Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Löparskor med dubb för dam – löp säkert när det är vinter

1. Vårt toppval! Icebug Arcus Bugrip GTX W 2. Inov-8 X-Talon Ultra 260 – Fantastiskt grepp! 3. Hoka One One W Challenger ATR 6 – Bra andningsförmåga!
Vårt toppval! Icebug Arcus Bugrip GTX W Inov-8 X-Talon Ultra 260 – Fantastiskt grepp! Hoka One One W Challenger ATR 6 – Bra andningsförmåga!
Se priset här Se priset här Se priset här

Att syssla med löpning vintertid kan på våra breddgrader vara mycket krävande. Det är ofta mörkt, halt, blött och kallt. Trots det kan man komma ut i löpspåret om man förser sig med rätt utrustning och i denna artikel ska vi titta närmare på löparskor med dubb för dam.

Visst går det att löpträna även det mörka halvåret i Sverige med sina vanliga löparskor, men man får vara försiktig och kanske inte kan ta ut sitt normala löpsteg på grund av halkrisken.  Tänk på dubbarnas placering, för löpning på is är dubbar nära kanten på sulan att föredra för att slippa halka i kurvtagning till exempel. Nedan är tre löparskor med dubb för dam som är populära hos näthandlarna.

Topp 3 löparsko för dam med dubb bäst i test 2023

1. Vårt toppval! Icebug Arcus Bugrip GTX W

löparskor vinter dubb dam - Icebug Arcus Bugrip GTX W
 • Kan användas året om
 • Polyestermesh
 • Foder av Gore-Tex

Icebug Women’s Arcus BUGrip Gore-Tex är utmärkta för året runt-bruk, speciellt anpassade för dam. Skon har en överdel i bluesign®-certifierad polyestermesh och ett foder av Gore-Tex®, vilket gör dem vattentäta samtidigt som de behåller god ventilation.

Mellansulan är tillverkad av lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam, vilket bidrar till en responsiv och hållbar känsla. Detta underlättar för långa löppass. Yttersulan är gjord av 20% återvunnet gummi och har 13 dynamiska dubbar av karbidstål, vilket ger skorna utmärkt grepp på svåra underlag.

Egenskaperna för Arcus BUGrip Gore-Tex inkluderar en drop på 6 mm och en vikt på 275 g per sko. De erbjuder maximal dämpning och är certifierade av bluesign för hållbarhet, vilket gör dem till ett idealiskt val för medvetna löpare.

 • 2.399,00 kr 1.439,00 kr
 • 2.115,00 kr 1.480,00 kr
 • 2.115,00 kr 1.480,00 kr

2. Inov-8 X-Talon Ultra 260 – Fantastiskt grepp!

 • Powerflow mellansula
 • Vikt: 260 gram
 • 10% bättre stötdämpning
 • Slitstarka material
 • Utvecklad för långdistanslöpning

X-Talon Ultra 260 är ett par väldesignade och mycket funktionella löparskor för damer, konstruerade för att vara riktigt sköna under användning och som ger dig ett bra grepp på samtliga underlag.

Utvecklarna för dessa löparskor är omtalade varumärket Inov-8. De har konstruerat denna modell lite extra för att underlätta vid långdistanslöpning. Tillhörande dubbar och sula ger dig ett gott fäste även på snö, grus och lera. Sulans stickyGrip-gummi ger en fantastiskt grepp som varumärket sedan har kombinerat med en bra komfort.

När du springer är komfort mycket viktigt och vid kalla temperaturer, när underlaget kan vara svårt att springa på, är det viktigt med ett bra grepp för att du ska kunna ta ut dina steg ordentligt. En bra löparteknik är viktig för att minska belastningen på dina knän och har stor betydelse över komforten.

Mellansulan är tillverkad av PowerFlow som bidrar till en 10% bättre stötdämpning i jämförelse med andra sulor på marknaden. Utöver detta är skorna tillverkade av material som ger dem en lättare vikt och är vattenavvisande. Ett par utmärkta löparskor för damer som vill kunna prestera på topp.

3. Hoka One One W Challenger ATR 6 – Bra andningsförmåga!

 • Vikt: 229 gram
 • Bra stabilitet och skydd
 • Bra andningsförmåga
 • Dubbar: 4 mm

Varumärket Hoka har designat ett par lätta och bekväma löparskor för damer med en dubb på 4 millimeter. Detta ger dig ett bra grepp på samtliga underlag och kan med fördel användas året om. One One W Challenger ATR 6 är skorna för dig som vill kunna träna på ditt löparsteg årligen, oavsett väder och underlag.

One One W Challanger ATR 6 passar framförallt terränglöpning och är utformad med funktioner och material som ska underlätta just detta. Tillhörande dubbar är till exempel placerade på ett sätt för att ge en mer balanserad viktfördelning och ett bra grepp. Tack vare en mellansula i CMEVA-foam får du även en förbättrad stötdämpning och stabilitet när du springer.

Denna uppdatering från varumärkets tidigare modell Challenger ATR är helt enkelt en mer mångsidig sko, som gör att du kan prestera bättre. Med sin lätta vikt på endast 229 gram kan du få ett bra steg och stabiliteten som skorna ger, gör att dina knän och fötter belastas mindre under träningen.

