Uppsalas bästa campingplatser 2024

Uppsalas bästa campingplatser – Med ett universitet som grundades redan 1477 är Uppsala en studentstad att räkna med. Men förutom universitet och studentevenemang finns det en hel del att göra och uppleva i denna anrika stad.

För den som intresserar sig för historia är Uppsala något av en guldgruva. Här finns till exempel Uppsala Domkyrka som är nordens största kyrka och Svenska kyrkans rikshelgedom. Här förvaras flera värdefulla reliker och varje år kommer hundratusentals besökare hit för att beundra kyrkan och dess historia.
Uppe på Kasåsen ligger Uppsala Slott med en fantastisk utsikt över staden. På det här slottet har det hänt massor med spännande saker och viktiga kungliga beslut har tagits, till exempel att Sverige skulle delta i det trettioåriga kriget. Men här har också hemska saker hänt, bland annat de uppmärksammade Sturemorden år 1567.

Reser man med familjen och har med sig barn är det nästan ett måste att uppleva staden utifrån katten Pelle Svanslös ögon. Det finns möjlighet att få en guidad tur genom Pelle Svanslös hemstad och hans egna kvarter. Sedan går det bra att leka av sig i kattens alldeles egna lekplats som är uppförd som en miniatyr av hans stad.
Ett annat tips är att besöka Biotopia där man på ett lekfullt sätt får lära sig mer om Uppsalas rika djur- och växtliv. På Biotopia finns det också plats för barnen att själva göra olika experiment.
Barnen brukar även uppskatta en dag på äventyrsbadet Fyrishov som har flera olika bassänger med mängder av rutschkanor, grottor och andra spännande saker.

Booking.com

Några av Uppsalas bästa campingplatser

Precis intill stranden vid Bredsand ligger First Camp Bredsand-Enköping. En campingplats som erbjuder rum och bungalows till sina gäster. Rummen är fräscht renoverade i ljusa kulörer och utrustade med våningssängar. Det finns olika stora rum att välja mellan och det största rymmer hela sex övernattande gäster. De som väljer att boka ett rum delar lounge, kök och badrum med övriga gäster som bor i rum. Om man istället väljer att bo i en bungalow så har man självhushåll vilket innebär att det förutom sovrum finns ett kök med matplats och toalett med dusch. Om man vill koppla av ytterligare får även bungalow-gäster utnyttja loungen.
Utanför finns förutom strand även grönområden med både grillplats och lekplats.

Skokloster camping finns det gott om plats för att ställa upp tält, husvagn eller husbil. För den som istället föredrar en riktig säng finns det också enstaka stugor att hyra på området. Campingen är belägen vid Mälaren och har en fin, långgrund, badstrand som är perfekt för barnfamiljen. Det finns campingplatser både med och utan el, servicehus med dusch, toalett och pentry. Receptionen innehar även en minilivs där det allra nödvändigaste går att köpa.
Här finns lekplats, grillmöjligheter, minigolf och boule.

Mer om Uppsala

Uppsala är Uppsala läns residensstad och ligger bara cirka en timme från huvudstaden Stockholm. Staden är inte bara Sveriges fjärde största, sett till befolkningsmängden, utan även ett kyrkligt centrum för landet. Till just Uppsala är det lätt att ta sig via E4:an och närheten till Stockholm och flygplatserna Arlanda och Västerås gör staden tillgänglig för alla.

Har du tips på vad som är Uppsalas bästa campingplatser? Skicka gärna ett mail eller skriv en kommentar nedan.

Hitta mer:
Vandrarhem i Uppsala
Bed & Breakfast i Uppsala

Lämna en kommentar