Bästa vadarstövlarna 2024 – Vada långt ut utan problem med dessa stövlar!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Happyangler.se och Outnorth.se

1. Patriot vadarstövlar 2. Norfin Rapid vadarbyxor med stövlar 3. Ifish Twin Eagles vadarstövlar
Patriot vadarstövlar Norfin Rapid vadarbyxor med stövlar Ifish Twin Eagles vadarstövlar i PVC

Bästa vadarstövlarna 2024 – Om du är en seriös fiskare är du nog ingen främling för vadarutrustning. När du vill komma åt den bästa fiskeplatsen så är ett par bra vadarstövlar en självklarhet. Detta gäller speciellt för dig som alltid tycker “gräset är grönare på andra sidan” och alltid vadar lite till för att hitta den perfekta platsen. Vadarstövlar kan också vara en nödvändighet för dig som arbetar i vattenbaserade yrken.

Ett par läckande vadarstövlar kan ju förstöra en hel fisketur. Det är därför viktigt att hitta ett par vadarstövlar du kan lita på.

Här har vi letat fram de bästa vadarstövlarna för 2024 som håller dig torr och glad!

Topp 3 bästa vadarstövlarna

Bästa vadarstövlarna - Patriot vadarstövlar grön

1. Toppvalet! Patriot vadarstövlar grön

 • Tillverkare: Patriot
 • Färg: Grön
 • Material: 70 deniers Nylon / PVC
 • Storlekar: 8, 9, 10, 11, 12, 13

Varumärket Patriot är ägt av OPM International Oy, en import- och partiaffär som specialiserar sig på just sportfiske. Produkter från Patriot är utvecklade för att passa våra nordiska förhållanden, och varumärket har vuxit kraftigt de senaste åren.

Patriots produkter har vunnit förtroendet av många fiskare, och varumärkets gröna vadarstövlar är en produkt du kan lita på! Först och främst är stövlarna mycket enkla att klä på. Inget krångel här, utan så fort du längtar ut till forsarna kan du snabbt dra på dessa vadarstövlar och vara redo för alla våta utmaningar!

Vadarstövlarna är tillverkade i slitstarkt och hållbart 70 deniers Nylon/PVC, så du inte behöver oroa dig för att stövlarna inte håller under fiskeäventyret. Materialet är naturligtvis också vattentätt, så du bekvämt kan vada runt i älven för att hitta den bästa platsen för fiskandet.

Självklart passar inte bara för forsfiske, utan kan även vara ett smart val vid bryggmontering, städning av stranden och fiske från stranden. Ja förutom all slags fiske kan dessa vadarstövlar också ha många andra användningsområden.

Bland kundrecensioner rekommenderades det att ta en större storlek än du brukar, då storlekarna verkar vara aningen små. Men annars finns inte mycket att klaga på, och samma recension bekräftade att de skulle rekommendera produkten till en god vän. En stor fördel hos dessa vadarstövlar är också priset. Modellen är riktigt prisvärd där du får mycket stövel för pengarna!

Se priset

Bästa vadarstövlarna - Norfin Rapid vadarbyxor med stövlar

2. Norfin Rapid vadarbyxor med stövlar – för heltäckande skydd!

 • Tillverkare: Norfin
 • Färg: Kamouflage
 • Material: PVC
 • Storlekar: 41, 42, 43, 44, 45, 46

Norfin har med åren samlat på sig erfarenhet inom tillverkning av fiskekläder. Designen av deras kläder och produkter sker av klädproffs som samarbetar med aktiva fiskare. På så sätt ser de till att alla dina fiskebehov tas med i bilden när produkterna utvecklas och designas.

Norfins Rapid vadarbyxor med stövlar ger ett fint alternativ till dig som vet med dig att du behöver vadarstövlar och lite till. Denna produkt är perfekt att ha till hands när du snabbt och smidigt vill skydda dig mot väta. I ett svep kan du dra på dig både täckande byxor och stövlar.

Vadarbyxorna med fastsvetsade gummistövlar är tillverkade i PVC, ett material som uppskattas mycket på grund av sina egenskaper. Bland annat torkar PVC snabbt, och är smidigt i formen.

Denna modell kommer i kamouflage-mönster, och överdelen av produkten är gjort i ett mycket högkvalitativt och slitstarkt trelagersmaterial. Denna modell kommer dessutom med ett par andra uppskattade funktioner. Till exempel har byxorna en användbar ficka med ett vattentätt blixtlås. Både bältet och hängslena är också justerbara för att se till att allt har den perfekta passformen och att du kan dra åt allt enkelt och snabbt.

Norfin Rapid vadarbyxor med stövlar är ett bra val för dig som är villig att betala mer pengar för mer täckning. De passar speciellt bra när du vet att du inte kommer behöver vandra med vadarbyxor efter att du vadat klart. Om du till exempel ska på kortare fisketurer och vill skydda dig från väta snabbt, kan detta vara ett bra val för dig!

Se priset

Bästa vadarstövlarna - Ifish Twin Eagles vadarstövlar i PVC

3. Ifish Twin Eagles vadarstövlar i PVC – lätta och med bra passform!

 • Tillverkare: Twin Eagles
 • Färg: Grå
 • Material: PVC
 • Storlekar: 40, 41, 44

Varumärket Ifish har en mångårig historia med rötter i Skandinavien och det är utrustning för framtidens sportfiskare som tas fram här! Som fiskare i Norden vet, finns det fantastiska och unika möjligheter till sportfiske i vår del av världen, bland annat i vårt vackra och avlånga land.

