Tänk på det här för att få det bästa understället till barnen

När temperaturen sjunker och det blir allt kallare gäller det att vara förberedd med rätt garderob för barnen. Mycket utelek under de kallare årstiderna kräver såklart rätt kläder, både ytterplagg och de lager som man har på sig under.

Understället är den tröja och de byxor som man har på sig närmast kroppen. Det är därför viktigt att de inte släpper in fukt eller kyla, men måste samtidigt ha förmåga att släppa igenom värme och ventilera bort svett. Om du står inför att köpa ett nytt underställ till ditt barn finns det några saker du kan tänka lite extra på för att valet ska bli så bra och rätt som möjligt.

  • Material. Det finns olika typer av material på underställ. Allt ifrån tjocka ullmodeller till tunna i silke eller syntetiska material. Välj material utefter ditt barn. Blir hen lätt varm? Då kan ett underställ i blandmaterial eller merinoull passa. Är ditt barn fruset? Då kanske ni ska satsa på en varmare ullmodell. Eftersom det är barnet som ska ha understället på sig är det också viktigt att välja ett material som inte känns obehagligt eller stickigt mot huden. Vissa barn är mycket känsligare än andra och klarar inte av att ha ullplagg på sig. Bomull eller blandmaterial kan då funka bra.
  • Storlek. Understället ska sitta tajt mot kroppen men inte vara för litet eller för stort. Det ska få plats under vanliga kläder och inte knöla ihop sig för att det är för långa ärmar eller ben.
  • Kombination med andra kläder. Beroende på vad barnet ska ha på sig utöver understället spelar det roll vilket material eller vilken tjocklek du väljer. Under en tunnare skaljacka kan det behövas ett tjockare underställ medan en tjock vinteroverall kanske inte kräver ett lika varmt underställ för att hålla barnet lagom varmt.

Underställsset för barn

Kids Merino Overall

Underställ till barn - Kids Merino Overall
Kids Merino Overall

 


Mysig merino-overall i barnstorlekar från Lindberg. Overallen har polyester på insidan så det blir mjukt och skönt mot kroppen. Merinoull är den finaste och mjukaste av alla ullsorter. Ull är naturens egna funktionsmaterial och fungerar utmärkt i underställ. Fukten transporteras effektivt bort från huden samtidigt som ullen värmer. Dessutom är ullen självrenande och bryter naturligt ner illaluktande bakterier från huden.

 

 

 

Baselayer Set Junior


Baselayer Set Junior är ett set från Craft som består av en mjuk och skön underställströja och långkalsonger som passar till de flesta vinteraktiviteter. Kanalstickat material ger effektiv fukttransport. Juniorstorlekar.

 

 

Underställ till barn - Baselayer Set Junior

 

Baselayer Set Junior

Warmwool Overall Children

Underställ till barn - Warmwool Overall Children

 

Warmwool Overall Children

Hel barnoverall i 100% Merinoull. Håller hela kroppen varm utan glipor.

 

 

Junior Lifa Merino Set


Junior Lifa Merino Set
från Helly Hansen är ett underställ i ull. Kombinationen med den unika Lifa®-fibertekniken närmast huden håller dig torr med en utsida i förstklassig merinoull som har överlägsna isolerings- och fukttransportegenskaper.

 

 

Underställ till barn - Junior Lifa Merino Set

 

Junior Lifa Merino Set

Underställströjor för barn

Kids Crewneck 200

Underställ till barn - Kids Crewneck 200

 

Kids Crewneck 200

Det viktigaste för om ditt barn skall frysa eller inte är vad barnet bär närmast kroppen. Det är svårt att hitta ett bättre plagg än Kids Crewneck från svenska Woolpower. Barnet håller sig torrt och varmt – vi lovar! 4 härliga färger!

 

 

Warmwool Shirt Crew Neck Children


Warmwool Shirt Crew Neck Children är en baslager-tröja i mjuk och värmande 200 gram jättemjuk, klifri merinoull. En härlig och snygg underställströja att mysa i och att ha som baslager vid utomhuslek kalla dagar. 

