5 roliga presenter eller julklappar till vandraren!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

För er som känner en vandringsälskare så har vi present eller julklappslistan för er. I denna artikel har vi samlat ihop de ultimata roliga presenterna och julklapparna till vandraren.

1. Myggmedel – för en behagligare vandring

För sommarvandringar behövs definitivt ett bra myggmedel. Myggor kan bli riktiga glädjedödare, och det sista man vill ha på sin vandring är kliande bett över hela kroppen. Ett bra myggmedel förhindrar myggorna från att söka sig till kroppen, vilket i sin tur leder till en mer problemfri vandring.

MyggAs Roll On kommer i 50 milliliter och är ett älskat myggmedel för många. Det består av en kombination av växtoljeextrakt, bland annat från rosor, lavendel och geranium. Myggmedel brukar finnas tillgängliga som oljor, sprejer eller roll on. Vi gillar särskilt denna från MyggA med roll on funktion, då det är lätt att täcka hela huden med det mjuka täckstiftet, produkten håller längre och även skyddet håller längre.

Man ska inte behöva applicera myggmedel mer än två gånger om dagen då medlet är väldigt starkt, så därför är det allra bäst att satsa på ett myggmedel som skyddar i flera timmar.

Ett måste för alla sommarvandrare, bärplockare och campare!

 • 79,00 kr
 • 84,00 kr
 • 85,00 kr
 • 139,00 kr
 • 139,00 kr
 • 139,00 kr
 • 139,00 kr

2. Skydd i virustider – Handdesinfektion 1000ml

Det kanske är lite svårt att tänka sig hur nödvändigt desinfektionsmedel har blivit, men är ett billigt och praktiskt alternativ för den med pressad ekonomi. Desinfektionsmedel kommer dessutom vara ett måste på alla utflykter under en tid framöver. För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att alltid ha ett desinfektionsmedel i packningen – virus eller inte ,eftersom man aldrig vet vad det kan behövas till.

Detta desinfektionsmedel som man kan köpa på MEDS.se kommer i en stor förpackning på 1000 milliliter och räcker därför väldigt länge. Eftersom inte alla vandrar ensamma eller på öde platser kan desinfektionsmedel komma till stor nytta om man ska dela mat, bestick, utrustning eller utrymmen.

För de som vandrar och även övernattar i stugor kan det vara extra bra att ha med desinfektionsmedel som ett extra skydd, då man inte vet hur ren platsen är eller vem som var där senast.

Detta desinfektionsmedel har även en alkoholhalt på 85%, vilket gör att den är väldigt stark och effektiv. Dessutom är detta desinfektionsmedel flytande, så det är effektivt att använda både på händerna och på andra ytor.

Vi rekommenderar att ta desinfektionsmedel i en flaska över servetter, då det inte lämnar något skräp i naturen!

 • 39,00 kr
 • 39,00 kr
 • 51,20 kr
 • 99,00 kr

3. Nya vandringsbyxor – Nordfjell Adventure Pro M/W

Sköna och praktiska vandringsbyxor är alltid bra att ha och säkert uppskattade presenter för vilken friluftsentusiast som helst. Adventure Pro är vandringsbyxor från Nordfjell, och modellen finns tillgänglig för både män och kvinnor.

Byxorna kommer i härliga naturfärger och är tillverkade i robust material, som även låter kroppen andas. Det finns även många praktiska och rymliga fickor för alla behov, vare sig man vill ha lätt åtkomst till mobilen eller fickkniven.

Kanske en perfekt present till ett par som älskar att vandra tillsammans?

 • 1.195,00 kr 299,00 kr
 • 1.195,00 kr 299,00 kr

4. En suverän vandringsryggsäck – Urberg Roam 65 L

5 roliga presenter eller julklappar till vandraren - Urberg Roam 65

Finns det något vandrare är mer passionerade om än sina ryggsäckar? Man söker allt från utrymme, bekvämlighet och effektivitet, till stil och teknik. En bra vandringsväska gör nog vilken vandrare som helst glad och hittar du rätt väska så blir det nog en riktig jackpot-present.