Ifish hittar inspiration från traditionen och kunskapen som existerar kring fiske i dessa områden. Motivet är att vi alla ska kunna fortsätta utforska den nordiska naturen, och gärna med ett fiskespö i handen. Dessutom strävar Ifish efter att utveckla utrustning på ett hållbart och långsiktigt sätt, för att även skydda den naturen. Ja, fiskeutrustningen från Ifish tas fram utifrån den svenska marknadens behov.

Deras vadarstövlar kommer från tillverkaren Twin Eagles. Färgen på de enkla och snygga vadarstövlarna beskrivs som “NoColour”, men är i en cool och subtil grå färg. De långa stövlarna är tillverkade i PVC, vilket är ett vanligt material bland många fiskekläder. Anledningen är att materialet torkar väldigt lätt, och också har bra smidighet. Detta uppskattas inte bara av sportfiskare, utan även av andra som sysslar med olika vattenbaserade yrken.

Stövlarna är lätta, vilket uppskattas då du inte vill tyngas ner av tunga stövlar när du försöker hitta den perfekta platsen för fisket. Modellen beskrivs också som behaglig med bra passform. Vadarstövlarna i lagret just nu säljs i storlekarna 40, 41 och 44.

Se priset

3 vanliga frågor om vadarstövlar:

✅ Behöver jag vadarbyxor eller vadarstövlar?

Bland vadarutrustning finns det många typer, och när det gäller att skydda vadande ben och fötter finns det två val: vadarbyxor och vadarstövlar. Vilka du behöver beror på hur mycket du kommer promenera, hur mycket du kommer vada och hur mycket täckning du behöver.

Om du vandrar mycket och endast vadar en del på fisketurerna kan det räcka med ett par stövlar. Om du inte vadar särskilt djupt och i princip vadar i lugnare vatten kan också stövlar vara ett bra val.

Vadarbyxor kan vara ett bättre val när du vadar mycket och i djupare, vildare vatten. Vadarbyxor ger dig mer frihet i dessa tillfällen. Dock kostar vadarbyxor en hel del jämfört med stövlarna, vilket också kan tas i åtanke.

✅ Vilka typer av vadarstövlar finns?

När man talar om vadarstövlar delar man oftast upp vadarstövlar beroende på materialet stövlarna är gjorda av. Tre vanliga typer av material är PVC, Neoprene och ventilerande eller andningsvadare.

PVC är ett klassiskt material för vadarstövlar, men Neoprene och ventilerande vadarstövlar har också blivit mer och mer populära med åren. En fördel med materialet Neoprene är att det håller dig varm när du är ute i det kalla vattnet. Fördelen med ventilerande material hörs från namnet – de är lättare, andas bättre och blir inte lika varma under varma fisketurer.

✅ Vad är egenskaper en bra vadarstövel bör ha?

Ett måste för bra vadarstövlar är naturligtvis att de måste vara i ett hållbart, slitstarkt material. Det kan finnas skarpa och gömda faror i vattnet, och du vill inte behöva oroa dig för att stövlarna ska få hål och börja läcka under fisketuren.

Dessutom är det uppskattat när stöveln har ett bra spänne som ser till att de sitter på plats medan du vadar och inte faller ner. När du har de ihoprullade ska de också kunna hålla sin form medan du går.

När det gäller temperatur håller vissa material dig varmare i kalla förhållanden, medan andra håller dig sval under varma förhållanden. Vi rekommenderar att du funderar över vilka förhållanden du själv har och väljer utifrån det.

Hur utsåg vi de bästa vadarstövlarna 2024?

För att hitta de bästa vadastövlarna för just ditt ändamål är det viktigt att du har koll på de olika alternativen som finns på marknaden. I letandet efter våra favoriter har vi tittat närmare på produkter på marknaden och dessutom tagit hänsyn till topplistor och kundrecensioner.

Även om vi ville fokusera på vadarstövlar har vi även tagit med ett alternativ för vadarbyxor med fastsvetsade stövlar. Detta har vi gjort då vadarbyxor med stövlar egentligen är som högre gummistövlar som övergår i byxor. Vi ville också ge ett alternativ för de som tycker om att ge sig in på djupare vatten.

Så väljer du de bästa vadastövlarna som passar dig!

När du ska välja ett par vadarstövlar som passar just dig och dina behov, finns det många frågor du kan ställa dig själv.

Först och främst är det bra att fundera på om det vadarbyxor med stövlar eller bara vadarstövlar som passar dina förhållanden. Om du tycker om att spendera mycket tid i just vadandet och dessutom vet med dig att du tycker om att “gå över till andra sidan”, då kan det vara att vadarbyxor är för dig. Står du oftast i lugnare vatten kan det dock räcka med vadarstövlar, som dessutom kan passa bättre om du ska vandra emellan vadningen.

En annan fråga gäller priset. Om du är på en striktare budget kan vadarstövlar passa plånboken rätt bra, då dessa ofta kan komma till ett rätt lågt pris. Vadarbyxor med stövlar kan kosta en hel del mer, men kan vara en fin investering för dig som vet att det är värt det.

Till sist är det också bra att fundera på vilka temperaturer du kommer använda vadarstövlarna vid. Fiskar du mer i kalla eller varma förhållanden? Svaret på den frågan kan hjälpa dig gällande materialet på vadarstövlarna som passar dig.

Det finns inga perfekta vadarstövlar för alla, utan det är något som du själv måste lista ut baserat på dina behov. Vi hoppas att denna guide hjälpte dig i ditt letande av dina framtida vadarstövlar!

Har du några tips om vilka de bästa vadarstövlarna är? Skriv gärna en kommentar eller hör av dig via mail!

Våra partners vadarstövlar
Happy angler

Lämna en kommentar