Bästa ispikarna 2024 – var säker ute på isen!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Zandstra Double Ice Pole 2. Komperdell Ice Hunter Vario 3. Zandstra Ispik – Klassisk ispik
Zandstra Double Ice Pole Komperdell Ice Hunter Vario Zandstra Ispik – Klassisk ispik

Bästa ispikarna 2024 – En ispik är en stav som har en metallspets och som har jobbet att bedöma vad bärigheten, och vad kvaliteten är på isen som du går på. Det är perfekt för den som håller på med långfärdsskridskoåkning för att kunna bedöma isen på ett säkert sätt, men också för att kunna hjälpa till med balansen under svårare väderförhållanden.

Idag finns det ett gediget utbud av ispikar på marknaden som du kan välja mellan. Klart gäller det att du ska hitta rätt ispikar, vilket är varför vi har satt samman en bäst-i-test lista. Vi har valt ut tre av de bästa ispikarna för att göra ditt val både enklare och säkrare!

Topp 3 bästa ispikarna bäst i test 2024

1. Vinnare! Zandstra Double Ice Pole – Kan användas som både stavar och ispikar!

 • Snygg design
 • Unisex
 • Extra grepp
 • Spetsar av härdat stål

Double Ice Pole är precis vad namnet föreslår, stavar som också har dubbla användningsområden. De kan användas som gåstavar eller ispikar, vilket är ett måste att ha vid långfärdsskridskoåkning. Spetsarna är gjorda av härdat stål, vilket gör att dem är otroligt hållbara.

Ispikarna är konstruerade i en unisexmodell, som gör dem passande för både män och kvinnor att använda. Du kan välja mellan en rad olika storlekar för att hitta de som är speciellt passande för din längd. För att Double Ice Pole ska vara bekväma att hålla i är de utrustade med ett extra grepp som har isolerat skum runt omkring. Det ger dig ett ergonomiskt grepp om pikarna så att du kan kontrollera isen noga och samtidigt hålla balansen.

 • 1.395,00 kr

2. Komperdell Ice Hunter Vario – Lättviktig stav!

 • Foam-grepp
 • Justerbar
 • Lågviktig
 • Bra hållbarhet

Komperdell Ice Hunter Vario är en stav som du kan använda både som ispik, men även som en stav vid långfärdsskridskoåkning. Den är lättviktig och väger enbart 650 gram per stav, vilket gör den enkel att använda att oerhört lätt att bära med sig.

Staven har ett bekvämt foam-grepp vilket gör att du kan hålla den stadigt även längre ner och under en längre tid utan att skada handen eller handleden. Piken är tillverkad i robust aluminium, vilket gör att de har en lång hållbarhet. Staven är justerbar och är 98 centimeter lång när den är hopfälld och kan bli maximalt 155 centimeter lång. Komperdell Ice Hunter Vario kommer även med Syntetkorkhandtag och en justerbar handrem, perfekt för längre åkturer!

 • 1.090,00 kr
 • 1.295,00 kr

3. Zandstra Ispik – Klassisk ispik!

 • Flyter på vatten
 • Justerbar handrem
 • Robust träskaft
 • Härdad spets

Är du istället ute efter en mer traditionell ispik är Zandstra Ispik det perfekta alternativet för dig. Det är en ispik med en härdad spets som kommer hålla i många år framöver. Ispikarna har ett snyggt och robust träskaft som gör det enkelt att greppa tag om och hålla i utan att du riskerar att slinta till med handen under åkturen.

Pikarna har dessutom en praktisk, justerbar handrem som gör att du kanta fart utan att greppet försämras. Du behöver heller inte oroa dig ifall du skulle tappa pikarna i vattnet då de är så pass lättviktiga att de flyter. Det är de perfekta klassiska ispikarna för de som vill ha ett par stavar som är lätta att använda och enkla att fälla ihop. Ett stort plus i kanten är också att de har en snygg design.

 

 • 495,00 kr
 • 495,00 kr

Tre vanliga frågor om ispikar:

Hur väljer jag rätt ispikar?

Att välja rätt ispikar för just dig beror lite på dina aktiviteter och hur lång tid du tänkt använda dem utan paus. De ispikar på marknaden av hög kvalitet har en hel del gemensamt. De har en robust konstruktion, ett ergonomiskt grepp och är lättviktiga, så du enkelt kan ha med dem på dina utomhusaktiviteter. Du kan hitta många olika modeller gjorda av allt ifrån stål till aluminium, med trä eller plastdetaljer. Innan köp är det även viktigt att du mäter upp så att du hittar en ispik som är anpassad för din längd.

Hur använder jag en ispik?

Du håller ett fast grepp om handtaget och sticker sedan spetsen på isen. Du vill inte trycka alltför hårt, och ha alltid piken framför dig när du säkrar isen så du inte råkar gå på för tunn is. Om spetsen går rätt igenom så är isen inte säker att gå ut på och det är bäst att välja en annan väg.

Vad ska jag tänka på när jag använder ispikar?

Säkerheten är alltid viktigast när det kommer till att använda ispikar och det krävs att du använder den på rätt sätt. En ispik är ett mycket vasst redskap och kan också orsaka mycket skada om den används på fel sätt. Håll den därför bortom räckhåll från barn och husdjur.

Slutligen

En ispik är en god investering och ett måste för den som utför långfärdsskridskoåkning för att man ska kunna vara säker ute på isen under vinterhalvåret. Det är även ett bra köp om du bor nära en sjö och vill kunna kontrollera att det är säkert att åka skridskor på. Välj ett par ispikar som är både säkra och snygga för din nästa utomhusaktivitet!

Länkar och referenser

http://www.xn--lngfrdsskridskor-ynbo.com/ispikar-stavar-21955122

http://www.thinkice.com/glaciology/sv/praktiskisbedomning/kansel/index.htm

Så använder du en ispik

Vi har jämfört ispikar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Outdoorexperten
Outnorth

Lämna en kommentar