Vi tipsar om denna väska från Urberg, döpt till Roam 65. Börjar vi på utsidan kan vi säga att den är mycket snygg. Det är en mycket modern vandringsväska i mörkgrå färg, med coola orangea detaljer. Färgerna och designen gör väskan en perfekt unisexmodell, så den blir en bra julklapp till både honom och henne.

Läs mer: Bästa ryggsäcken för vandring

På insidan (och utsidan) är väskan full av praktiska fickor som man kan fylla med precis vad man vill. Man kan packa ner sådant som inte ofta behövs djupt ner i väskan, och använda några av de många lättåtkomliga fickorna för sådant man alltid vill ha till hands.

Väskan är vattentät och har dessutom ett regnskydd. Med rymlighet på 65 liter är väskan perfekt för vandring, där du vill kunna ha med dig packning både kompakt och säkert!

5. Exklusiva vandringsstavar – Leki MCT 12 Vario Carbon

5 roliga presenter eller julklappar till vandraren - Leki MCT 12 Vario Carbon

Alla vandrare behöver vandringsstavar. De kan göra långa vandringar mycket roligare och enklare, så att man kan fokusera på att njuta och inte på den tuffa terrängen. Vill du skämma bort din vandringsälskare kan vi tipsa om dessa riktigt bra, exklusiva vandringsstavar från Leki.

MCT 12 Vario Carbon är ultralätta vandringsstavar som kan ge extra support när man klättrar backar. De är utrustade med Core Locking Device (CLD) , som gör dem enkla att fälla ihop och låsas fast i rätt position. De packas enkelt ihop till en liten och enkel förpackning på 42 centimeter, vilket gör att de får plats i vilken vandringsryggsäck som helst. Skäm bort en vandringsälskare med dessa!

3 Vanliga frågor om vandring

✅ Hur vet man var man kan vandra?

I Sverige finns allemansrätten, vilket gör det tillåtet för dig att vandra nästintill var som helst. Men för vissa är det roligare att vandra på särskilda förberedda leder, då det kanske finns något särskilt man vill se på vägen. Det gör chansen dessutom mindre att man går vilse.

En snabb sökning på Google ger dig mycket information om vandringsleder som finns i Sverige. Sök gärna på en specifik destination, om du så önskar att vandra där. Det finns även olika svårighetsgrader på lederna – så läs på om de olika leder som finns, och bestäm vad som passar bäst för dig och ditt potentiella sällskap.

✅ Hur mycket bör man dricka när man vandrar?

Det är jätteviktigt att dricka rikligt med vatten under vandring. Exakt hur mycket man ska dricka beror på vikt, höjd, prestationsförmåga, hur mycket packning man har och en del andra personliga förutsättningar. Men grundrådet är att dricka ungefär en deciliter var femtonde minut. Drick mer om det är varmt, eftersom du då svettas.

✅ Ska man köpa eller hyra vandringsutrustning?

Svaret beror på vilken typ av vandring du gör. För korta dagsturer, eller turer över helgen, behövs inte särskild avancerad utrustning utan man kan klara sig på vanliga gympaskor och ett enkelt tält. Då kan det vara värt det att köpa utrustningen.

För långa vandringar i tuffa miljöer krävs mer utrustning, och avancerad utrustning. Detta blir ofta dyrt och kommer att ta mycket plats hemma i förrådet om man väljer att köpa allt. I dessa fall kan det vara bättre att bara hyra utrustningen.

Slutligen

Börja tidigt med att leta julklappar så hittar du säkert den perfekta när det väl är dags att köpa dem. I den här listan har vi tagit med 5 tips på roliga julklappar för vandrare som säkerligen blir mycket omtyckta.

Vi hoppas du har blivit inspirerad av listan, eller kanske till och med har hittat din nästa roliga present till din vandringsälskare?

Lämna en kommentar