 

 

Warmwool Shirt Crew Neck Children

 

Warmwool Shirt Crew Neck Children

Fjellrapp Kids Shirt

Fjellrapp Kids Shirt

 

Fjellrapp Kids Shirt

Fjellrapp Kids Shirt ingår i lightweight-serien, Bergans mest allsidiga serie ullplagg i 100 % merinoull. Plaggen är utvecklade för alla typer av aktiviteter. Fjellrapp är ullplagg du använder varje dag under hela vinterhalvåret och som reglerar temperaturen på ett behagligt sätt vid olika aktivitetsnivåer. Lika perfekta till vardagsaktiviteter som till ett aktivt friluftsliv. Fjellrapp kan användas på egen hand, som underställ direkt mot kroppen eller som mellanlager utanpå tunna ulltröjor. Lager på lager-principen!

 

 

Warmwool Granddad Children


Farfarströjan är en design med långa traditioner som norska Aclima har satt på kartan igen. Aclimas farfarströja för barn är väldigt bekväm och har muddar på ärmarna för att hålla den på plats.

 

 

Warmwool Granddad Children

 

Warmwool Granddad Children

Underställsbyxor för barn

Warmwool Longs Kids

Warmwool Longs Kids

 

Warmwool Longs Kids

Ww Longs Children är underställsbyxor för barn. Understället tillverkat av behandlad Merinoull, vilket gör kläderna extra mjuka. Plaggen isolerar mycket bra även om det skulle bli fuktigt. Kroppslukt sätter sig inte i plagget. Aclima WarmWool är plagget för dig som gillar att vistas utomhus även om temperaturen kryper under noll.

 

 

LightWool Longs Children


LightWool Longs är underställsbyxor för barn från Aclima. De är tillverkade i mjuk merinoull som värmer skönt på vintern och har en svalkande effekt på varma dagar. Barnstorlekar.

 

 

LightWool Longs Children

 

LightWool Longs Children

Husky Longjohn Baselayer Junior


Husky Lonjohn Baselayer Junior är en skön funktionsbyxa tillverkad i en mix av ull och polyester. Det är ett funktionellt första lager som håller barnet varmt när det är kallt och transporterar effektivt bort fukt från kroppen och ut ur plagget när det blir varmt. Mjuk resår i midjan och mjuka muddar nedtill.

 

 

Husky Longjohn Baselayer Junior

 

Husky Longjohn Baselayer Junior

Junior Fuseknit Comfort Pants

Junior Fuseknit Comfort Pants

 

Junior Fuseknit Comfort Pants

Junior Fuseknit Comfort Pants är mjuka tränings- och vardagslångkalsonger från Craft med få sömmar och modern design. Byxorna är gjorda i ett lätt, värmande material som ger mycket bra fukttransport för optimal temperaturreglering. Plagget är dessutom konstruerat med den innovativa Fuseknit-teknologin, som kombinerar sömlöst stickade delar med ergonomiskt formade och strategiskt placerade sömmar. Byxorna fungerar både som långkalsonger och tights och passar perfekt till de flesta vinteraktiviteter.

 

 

50fifty 3.0 Pants Jr


50fifty 3.0 Pants Jr från Ulvang har dubbla lager jaquardstickat tyg i polyester och ull. Kombinationen gör att det inre skiktet av polyester kan transportera fukt bort från kroppen, medan det yttre lagret absorberar fukten och fördelar den för värme och isolering.

 

 

Underställ till barn - 50fifty 3.0 Pants Jr

 

50fifty 3.0 Pants Jr

Sammanfattning av val av underställ till barn

Vi har listat viktiga egenskaper för att få ett bra underställ till barn som gör dem varma över den kalla årstiden. Välj materialet i understället efter ditt barn, så att det blir optimalt utifrån just din ögonsten. Blir barnet lätt varmt, så väljer du ett tunnare material, annars ett tjockare som olika blandningar av ull. Dock kan ull uppfattas som lite stickigt av vissa barn. Då kan material av bomull vara bättre. Storleken är viktig så att värmen behålls nära kroppen. Understället kommer att kombineras med andra plagg, så det kan vara bra att ha flera olika underställ för att kombinera med ytterplaggen. Ha en skön höst och vinter!

Vi har tittat på nätbutiker och utgått från recensioner och betyg men även utseende och praktiska egenskaper. Denna lista är sammansatt av vad vi uppfattar är populärt och bra på nätet men det är viktigt att du skaffar din egen uppfattning innan du handlar! Självklart är det enbart betrodda och kvalitativa handlare vi länkar till! Snabba och pålitliga leveranser är ett måste!

Missa inte vår artikel om gummistövlar för barn och inte de bästa regnkläderna för barn

Lämna en kommentar