Populäraste artiklarna på Campsite.se 2019

Det har varit ett spännande år för oss på Campsite.se. Vi startade upp siten under 2018 och besöksantalet har stadigt ökat hela året. Friluftslivet har blivit mer och mer populärt de senaste åren och trenden har hållit i vilket vi har uppmärksammat och så har läsarna fått ta del av flera inspirerande reportage och tips från oss. Här är de mest lästa artiklarna från 2019.

1. Bästa mattermosen 2019

Mattermosar och friluftsliv hör ihop, det har vi lyckats bevisa genom att flera av våra texter om termosar tagit sig in på topp 10 för året!

Det finns många mattermosar att välja på för att hålla maten varm i några timmar. De finns i olika storlekar från små enportionstermosar till varianter där hela familjen har en måltid i sin mattermos.

2. Bästa tremanstälten 2019

Ut i naturen och campa eller stanna till på en av Sveriges alla fina campingplatser, ett tremannatält lämpar sig bra för många ändamål, vi hittade många bra och tipsade om dem i denna artikel som varit mycket populär.

Ett bra tremanstält kan kosta en del i investering, men det kommer att kunna användas under många långa år framöver om du satsar på kvalitet. Var noga med ditt val då hela ditt framtida campingliv kommer att påverkas av ditt val av tremannatält. Hela tältets livslängd kommer påverkas av dina noggrant uttänkta val vid inköpstillfället.

3. Stora mattermosguiden – Ät varmt och gott med en mattermos

Som vi skrev på plats ett så är mattermosar väldigt bra att ha med sig ut i naturen och på äventyren, vi skrev en guide för att hjälpa er rätt.

När man ger sig ut på en campingtur eller en längre vandring är det alltid bra att ha med sig mat. En sak som gör maten än mer tillfredsställande är när den är varm. En mattermos kan man fylla med vad man än önskar och hålla det rykande varmt tills man vill äta det senare. Det som skiljer en mattermos från en vanlig termos är först och främst storleken.

4. Bästa fyrmannatälten 2019

Ett fyrmannatält kommer väl tillpass när man lämnat stadiet att vara ett par och man fått tillökning, är man fler än två på äventyret är det dags att växla upp storleken på tälten. Vi hittade många fina och bra tält inför säsongen som varit till nytta för många läsare.

Ett bra fyrmannatält kan kosta en del i investering, men går att använda under väldigt många år om du satsar på kvalitet. Tänk på att ditt campingliv kommer att påverkas av ditt val vid inköpet under hela tältets livslängd, så tänk noga igenom dina val.

5. Bästa frystorkade maten 2019

Äta bör man så klart göra, har man inte en mattermos så kan man med fördel använda frystorkad mat. De senaste åren har utbudet ökat så vi ville guida till några olika bra val av mat som man kan äta i fält.

Frystorkad mat passar perfekt som friluftsmat när man är ute i naturen. Den är lätt att bära och den kräver oftast bara värme och vatten för att tillredas och smaka bra.
Den energi som krävs för att klara av din vandring, cykling eller andra friluftsaktiviteter får du gott och väl genom frystorkad mat och tar liten plats i din packning.

6. Vintercamping – dags att prova camping på vintern!

Vintern är ju här igen, och precis som förra året finns det tappra själar som inte ger upp camping bara för att traditionen inte vanligvis bjuder på camping. Det finns sätt att fortsätta övernatta utan ett hus.

Det är egentligen inga problem att campa på vintern. Många campingplatser är öppna året om och i och med det finns det full service för att tillgodose din lust för vintercamping.

Anledningarna till vintercamping kan vara många till exempel bad, shopping eller friluftsliv. Men allra vanligaste anledningen att campa på vintern är nog just friluftsliv och då främst skidåkning.

7. Tältguiden

Hitta det bästa tältet är inte alltid lätt, men vår guide får du den baskunskap du behöver för att välja det perfekta tältet för dig.

Varje utflykt har sitt behov av tält, ensam med familjen? Vid kusten, på fjället eller på campingplatsen? Eller är du ute efter ett festivaltält till sommarens festivaler?
Den här sidan sammanställer och länkar till de resurser du behöver för att välja rätt tält, ställ gärna frågor i kommentarsfälten, eller dela din egen kunskap.

8. Löparskor med dubb för dam

Bara för att det är halt ute behöver inte du välja bort en löprunda, det finns många bra och snygga löparskor med dubbar. Vi fixade en lista med de bästa för damer som blev populär i år.

Att syssla med löpning vintertid kan på våra breddgrader vara mycket krävande. Det är ofta mörkt, halt, blött och kallt. Trots det kan man komma ut i löpspåret om man förser sig med rätt utrustning och i denna artikel ska vi titta närmare på löparskor med dubb för dam.

9. Stekhällar – laga mat i det fria

Ett annat sätt att laga sin mat utomhus är att använda en stekhäll. Vi sammanställde information om dem, och läsarna har strömmat till!

Möjligheterna att laga mat är många på en stekhäll. Man kan både steka, koka och woka. Vad man än väljer blir resultatet både välsmakande och imponerande på samma gång. Det går dessutom alldeles utmärkt att laga mat nästan var som helst.

10. Vill du slippa myggbett i sommar?

Inför sommaren skrev vi en artikel om hur man kan minska problemet med myggor och myggbet. Artikeln blev populär och kvalar in på tionde plats över mest lästa artiklar hos oss på campsite.se.

Under sommarmånaderna vill man gärna sitta ute och njuta av luften, kanske en god matbit och trevligt sällskap. Men ibland kan man råka ut för att myggorna förstör den härliga kvällen. De kommer och sticks, surrar och är allmänt irriterande. Om man är känslig för myggbett kan det dessutom bli än mer jobbigt.

Slutligen

Stort tack för året som gått, vi hoppas ni blivit inspirerade av oss och fortsätter läsa det vi skriver även år 2023!

Gott nytt år!

Lämna en kommentar