Allt som allt är One One W Challanger ett bra val för alla som letar efter en mycket funktionell löparsko, med flera utmärkande drag. Skorna har även en fin design och är tillverkade av blått tyg, med detaljer i gult.

Tidigare testade damskor med dubb för dam

Dessa har av olika anledningar halkat ner, ibland utkonkurrerade av nya modeller och ibland är det bara gamla produkter som inte längre säljs. Vi behåller dem ändå på sidan som referens för vad vi tycker är viktigt med dessa typer av skor.

Women Pytho4 Bugrip från ICEBUG

Women Pytho4 Bugrip från ICEBUG löparskor med dubb
Women Pytho4 Bugrip från ICEBUG
 • Neutralt löpsteg
 • Terräng- och vinterlöpning
 • 17 stycken dynamiska dubbar
 • Vattenavvisande ovandel

Icebug Pytho4 W Bugrip är löparskor för terräng- och vinterlöpning. Försedd med en vridstyv mellansula som avlastar foten vid längre tids löpning i ojämn terräng, både vintertid och när det är barmark. Mjuk vaddering både i plös och häl, som tillsammans med en rymlig box för tårna ger lite extra komfort under långa pass.  Läs mer

Speedspike Cs från SALOMON

Speedspike Cs från SALOMON löparskor dam med dubb
Speedspike Cs från SALOMON
 • Terränglöparskor
 • 15 dubbar
 • Dubbar på yttersulan
 • Löpning på is och snö
 • Integrerad damask

Speedspike CS från Salomon är en terränglöparsko som är designade för löpning på is och snö. Dubbarna sitter på yttersulan för bra grepp på isiga gator såväl som på snöklädda stigar. Yttersulan är gjord med Contagrip Premium Wet Traction med mönster och gummiblandning för bästa möjliga grepp. Och ovandelen är försedd med ett skal som håller dina tår varma oavsett väder, och mellansulan är uppbyggd med stötdämpande EVA för mjuk och lätt känsla. Läs mer

Sarva Xero 4 Woman från VJ

 • För vinter-och stiglöpning
 • 20 stjärndubbar
 • Vattenavvisande
 • Dämpningen i häl och framfot

Sarva Xero 4 Woman är en vinterlöparsko från VJ Sport och den erbjuder ett mycket bra grepp på vinterunderlag som är halt och isigt. 20 stjärndubbar i metall och mönstrade kan kanske hjälpa till med personbästa även under vintern. Dämpning i häl och framför ger en skön löpkänsla även vid stiglöpning. Läs mer

Så här har vi gjort för att sammanställa dessa löparskor med dubb för dam

Att välja ut de bästa löparskorna är en utmaning även för oss då det inte finns några större sammanhållande tester av enbart löparskor med dubb för dam.

Vi har istället fått titta på konsumenters egna omdömen, videos och fördjupa oss i de produkter som är mest populära och för att sedan den vägen utse vilket löparskor som är bäst och mest uppskattade.

Vi kan inte utse en absolut vinnare då behoven är så olika, men i denna sammanställning har vi försökt tillgodose behoven för så många som möjligt. Så vi har radat upp ett antal exempel på bra tremanstält och ni kan jämföra några viktiga huvudegenskaper för dessa.

Vi ger exempel på olika löparskor och olika märken för flertalet syften. Vi själva prioriterar kvalitet och har inte tagit hänsyn till priset i någon högre grad. Andra egenskaper är viktigare för att peka ut riktigt bra dubbförsedda löparskor och därför ser listan ut som ovan. Letar du efter en löparsko så hoppas vi att du finner det med hjälp av denna sammanställning och blir riktigt nöjd. Vi har även funnit mycket nytta i denna artikel

Läs även vår artikel om dubbade damskor

Äldre test

Icebug Dts4 W Bugrip

 • Kan användas året om
 • Fodrad med Quickdry mesh
 • Mellansula i EVA
 • Dropp: 12 mm

Vinnande modellen Dts4 W Bugrip från varumärket Icebug har flera utmärkande funktioner som gör den till ett toppval på vår lista. Dels har den konstruerats av fantastiska material som bland annat en fodrad sida av Quickdry mesh, den har dessutom en sula som är konstruerad av ett särskilt framtaget gummi. Detta ger löparskorna ett fantastiskt grepp.

Tack vare 19 dynamiska dubbar kan skorna användas sommar som vinter. Under sommarmånaderna ger skorna dina fötter en bra andningsförmåga, samtidigt som Dts4 W Bugrip ger dig god värme under årets kallare månader.

Löparskornas sula har även en mellansula som består av EVA. Detta material är mycket uppskattat för sin hållbarhet och balanserade dämpning. Detta har sedan kombinerats med en medel-flexibel vridstyvhet som gör att du kan ta ut ett fullt steg under träningen. Skornas fulla dämpning gör att du kan prestera bättre och mindre belastning ges till dina knän och fötter under löprundan.

Dts4 W Bugrip är ett par riktigt sköna löparskor för damer. Med sina sköna passform, greppvänlighet på samtliga underlag och fulla dämpningsförmåga, är det ett par dojor som helt klart är värt att kika vidare på.

Lämna en kommentar