Tern Alu Table Set är stabilt aluminiumram och den har en slitstark MDF-bordsskiva – perfekt för att campa.

3. Campingbord Briv Stor Ihopfällbar – Stadigt bord!

 • Stadigt bord
 • Väger 10,5 kg
 • Slät plastyta
 • Plats för 6-8 personer

Vill du ha ett fällbart campingbord som tar en väldigt liten plats när det är hopfällt? Det är precis vad Campingbord Briv Stor Ihopfällbar erbjuder. Bordet är lite tyngre än de andra två med en vikt på 10,5 kilo, men fortfarande tillräckligt lätt för att det ska vara enkelt att ta med dig. Bordet kan du därför även använda som ett hjälp bord, där du kan servera maten vid exempelvis grillmiddagar. Du sätter enkelt upp det när du ska använda det och fäller ihop det när du inte har användning av det.

Bordet har plats för 6-8 personer och det är ett mycket stabilt bord som fungerar som ett riktigt matbord. Det kommer med en slät plastyta som har förstärkta kanter på undersidan. Bordet är utmärkt att ta med dig på campingen eller för att ha i förtältet på husvagnen.

Tre vanliga frågor om campingbord:

Vad är fördelen med att ha ett campingbord?

Trots att det självklart går att campa utan ett fällbart bord är det inte lika smidigt. Istället för att då kunna sitta ordentligt för att äta måste du använda dina knä som ett bord. Med ett campingbord kommer det vara mycket enklare att äta när du är ute och campar.

Hur stort borde ett campingbord vara?

Det beror helt på vad du är ute efter. Ska du campa med hela familjen krävs ett lite större bord än om du enbart ska åka iväg själv på en resa. Prioriteten för ett campingbord är dock att det är lättviktigt, stabilt och lätt att packa ihop.

Hur ställer jag upp ett campingbord?

Det beror hur stor bordet är och hur konstruktionen ser ut. För de flesta modeller medföljer en instruktion hur du bäst ställer upp det. Något som är gemensamt för alla campingbord är att det är lätta att ställa upp och slå ihop, samt att de är enkla att transportera.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

När det är dags att planera en campingresa måste du investera i de rätta produkterna. Ett fällbart campingbord kommer att göra campingen så mycket enklare och bekvämare. I vår topp tre lista har vi valt tre campingbord som är av den högsta kvaliteten, smarta att fälla ihop och ger dig en komfort på vandringsturen.

Varje gram räknas när man är ute och campar, därför har vi valt alternativ som är perfekta för campingen, men vi valde även lite större bord som kan vara till hjälp vid husvagnssemestern. Vad de har gemensamt är att de är lätta att fälla ihop och praktiska att förvara om du har begränsat med plats. Det bästa fällbara campingbordet bör också vara stabilt, vilket alla bord som vi har valt ut är.

Investera i ett av campingborden på vår topplista och du kommer inte att ångra dig!

Länkar och referenser

Alla campingmöbler hos Outdoorexperten, Gardenstore och Outnorth

Lämna en kommentar