Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa pimpelspöt 2024 – För en bättre fiskelycka!

1. Sensi-Stick Ifish 2. Abu Garcia Pimple Ice 3. Ifish Delfin 70 E
Sensi-Stick Ifish Abu Garcia Pimple Ice Ifish Delfin 70 E

Bästa pimpelspöt 2024 – Oavsett årstid kan du som älskar att fiska testa på din fiskelycka. Det gäller bara att du investerar i rätt utrustning, kläder och såklart också att du har en god kännedom över den sjö som du väljer att fiska på.

Beroende på vilket typ av fiskespö du väljer och framförallt valet av bete kan du fånga allt från lax till gädda att servera hemma. Fördelen med ett pimpelspö är också att de är betydligt mer prisvänliga än spön som används för bland annat flugfiske eller kastspön. Vi har letat fram marknadens bästa val av pimpelspön för att du ska kunna få en bättre fångst under din nästa fisketur på isen!

Topp 3 pimpelspön bäst i test 2024

1. Vinnaren! Sensi-Stick Ifish

 • Planslipad klinga
 • Självbromsande spole
 • Robusta material
 • Prisvänlig

Med pimpelspöt Sensi-Stick från varumärket Ifish så kan du ta vinterfisket till helt nya nivåer. Detta pimpelspö har försetts med flera smarta funktioner och är mycket stabil, så att du kan sikta in dig på att fånga även lite större fiskar som lax eller gädda.

Spöt har en planslipad klinga som sedan har försetts med en självbromsande spole för att du ska få mer kontroll under fisketuren. Trots sin robusta konstruktion och funktioner är Sensi-Stick prisvänlig och passar de flesta användare.

2. Abu Garcia Pimple Ice – Särskilt anpassad för röding!

 • Komplett kit
 • Medföljande rödingpirk
 • Mycket prisvänlig
 • Enkel hantering

Om du har siktat in dig på att fånga framförallt röding så kommer detta pimpelspö Pimple Ice från Abu Garcia att vara ett perfekt inköp. Detta spö har nämligen en design och medföljande tillbehör som gör den särskilt anpassad för just att fånga röding.

Däribland inkluderas en rödingpirk, eller blänke som det även kallas. Detta bete är utformat för att lura till sig nyfikna fiskar och sjunker till botten saktare. Men Pimple Ice är ett komplett kit och därför inkluderas även lina och pimpelspö.

3. Ifish Delfin 70 E – Prisvänlig modell!

 • Fånga olika typer av fiskar
 • EVA-handtag
 • Mycket greppvänlig
 • Enkel att använda

Med pimpelspöt Delfin 70 E från varumärket Ifish kan du få en god fiskelycka utan att det behöver kosta dig skjortan. Pimpelspöt är mycket prisvänligt, men har trots detta en konstruktion som är mycket utmärkande och robust. Dessutom har Delfin 70 E ett mycket greppvänligt EVA-handtag.

Ifish har designat detta pimpelspö för att kunna användas till lite olika typer av fiske. Så oavsett om du har siktat in dig på att fånga regnbågslax eller abborre så kommer Delfin 70 E hjälpa dig att få en god fångst.

Tre vanliga frågor om pimpelspön:

Vilka beten använder man på ett pimpelspö?

Pimpelfiske är en variant av isfiske där man framförallt siktar in sig på en lite större fångst och kommer då att använda sig av något form av blänke som kan locka till sig fisken.

 Det är framförallt tre olika typer av blänken som man använder sig av och detta är balanspirken, som hänger horisontellt i vattnet och är särskilt anpassad för bland annat gös, röding eller öring.  Mormyska är ett mindre blänke som passar både stora och små fiskar. Här krävs dock ett särskilt utformat pimpelspö med en smalare lina vilket är värt att ha i åtanke. Slutligen har du även rödingblänken som precis som det låter är bra om man vill sikta in sig på att fånga röding.

Vad kan man fånga med ett pimpelspö?

När många tänker på pimpelfiske så kanske man allra mest har gäddor i åtanke. Många sjöar i Sverige kommer absolut att ge en stor chans att fånga gäddor, men även mängder av andra fiskar. Beroende på vilket typ av bete du använder och hur långt ut på isen du går så kommer fångsten att variera.

Så för den allra bästa fiskelyckan är det alltid en fördel om du gör efterforskningar på den sjö som du vill fiska i, för att se vilka fiskarter som är mer förekommande. Detta så att du kan ta med dig passande fiskeutrustning för att få en mer gedigen fångst.

Vad ska man tänka på när man ger sig ut på isen?

Även fast isfiske är en väldigt rofylld och trevlig syssla så kan det snabbt förvandlas till en mardröm om du ger dig ut på okänt vatten. Det är oavsett kunskap viktigt att du alltid tar med säkerhetslina och bär isdubbar ifall någon skulle ramla i vattnet.

Men ge dig framförallt inte ut på tunn is eller sjöar som du aldrig har fiskat på förut. Även fast det har varit kallt en längre tid så är det inte alltid säkert att gå ut på isen. Fiska säkert och ha med rätt utrustning så kan du fiska med mer ro i kroppen!

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Det finns flera saker som du ska tänka på när du väljer ut rätt pimpelspö för dig. Dels ska det vara kompatibelt med de blänken du ska använda och även vara multifunktionella. När vi valde ut vilka pimpelspön vi skulle inkludera på topplistan, var det därför bland annat detta som vi kikade lite extra på.

Samtidigt prioriterade vi att inkludera spön som säljs till ett lägre pris, efter noggrann efterforskning insåg vi nämligen att ett bra pimpelspö kan vara prisvänligt. Gör ett val som passar dig, köp varma kläder som du kan använda och sedan är det bara att börja planera vinterns isfiske!

Källor och referenser:

https ://friluftaren.se/basta-pimpelspot/

https://www.sportfiskarna.se/Fiske/Fisketips/Isfiske

Vi har jämfört pimpelspön avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Happy Angler
Outnorth
Med flera…

Lämna en kommentar