Bästa mattermosen 2021 – Topp 3 för att hålla maten varm på campingresan

Att hålla maten varm under en campingresa eller en långpromenad kräver rätt sorts termos. Idag finns det dock en hel del mattermosar på marknaden att välja mellan. Egenskaper som skiljer en bra mattermos mot en sämre beror bland annat på täthet, storlek och hur lätt eller svår den är att hantera. 

Men hur ska du tänka när det är dags att köpa den bästa mattermosen och vad för olika funktioner och storlekar finns det att välja mellan? 

Vi har genom kundrecensioner och bäst-i-test listor sållat fram de absolut bästa mattermosarna för 2021. 

Vår favorit! Master Vacuum Food Jar 0.7L 

Master Vacuum Food Jar 0.7L - Bästa mattermosen 2021
Master Vacuum Food Jar 0.7L
 • 0,7 L 
 • Rostfritt stål 
 • Håller värmen/kylan upp till 12 timmar
 • Isolerat lock, fungerar även som skål
 • Stor öppning
 • Höga betyg av användare

Stanley´s classic vacuum mattermos är ett av toppvalen för 2021 då termosen håller maten varm eller kall i upp till hela 12 timmar. Locket är smart utformat så det även fungerar som en skål, vilket gör termosen extra användbar. Perfekt portion för 1-2 personer och fungerar lika bra för vuxna som barn på utflykt. Termosen passar bra för lättare grytor och soppor.  

Stanley mattermos har dessutom fått utmärkta kundrecensioner, där omdömena utan undantag har legat på den högre skalan. Kunder uppskattar kaviteten på termosen och att den verkligen håller maten varm som den lovar.  

Urberg Food And Soup 480ml – Bäst för utflykt för den enskilde 

Utflyktspaket
Urberg Food And Soup 480ml

 • 480 ml
 • Rostfritt stål 
 • Dubbla väggar 
 • Lock i silikon 
 • 1% av Urberg´s årliga omsättning går till en miljövårdande organisation
 • Höga betyg av användare

Urberg Food and Soup är en rymlig och mycket prisvärd mattermos med lock i silikon, perfekt portion för den enskilde på vandringstur. Det håller maten kall eller varm mycket längre, uppemot 10 timmar utan problem. Termosen ligger i medelklassen prismässigt och den har gummi i botten vilket ökar friktionen mot underlaget, som gör att termosen står stadigt.  

Urbergs produkter står för ett hållbart friluftsliv och företaget är anslutet till 1% for the planet, vilket innebär att du hjälper till att bevara vår planet genom att köpa dess produkter. Mattermosen kan dock inte diskas i diskmaskin, inte ens den bästa mattermosen. 

Primus C&H Food Thermos 1,5L – Bäst för hela familjen! 

Primus C & H Mattermos, 1.5 liter
Primus C & H Mattermos, 1.5 liter
 • 1,5 L
 • Rostfritt stål
 • För varm och kall mat 
 • Vakuumisolering
 • Dubbla väggar
 • Hög kundnöjdhet 

Mattermosen Primus C&H är en kundfavorit som var med på topplistan för 2019, men som även står sig stark i år. En stor mattermos som håller maten varm och räcker gott och väl för hela familjen, perfekt för en lång utflyktsdag.  

Termosen ligger på den lite dyrare sidan i jämförelse med andra mattermosar på marknaden, men den är extremt stöttålig och passar lika bra för soppor som fast föda. Kunder har dock haft en del problem med korken som anses en aning krånglig, men kvaliteten, värmebehållningen och de höga betygen av användarna väger ändå upp helhetsbetyget.   

Hur har vi utsett den bästa mattermosen 2021? 

Att hitta rätt bland mattermosar kräver att du jämför många olika modeller och funktioner mot varandra. Det finns däremot en hel del att välja mellan och många bäst-i-test recensioner kan vara en bra bit på vägen i valet. Vi har utgått från allt ifrån test, topplistor och kundrecensioner i våra val av de bästa mattermosarna 2021.   

Vi har jämfört olika modeller mot varandra ur olika prisklasser samtidigt som vi kikat på flera topplistor. Självklart har vi också tittat på kundrecensioner för att se användarnöjdheten för att kunna välja ut våra absoluta favoriter.   

Några mattermosar på rea:

De flesta mattermosar ute på marknaden idag håller hög kvalitet, men de klagomål från användare brukar i regel vara att de köpt en termos med för lite utrymme för deras ändamål. Ha därför alltid i åtanke att jämföra både material och storlek modeller sinsemellan. Känn gärna också efter i butik, då en mattermos kan låta bra på papper men inte ha den förväntade kvaliteten när du håller den i handen. 

Så väljer du rätt mattermos för dig! 

De bästa mattermosarna sitter på många olika funktioner och det är därför omöjligt att utse en vinnare. Det beror helt och hållet på vad du behöver termosen till. För att hitta de bästa mattermosarna för vår artikel har vi betygsatt de olika termosarna utifrån bland annat användarvänligheten och stöttåligheten oavsett prisklass. Vi hoppas vår topplista har hjälpt dig i jakten på den perfekta mattermosen! 

Länkar

Stora mattermosguiden
Här hittar du mattermosar på rea!

Lämna en kommentar