Bästa enmanstält 2024 – För dig som gillar att vandra solo!

Bästa enmanstält 2024 – Om du älskar vandring och camping ute i naturen, men föredrar att sova ensam kan ett enmanstält vara något för dig. Detsamma gäller för dig som ska på festival eller för barnen som gillar att tälta i trädgården.  

Ett enmanstält är precis vad det låter som, ett tält som är avsett för endast en person. De är väldigt lätta och tar inte upp mycket plats när du ska ut i naturen. Det finns många olika varianter och funktioner att välja mellan när det kommer till enmanstält och här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp 3 enmanstält bäst i test 2024

1. Vår vinnare! MSR Hubba nx 

 • Stort utrymme 
 • Använd under 3 årstider 
 • Slitstark och hållbar 
 • Smidig att ta med sig 

Vinnaren av vårt test är enmanstältet MSR Hubba nx  och det på grund av många anledningar. Detta tält kan användas under tre olika årstider – sommar, vår och höst. Tältet är otroligt slittåligt och starkt tack vare att det slitstarka materialet nylon som tältet är tillverkat av.  

Hubba nx är väldigt rymligt med tanke på de generösa måtten. Tältet har en längd på hela 216 centimeter, som gör att den som är lite längre får gott om utrymme. Även höjden inuti tältet är hög på 91 centimeter, som ger dig möjligheten att kunna sitta bekvämt i det utan att behöva huka dig.  

Dessutom får du gott om utrymme där du kan förvara dina saker som du har med dig under resan, som exempelvis ryggsäck eller annan packning för vandringsturen.  

Vad som gör detta tält bra för en hel del olika aktiviteter är att MSR Hubba nx har en kupolkonstruktion. Tack vare denna konstruktion kan du slå upp tältet på olika underlag som exempelvis stenig mark. Det är även mycket enkelt att montera upp och har en väldigt lätt vikt. Tältet väger 1,29 kilo vilket är perfekt för dig som ska på längre vandringar och inte vill ha för tung packning.  

 • 7.500,00 kr 5.000,00 kr
 • 7.500,00 kr 5.000,00 kr
 • 5.495,00 kr
 • 5.995,00 kr

2. Urberg 1-person UL – Lätt att få upp! 

 • Slitstarkt nylon med silikonbeläggning 
 • Enkelt att sätta upp 
 • Smidig att ta med sig 
 • Prisvärd 

 Urberg 1-person UL är det perfekta tältet för dig som letar efter ett praktiskt enmanstält till ett mycket bra pris. Tältet är perfekt att ta med på de längre vandringsturer med tanke på hur lätt det är. Vikten på detta tält motsvarar nämligen endast 1,38 kilo.  

Urberg 1-person UL är mycket enkelt att sätta upp och montera ned och detta med hjälp av en enda tältbåge. Det finns även ett litet utrymme där du kan förvara dina personliga saker såsom din ryggsäck eller annan packning.  

Utöver det så är tältet även gjort utav mycket slitstarkt nylon med silikonbeläggning. Detta gör att tältet håller sig rent och i bra skick i många år! 

 • 395,00 kr

3. Vaude Acro 1-2P – Stort utrymme! 

 • Rymmer upp till 2 personer 
 • Gott om utrymme 
 • Två öppningar 
 • Ventilationsöppningar i taket 

Vaude Arco 1-2P är ett smidigt tunneltält som går utmärkt att användas från vår till höst. En stor fördel med detta tält är att trots att det är ett enmanstält så har det rum för två personer. Tältet väger endast 2,4 kilo och på så sätt är det mycket enkelt att kunna ta med på längre turer och spara din packvolym till annat. 

Golvytan inne i tältet har en yta på det generösa 2,3 m2. Du får gott om utrymme där du kan förvara dina tillbehörigheter som packning och utrustning. Tältet har även två öppningar så ni smidigt kan komma in och ut ur tältet utan att vara i vägen för varandra.  

Vaude Arco 1-2 P är dessutom utrustat med ventilationsöppningar i taket. Det ger dig en mycket bra luftcirkulation inuti tältet. Tältet är väldigt slitstarkt och tåligt, med rätt skötsel har det därmed en hållbarhet i många år framöver. 

 • 540,00 kr
 • 540,00 kr

3 vanliga frågor om enmanstält: 

Vem borde köpa ett enmanstält? 

Ett enmanstält passar perfekt för dig som älskar att vara ute i naturen, för dig som gillar att campa och vandra men som föredrar att sova själv. Enmanstält brukar vanligtvis vara väldigt lätta och gör det enkelt för dig att kunna ta med det på vandringen.  

Vad borde ett enmanstält klara av? 

Detta kan variera beroende på vilken modell du har eller har valt. Det är viktigt att du väljer ett tält som når upp till dina önskningar. Det är framförallt viktigt om att tält kan klara sig igenom vind och regn. Om det är kallt ute är det viktigt att tältet kan hålla dig varm. Detsamma gäller om det är varmt ute, då är det bra att välja ett tält som erbjuder dig bra luftcirkulation och en svalnande känsla. Tänk på vilka väderförhållanden du kan komma och möta under din vandring eller camping och se till att tältet klarar av det.  

Hur många personer får plats i ett enmanstält? 

Ett enmanstält är ett tält som är avsett för endast en person. Det finns dock många enmanstält som rymmer upp till två personer. Ha dock i åtanke att det kan bli ganska så trångt.  

Om din avsikt med att köpa ett enmanstält är att det ska få plats med fler än en person, är det bra om du köper en större variant. Där får ni större utrymme för att sova och förvara era saker.  

Källor: 

https://sportporten.se\basta-enmanstalt/

https://xn--friluftsdrmmar-4pb.se\basta-enmanstaltet/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa enmanstält

Outnorth
Outdoorexperten
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar