Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa hängmatta med myggnät 2024 – En god natt sömn utan mygg!

1. Cocoon Ultralight Mosquito Net Hammock 2. Hennessy Hammock Expedition ZIP 3. Urberg Mosquito Net Hammock
Cocoon Ultralight Mosquito Net Hammock Hennessy Hammock Expedition ZIP Urberg Mosquito Net Hammock

Bästa hängmatta med myggnät 2024 – Om du befinner dig ute i naturen under längre perioder, vid exempelvis vandring och vill spara plats och vikt för din packning kan en hängmatta att sova i vara ett gott alternativ till ett tält. En hängmatta är dessutom perfekt att använda om du vandrar i tät skog och inte kan slå upp ett tält.  

I naturen finns det dock en hel del olika insekter och kryp som kan störa dig medan du sover, se därför till att införskaffa dig en hängmatta med myggnät. Vad behöver du tänka på innan du gör ditt slutgiltiga val? Här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp tre hängmattor med myggnät bäst i test 2024

1.Vår vinnare! Cocoon Ultralight Mosquito Net Hammock 

 • Konstruktion som ger diagonal vinkel 
 • Maxlast: 140 kg 
 • Lätt att bära 
 • Pack-påse 

Cocoon Ultralight Mosquito Net Hammock är en praktisk hängmatta med myggnät som är väldigt lätt att bära på och bekväm att sova i. Denna hängmatta är utrustad med en lina som ger en diagonal vinkel, vilket ger dig en bekväm liggställning. Tack vare att denna hängmatta är så lätt, blir det inte en belastning under vandringen.  

Den kommer även med en smidig pack-påse där du kan förvara hängmattan under vandringen eller hemma när den inte kommer till användning. 

Maxlasten på denna hängmatta motsvarar 140 kilo och finns tillgänglig i en fin olivgrön färg som smälter in i skogen. Myggnätet har ungefär 600 hål och kommer skydda dig från alla insekter när du ligger och vilar eller sover.   

 • 795,00 kr

2. Hennessy Hammock Expedition ZIP – Med regn-och myggskydd! 

 • Myggnät och regnskydd 
 • Maxlast: 114 kg 
 • Enkel att sätta upp 
 • Ficka där du kan förvara dina saker 

Hennessy Hammock Expedtion ZIP är en hängmatta utrustad med både regnskydd och myggnät. Denna hängmatta passar därför perfekt vid olika aktiviteter ute i naturen där vädret snabbt kan skifta. 

Regnskyddet som kommer vid köp av denna hängmatta skyddar dig från både regn och stark vind. Myggnätet är helt knottsäkert och sitter fast i hängmattan och har istället en stor sidoingång så du smidigt kan komma in och sedan stänga hängmattan tack vare den smarta dragkedjan. Hängmattan är även försedd med en praktisk ficka där du exempelvis kan förvara din mobiltelefon och andra tillbehörigheter.  

Denna smarta hängmatta är otroligt enkel att montera upp och plocka ner och den passar dig som är upp till 183 centimeter lång och klarar en max vikt på 114 kilo.  

 • 2.495,00 kr 1.871,00 kr
 • 2.495,00 kr 1.871,00 kr
 • 2.495,00 kr

3. Urberg Mosquito Net Hammock – Otroligt slitstark! 

 • Slitstarkt material 
 • Maxlast: 180 kg 
 • Fastsydd pack-påse 
 • Lätt att sätta upp 

Urberg Mosquito Net Hammock är ett otroligt smidig och robust hängmatta. Den är tillverkad i ett mycket slitstarkt nylonmaterial, ett material som även används vid tillverkning av fallskärmar. Denna hängmatta med myggnät är även väldigt kompakt till storleken och lätt att ta med sig på vandringen. När du sovit klart viker du ihop den och lägger in den i pack-påsen som är fastsydd på själva hängmattan. Tack vare pack-påsen tar den inte heller upp onödig plats när du förvarar den i hemmet.  

Urbergs Mosquito Net Hammock finns tillgänglig i fyra olika färger, du kan enkelt välja efter din smak. Hängmattan klarar av en maxlast på 180 hela kilo och är även utrustad med en praktisk dragkedja. Det är en så kallad tvåvägsdragkedja, vilket gör det möjligt för dig att både komma i och ur den på ett säkert och smidigt sätt.  

Vid köp av denna hängmatta får du även karbinhakar och linor som du kan använda till att knyta runt träden för att fästa hängmattan där du vill. 

 • 587,90 kr
 • 795,00 kr

3 vanliga frågor om hängmattor med myggnät: 

Hur sover man i en hängmatta? 

Du kan både sova på rygg och på sidan, om du väljer att köpa en hängmatta. Om du föredrar att sova på sidan så är det bra om du ligger diagonalt för att få en så rak liggyta som möjligt.  

Många väljer även att sova i en sovsäck i hängmattan om det är kallt ute, du kan även använda dig av ett liggunderlag. Att sova i en hängmatta kan, för den ovane dock resultera i ryggont till en början om du sover i den många timmar i sträck. Det eftersom att sovställningen inte är optimal för ryggen, så glöm inte att göra lite morgon stretchning när du vaknat! 

Vad bör man tänka på vid köp av en hängmatta? 

Om du ska köpa din första hängmatta så finns det en del saker som är bra att ha i åtanke. Det första du bör tänka på är vikten. Om du är ute och vandrar vill du ha en så lätt packning som möjligt, tänk därför på att välja en som inte väger allt för mycket.  

Något du också bör tänka på är hängmattans maxvikt. Alla hängmattor klarar av en viss maxlast och du vill inte råka ha sönder den eller ramla igenom den under natten. Om du ni tänkt sova två i en hängmatta är det viktigt att kika noga så att hängmattan klarar av er vikt tillsammans.  

Till sist är även materialet av stor betydelse för din upplevelse. Din hängmatta bör vara slittålig och av hög kvalitet, så du slipper köpa en ny efter några användningar. Ett starkt material är polyester och nylon, som många hängmattor ät tillverkade av.  

Behöver jag en hängmatta med myggnät och regnskydd? 

Detta är självklart inget måste men någonting som kommer underlätta vid längre turer i skogen. Om det börjar spöregna när du är ute och vandrar och sedan ska sova är det bra om du har ett regnskydd nära till hands. På natten ute i naturen kan du inte värma dig på samma sätt som du kan hemma, ett regnskydd håller dig både varm och torr.  

Ett myggskydd är högst optimalt att använda under sommaren när myggorna är i farten, och du vill kunna gå en god natt sömn utan att bli väckt. 

Källor: 

https://forestbud.se/sv/Friluftstips/outdoor-guide/24-sova-i-hammock

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa hängmatta med myggnät

Outnorth
Outdoorexperten
TCM Cykel
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar