Bästa barnstövlarna hösten 2024

Hösten är på ingång och med det kommer såklart även höstvädret. Regn och rusk varvat med sommarvarma dagar. Det är inte lätt att veta vad man ska klä på barnen, men en sak är säker: stövlarna är ett måste.

Så hur vet man då vilka stövlar man ska välja? Det finns några olika aspekter att tänka på inför köpet.

Tänk på detta när du väljer stövlar

  • Material. Det viktigaste med en stövel är ju faktiskt att den är vattentät. Materialet ska gå att böja i olika riktningar utan att spricka och börja läcka in. Vissa stövlar tål inte heller värme och blir förstörda om de ställs in i torkskåp. Kolla noga upp detta så att du hanterar dem rätt under hela den följande säsongen.
  • Bra grepp på sulorna. Blöta löv på marken blir lätt hala och det är lätt att halka om inte stövlarna har tillräckligt bra grepp. Ju mer greppyta under stöveln desto bättre. Testa stövelns grepp mot ett halt golv för att få en föraning om hur den fungerar utomhus en höstdag.
  • Storlek. Självklart ska stöveln passa ditt barns fötter och hålla dem torra. För att undvika skavsår eller att stövlarna lossnar från fötterna är det viktigt att välja rätt storlek. Det är också klokt att prova så att barnet får plats med ett par varma sockor i stövlarna. Medan den ena höstdagen kan vara varm som en sommardag kan nästa vara bitande kall. För att stövlarna ska fundera i alla lägen är det bra om det finns rum för lite extra foder i form av strumpor eller sockor.
  • Lätt att ta på sig. På förskolan är det många barn som pockar på pedagogernas uppmärksamhet och den som kan klä på sig själv har en fördel inför uteleken. Stövlar med flärpar som går att dra i underlättar när barnet tar på sig stövlarna, och på samma sätt kan stövlar som har en liten kloss eller utbuktning på hälen underlätta när det är dags att ta av dig dem igen.

Barnstövlar höst 2024

Kid’s Frost Fighter

Barnstövel höst 2019 - Kid's Frost Fighter

Kid’s Frost Fighter

Frost Fighter från Viking har utvecklats för årets kallaste dagar och ger optimal värme. Den här isolerade termostöveln är Vikings varmaste barnmodell och håller små fötter varma och sköna ned till hela –30 °C. Tillverkade i lätt och isolerande polyuretanmaterial, Elastopan® (100% PVC-fritt, nedbrytbart), och ett varmt foder av ull och polyester. Ett elastiskt band i överkant håller värmen inne och smuts och snö ute och den extra tjocka PU-sulan ger bra grepp och håller foten en bra bit ifrån den kalla marken.

Gränna Winter


Gränna Winter från Tretorn är en fodrad gummistövel med justerbar krage som inte släpper in vätska. Expanderat gummi och snabbtorkande pilefoder. Barnstorlekar.

Barnstövel höst 2019 - Gränna Winter

Gränna Winter

Gränna Kids

Barnstövel höst 2019 - Gränna Kids

Gränna Kids

Med glada färger och lekfulla ränder lyser Gränna från Tretorn upp den regnigaste av dagar. En barngummistövel med anatomisk läst och greppvänlig yttersula. Skaft i mjukt, tålig naturgummi fritt från PVC. Reflex baktill.

Kuling Neoprene


Kuling Neoprene från Tretorn är en innovativ barnstövel med vikbart vattentätt skaft som gör de flexibla och neoprene-foder som håller små fötter varma ner till -10°C. Yttersulan erbjuder välbehövlig friktion för blött väder.

Kuling Neoprene - barnstövel höst 2019
Barnstövel höst 2021 – Kuling Neoprene
Kuling Neoprene

Sluttankar om barnstövlar höst

Vi har listat viktiga egenskaper hos barnstövlar som gör dina barns fötter torra och barnen glada. Tänk på att materialet ska vara vattentätt, låter självklart, men det finns några varianter. Hala sulor gör att barnen kan halka och slå sig, så titta under stövlarna. Fundera på att köpa lite större storlekar vilket gör att du kan få plats med ett par extra strumpor de kalla dagarna. Är stövlarna lätta att ta av och på gör det att ditt barn själv kan klä på sig.

Vi har tittat på nätbutiker och utgått från recensioner och betyg men även utseende och praktiska egenskaper. Denna lista är sammansatt av vad vi uppfattar är populärt och bra på nätet men det är viktigt att du skaffar din egen uppfattning innan du handlar! Självklart är det enbart betrodda och kvalitativa handlare vi länkar till!

Se även vår artikel om regnkläder för barn

Läs om ett annat stöveltest hos testfakta

Lämna en kommentar