Bästa mygghatten 2024 – skydda ditt ansikte från envisa mygg!

Bästa mygghatten 2024 – Att få spendera en sommardag ute i naturen är något avslappnande som alla kan njuta av. Tänk dig att börja dagen med vandring genom skogen och avsluta den genom att slå upp ett tält intill en otrolig sjöutsikt. Men med sommarkvällar och skogsvandringar kommer även mygg, något som lätt kan förstöra den annars ljuvliga stämningen. Så för att hålla det behagligt kan du använda en mygghatt. Med rätt mygghatt tar du dig genom skogen hur lätt som helst, utan att behöva fäkta bort de små surrande insekterna.

Kompletterar perfekt myggmedlet och mygglampan – en must-have, helt enkelt. Här kommer vår lista på de bästa mygghattarna på marknaden just nu!

Topp 3 mygghattar bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Outdoor Research Bug Helios

 • Genomtänkt design och materialval
 • Bekväm, anpassad passform
 • Vattentät, solskydd
 • Storsäljare

Bug Helios är en storsäljare från märket Outdoor Research. Inriktat mot aktiva människor som älskar friluftsliv kommer du som passar in i den kategorin att njuta av ORs välgenomtänkta produkter.

Hatten Bug Helios är i formen av en fiskehatt med ett myggnät som är nerfällbart runt huvudet. Nätet är kraftigt och skyddar mot både mygg och andra insekter. Vid botten av nätet finns en dragsko som hjälper dig att justera nätet och förhindra att insekter kryper eller flyger in underifrån.

Förutom att skydda mot mygg ger denna hatt även skydd mot regn och sol. Hatten är gjort av ett lättviktigt nylonmaterial som är vattentätt, och insidan av hatten har ett pannband som hjälper dig hålla hatten på plats på ett bekvämt sätt. Sist har hatten SPF50 skydd, vilket är en otroligt bra solskyddsfaktor att ha på en hatt.

En mångfaldig hatt som passar friluftslivets alla delar!

 • 795,00 kr
 • 795,00 kr

2. BMN Mygghatt Herr, Dam, Jr – För hela familjen!

 • Storlekar för hela familjen
 • Praktisk dragsko
 • Långt, täckande nät

På jakt efter mygghattar för hela familjen? BMNs mygghatt finns tillgänglig för herr, dam och barn så hela familjen kan matcha när ni är ute och vandrar eller campar. Denna praktiska hatt funkar självfallet även som fiskehatt.

Hatten i sig själv är en ganska typisk mygghatt – den haren militärgrön färg och har en typisk fiskehattsform med myggnät som hänger ner över huvudet. Den är även utrustad med dragsko vid botten så att du kan anpassa hatten till dig.

Kunder som recenserat hatten har särskilt gillat det långa nätet, som går ner över bröstet. Nätet är mycket täckande och enkel att rulla ihop när man inte behöver det.

 • 149,00 kr
 • 149,00 kr

3. Stabilotherm Myggluva – Praktisk bashatt!

 • Mygghatt i kepsform
 • Prisvärd
 • Enkel användning

Denna mygghatt, Stabilotherm Myggluva når plats tre i vår topplista tack vare att den är så prisvärd och lätt att använda. Denna mygghatt kommer även som en keps istället för fiskehatt såsom de flesta mygghattar, vilket gör att den möjligtvis har en mer familjär passform som de flesta är vana med.

Myggnätet är aningen kortare och slutar strax under axlarna. Kepsen är militärgrön med naturmönster och täcks av ett svart nät med bra insyn. Detta kan vara mygghatten för dig som endast är ute efter basegenskaperna av en mygghatt, med komfort till ett bra pris.

 • 85,00 kr
 • 85,00 kr

Tre vanliga frågor om mygghattar:

Vem behöver en mygghatt?

Mygghattar än en av de vanligaste metoderna av myggskydd, tillsammans med myggmedel och mygglampor. Mygghattar fungerar bra i vissa situationer då de är hands-free och inte kräver batterier eller behöver appliceras gång på gång. Däremot täcker de endast en del av kroppen och skyddar därmed ansiktet, halsen, nacken och överkroppen på ett effektivt sätt. Komplettera med myggmedel på kroppen för totalt skydd.

För dig som är ute på sjön och fiskar eller vandrar genom skogen kan mygghatten ge utmärkt skydd. Då skyddas du även mot andra insekter.

Kan man använda mygghatt som vanlig hatt och kan man använda myggnät med en vanlig hatt?

Svaret på båda frågorna är ja, med reservation för olika modeller.

Självfallet finns det modeller av mygghattar som säljs som både kan användas som mygghatt och vanlig hatt. Modellen Bug Helios är ett exempel på just en sådan mygghatt. Med den hatten kan man rulla upp nätet och fästa det mot hattens topp när man inte vill att det hänger ner över ansiktet. Det finns även mygghattar som endast är designade för att skydda mot mygg och inte har nät som kan rullas upp.

Man kan även i vissa fall köpa när som man kan använda med vanliga kepsar och hattar för att skapa mygghattar själv. De är nät som hängs över toppen av hatten och faller över ansiktet och axlarna men inte sitter fast i hatten. De är praktiska för de som sällan använder mygghattar och vill kunna sätta på och ta av nätet på ett flexibelt sätt.

Är mygghattar unisex?

Vi skulle säga att mygghattar i de flesta fall är unisex. I denna lista hade vi med en modell som finns tillgänglig i både herr-, dam- och barnstorlekar, vilket är flexibelt. Men i många fall är designen samma för alla och istället kan man välja mellan olika storlekar som S/M/L.

Källor:

https://friinaturen.se/basta-mygghatt/

https://xn--friluftsdrmmar-4pb.se/basta-mygghatten/

https://vildmarkstips.se/friluftsklader/basta-mygghatten/

Lämna en kommentar