Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa backpacker ryggsäck 2022 – Förvara din packning på ett säkert sätt!

1. Osprey Atmos ag 50 2. Gregory Baltoro 85 3. Osprey Aura ag 65
Osprey Atmos ag 50 Gregory Baltoro 85 Osprey Aura ag 65

Bästa backpacker ryggsäck 2022 – Vid en backpackresa rör du dig extremt mycket och i olika slags terräng. Under denna resa är det därför bra att ha en smart förvaring för din packning och en ryggsäck som har en god passform. En backpacker ryggsäck är då ett utmärkt val!  

En ryggsäck är bekvämare att använda vid längre gångsträckor och är definitivt ett mycket mer praktiskt val för aktiviteter. Här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp tre backpacker ryggsäckar bäst i test 2022 

1.Vår vinnare! Osprey Atmos ag 50 

 • God passform 
 • Smidiga fack 
 • Rymmer 50 L 
 • Invändigt fack för vätskesystem 

Vår vinnare är den bekväma ryggsäcken Osprey atmos ag 50. Detta är en mycket anpassad ryggsäck som följer din kropp utan att kännas tung, även vid längre sträckor. Ryggsäcken klarar sig fint i alla olika typer av väderförhållanden på grund av att den är utrustad med ett avtagbart regnskydd som kan komma till stor nytta vid plötslig nederbörd. 

Du kan mycket smidigt justera alla remmar så att ryggsäcken sitter utefter din kroppsbyggnad. Ryggsäcken är dessutom försedd med en mängd olika förvaringsutrymmen. Huvudfacket rymmer 50 liter och på ryggsäcken hittar du två höftbältesfickor och två isyxeöglor.  

På sidorna av väskan hittar du två långa stretchiga fickor där du smidigt kan förvara din vattenflaska eller annat. Utöver det finner du även ett fäste för dina vandringsstavar.  

Vad som gör denna ryggsäck extra praktisk är att den är utrustad med ett effektivt vätskesystem som du kan ha stor nytta av under varmare väderförhållanden eller under tuff aktivitet. 

 • 2.061,00 kr
 • 2.061,00 kr

2. Gregory Baltoro 85 – För längre resor! 

 • Bekväm  
 • Tillgänglig i 3 olika storlekar 
 • 9 olika fack 
 • Fack för din sovsäck 

Gregory Baltoro 85 är den perfekta ryggsäcken för dig som ska på en längre backpack resa. Den går utmärkt att använda året om, vid alla olika typer av väderförhållanden. Med denna får du en bekväm vandring då remmarna går att justera utefter hur din kropp är uppbyggd och den kommer även hjälpa din hållning. Vikten fördelas och du kommer kunna röra dig utan några problem.  

Ryggsäcken är försedd med ett flertal olika fack. På så sätt får du en smart förvaring för din packning. Det finns totalt 9 olika fickor och även ett separat fack där du kan förvara din sovsäck när den inte kommer till användning. I denna ryggsäck har du gott om utrymme för att förvara allt från vattenflaska till gångstavar.  

Väskan säljs i 3 storlekar med olika packvolym. Om det skulle börja regna under din vandring, behöver du inte oroa dig. Vid köp av väskan får du med ett regnskydd som är supersmidigt att sätta på för att skydda ryggsäcken. 

 • 3.233,00 kr
 • 3.233,00 kr

3. Osprey Aura ag 65 – För alla väderlekar! 

 • Speciellt utformad för kvinnor 
 • Bra ventilation 
 • Smidiga fack 
 • Regnskydd 

Osprey Aura ag 65 är en ryggsäck som är speciellt utformad för kvinnor. Ryggsäcken rymmer 65 liter och ger dig gott om plats för all din packning på resan. Den har mycket god ventilation och dess goda passform gör att den inte kommer vara en belastning under din vandring.  

Osprey Aura 65 går utmärkt att använda under alla slags väderförhållanden, då den är väldigt tålig. Du får även med ett regnskydd som du enkelt kan sätta på om det skulle börja regna.  

Inuti ryggsäcken hittar du en avdelare, på så sätt har du möjlighet att dela upp väskan i flera fack och får bättre koll på dina saker. Det finns två fickor vid höftbältet som stängs med hjälp av dragkedjor och på bröstremmen har du även en visselpipa.  

På insidan av ryggsäcken hittar du dessutom ett invändigt fack för ditt vätskesystem. För vinteraktiviteter har du dubbla öglor där du kan förvara dina isyxor och en säkerhetsklämma där du kan förvara dina nycklar.  

 • 2.138,00 kr
 • 2.138,00 kr

3 vanliga frågor om backpack ryggsäckar: 

Hur stor ryggsäck behöver jag när jag vandrar? 

Detta kan variera beroende på hur länge du ska vara borta. Det viktigaste är att allt du behöver på vandringen rymmer i ryggsäcken. Det finns otroligt många modeller på marknaden med olika slags packvolym, så fundera ut hur stor volym du kommer att behöva innan du gör ditt köp.  

Ha även i åtanke att ju större ryggsäcken är, desto mer kommer den väga. De flesta som vandrar föredrar en så lätt ryggsäck som möjligt för att orka bära den bekvämt under den tid du har den på dig. 

Hur packar jag bäst i en ryggsäck? 

Vattenflaska och annat du behöver ha lätt att komma åt, brukar du oftast kunna förvara i ett av ytterfacken. Däremot finns det en del saker som kan vara värt att tänka på när du packar i innerfacket. Tänk på att placera de saker du kan behöva få användning för under turen högst upp. Detta för att slippa att behöva packa upp och leta efter dina föremål under turen. 

Vem behöver en backpacker ryggsäck? 

Om du tänkt att åka iväg på en backpacker resa eller på en längre vandringstur är detta val av ryggsäck ett praktiskt alternativ. Backpacker ryggsäckar har oftast god förvaring för de olika föremål du förväntas att ta med dig under resan och har en god passform så den sitter bekvämt under hela turen. En backpacker ryggsäck passar alla åldrar och det finns modeller som är speciellt utformade för kvinnor, män, unisex och barn.  

Källor: 

https://www.friluftslabbet.se/camping-vandring/basta-backpacker-ryggsacken/

https://xn--friluftsdrmmar-4pb.se/basta-backpacker-ryggsacken/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa backpacker ryggsäck

Outdoorexperten
Skistart
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar