De bästa barnbärstolarna 2024

En barnbärstol är ett bra inköp om du vill ta med dig bebisen ut på vildmarksäventyr. Det blir enkelt och smidigt att få med hela familjen, oavsett ålder, på många och roliga friluftsaktiviteter! En barnvagn är både tung och svår att ta med ut i skogen så att bära barnet på ryggen är ofta en mycket smidig lösning. Här ska vi försöka lista ut vilka som är de bästa barnbärstolarna 2024.

Viktigt med säkerheten för dig och barnet

Det är viktigt att kunna lite på att barnet sitter säkert i barnstolen, men det måste också vara bekvämt för dig och barnet. Stolarna kommer i olika storlekar och är designade olika för att passa olika kroppar och en del har sol- och regnskydd för bebisen. Tänk på att familjen har en rygg mindre att bära vanlig ryggsäck på så om barnbärstolen har smarta fickor så är kommer det väl till pass. En tumregel för hur litet barn du kan bära i stolen är hur länge barnet orkar sitta upp. Kan barnet sitta upp tio minuter är detta den längsta tiden du ska bära barnet i stolen. För att vara på den säkra sidan kan du tänka att barnet är lämpligt att bäras i stolen från cirka nio månader upp till fyra år.

Kid Comfort II från Deuter

Kid Comfort II från Deuter bästa barnbärstolarna 2019
Kid Comfort II från Deuter
 • 5-punkts säkerhetsystem
 • Justerbar sitthöjd
 • Vadderade axelband och höftbälte
 • Packvolym: 16 L
 • Toppbetyg av användare

Kid Comfort II är Deuters populäraste barnbärstol nu i en uppdaterad version med ny ramkonstruktion, nya designlösningar och material för att uppnå en ännu bättre bärkomfort. Bärstolen har toppbetyg av användare och platsar därför fint i listan på de bästa barnbärstolarna 2024. Läs mer

Poco AG Plus från Osprey

Poco AG Plus från Osprey barnbärstol
Poco AG Plus från Osprey
 • Justerbar säkerhetssele, sits och fotstöd
 • Vikbar design
 • Packvolym: 26 L
 • Integrerat regnskydd
 • Solskydd

Poco AG Plus från Osprey är en bärstol framtagen för att bära din allra värdefullaste last och Osprey ansåg säkerhet vara den viktigaste designfaktorn. Anpassad efter både föräldrarnas och barnets behov. Läs mer

Sapling från Thule

Sapling från Thule barnbärstol
Sapling från Thule
 • Justerbar
 • Rymliga höftbältesfickor med dragkedja
 • Löstagbara fotstöd
 • Höga användarbetyg

Med några enkla justeringar av rygglängden och höftbältet kan ni föräldrar lätt turas om att ta med er dyrbara last på turen på ett säkert och bekvämt sätt i Thule Sapling-barnbärstolen. Läs mer

Så här har vi gjort för att sammanställa de bästa barnbärstolarna 2024

Att välja ut de bästa barnbärstolarna är en utmaning även för oss då det inte finns några större sammanhållande tester av enbart barnbärstolar.

Vi har istället fått titta på konsumenters egna omdömen, videos och fördjupa oss i de produkter som är mest populära för att sedan den vägen utse vilken barnbärstol som är bäst och mest uppskattad.

Vi kan inte utse en absolut vinnare då behoven är så olika, men i denna sammanställning har vi försökt tillgodose behoven för så många som möjligt. Så vi har radat upp ett antal exempel på bra barnbärstolar och ni kan jämföra några viktiga huvudegenskaper för dessa.

Vi ger exempel på olika barnbärstolar i några olika storlekar och för flertalet syften. Vi själva prioriterar kvalitet och har inte tagit hänsyn till priset i någon högre grad. Andra egenskaper är viktigare för att utse de bästa barnbärstolarna 2024 och därför ser listan ut som ovan. Letar du efter en barnbärstol så hoppas vi att du finner en med hjälp av denna sammanställning och blir riktigt nöjd.

Lämna en kommentar