Allt du behöver för en lyckad camping

Att campa är en svensk klassiker som aldrig tappar i popularitet. Det passar både de som åker själva eller i par på semester, men även de större sällskapen som kompisgänget eller barnfamiljen. Det kan dock vara svårt att veta vad man ska ta med sig på campingen. Men lugn, vi har tipsen för en lyckad campingresa!

Det är ytterst få i Sverige som inte har varit iväg och campat. Antingen som barn med familjen eller med fritids eller liknande. Eller som vuxna med sin egen familj eller med vänner. Det är ett billigt sätt att bo på semestern och det finns så många platser att välja mellan. Vill man ha mer service som toaletter och duschar samt butik och restaurang, då väljer man en camping som är mer organiserad.

Dock är det andra som gör samma sak som du där, så man kommer inte vara ensam. Eller så beger man sig ut i skogen eller någon annanstans i naturen där det är lämpligt att campa. Servicenivåerna är lägre, men när man vaknar på morgonen så är det första man ser när man öppnar sitt tält den vackra naturen.

Att ta med

Det krävs en del utrustning och det finns de som sponsrar sina inköp med ett snabblån utan uc, på det sättet kan man köpa all sin utrustning direkt och behöver inte samla på sig över tid. Samtidigt finns det de människorna som gillar att köpa lite här och lite där för att sträva efter en full camping kit. Vilken av dessa två typer av människa du är avgör du själv.

Ett tält är avgörande för att kunna campa utan att bli blöt av regn eller vakna av att en räv luktar på ens fötter. Det är ett bra skydd mot elementen och mot ovälkomna gäster. Det finns många typer av tält att köpa. Stora och små. Isolerade och mer enkla. Tyngre eller lättare. Vad du väljer beror på vart du ska tälta och under vilka förhållanden.

Sovsäck och kläder

När tältet är inhandlat skaffar man sig en bra sovsäck. En sovsäck ska också anpassas efter omständigheterna. Man vill inte ha en sovsäck anpassad efter polarförhållanden om man ska använda den i ett somrigt Sverige, och tvärt om. Det ska var en sovsäck som håller en bra temperatur och som är skön att sova i. Det finns dubbla sovsäckar om man vill sova nära sin partner och det finns enkla om man föredrar att sova utan att känna någon annans hur emot sin. Det gäller även att välja bra kläder. De ska andas men samtidigt stå emot väta. Strumpor bör vara av ull eller annat material som leder bort fukt. Precis som med tält och sovsäck så anpassas kläderna efter vart man campar och efter de väderförhållanden som råder där.

Lämna en kommentar