Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa kastspö för barn – låt barnen komma igång tidigt med fisket!

1. Patriot Fireball 2. Patriot Medal Set 3. Abu Garcia Junior Set
Patriot Fireball Patriot Medal Set Abu Garcia Junior Set

Bästa kastspö för barn 2023 – Även barn tycker att det är kul att testa sin fiskelycka och det krävs då anpassad fiskeutrustning som är försedda med greppvänliga handtag och där spöet är tillverkat av lätta material som även är tåliga. För att du ska kunna ta med ditt barn och inte behöva känna att du måste vara extra rädd om utrustningen är det även en fördel om det inte kostar alltför mycket.

Vi beslutade oss efter lite efterforskning att leta fram tre kastspön för barn som vi tycker att du ska kika lite extra på. De är tåliga, enkla att använda och säljs med allt som du behöver för att kunna ha en smidig fisketur med dina barn. Vilken väljer du?

Topp 3 kastspön för barn bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Patriot Fireball

 • Framkupa: eloxerad metall
 • Korkhandtag
 • Mycket skönt grepp
 • Lätt vikt

Patriot Fireball är det kastspö för barn som vi vill placera högst upp på topplistan, detta på grund av flera anledningar. Detta spö lämpar sig ypperligt för barn och har en lätt vikt och en form som passar både mer erfarna småfiskare och kan användas både från brygga och båt.

Det är ett utmärkt spö även för nybörjare som har flera utmärkande funktioner som ditt barn kommer att uppskatta. Däribland har den en framkupa i eloxerad metall, greppvänligt handtag i kork och keramiska spöringar som ger en riktigt fin fiskeupplevelse. Här får du mycket för pengarna och ditt barn har även goda möjligheter att kunna utveckla sin fisketeknik!

 • 468,02 kr 359,00 kr

2. Patriot Medal Set – Greppvänliga handtag!

 • Handtag: EVA-foam
 • Längd: 183 centimeter
 • Modell: 60SC
 • Med upplagd lina

Detta kolfiberspö Medal Set från varumärket Patriot är ett mycket bra val för både nybörjare och barn. Den har en längd på 183 centimeter och är av modellen 60SC. Med en redan upplagd lina och handtag I EVA-foam är den dessutom mycket bekväm och skön att använda.

Några andra utmärkande funktioner som vi vill passa på att nämna är priset i kombination med dess design. Ett praktiskt spö som kan kombineras med flera olika drag och passar därför lite olika typer av sjöar och vattendrag. Ta med ditt barn på en fisketur som sent ska glömmas!

3. Abu Garcia Junior Set – Med inkapslad rulle!

 • Höger vevad
 • Längd: 155 centimeter
 • Anpassade för flera drag
 • Enkel hantering

Här har du ett riktigt fint kastspö för barn från varumärket Abu Garcia. Junior Set är designad med en inkapslad rulle som minskar risken för trassel och strul under hanteringen. Dessutom har spöet en mycket lätt vikt och design, som gör att Junior Set även är ett bra val för nybörjare som letar efter bra grejer.

En utmärkande sak är framförallt att längden på spöet har anpassats för att passa barn eller yngre fiskare perfekt. Med en längd på 155 centimeter är det mindre spö att behöva hantera, vilket gör det enklare för ditt barn att få in en fin teknik. Ett mycket kvalitativt spö som vi tycker du ska kika lita extra på!

Tre vanliga frågor om kastspön för barn:

Hur långt ska kastpön för barn vara?

Det är en fördel om spöet är något kortare, för att ditt barn ska ha mindre spö att behöva hantera under turen. Framförallt om det är första gången som ditt barn testar på att kasta och annars är mer van vid ett metspö.

Hur väljer man rätt kastspö för sitt barn?

Men det är inte bara längden som du bör kika på. Det är lika viktigt att kastspöet är enkelt att greppa om och inte för tungt att bära. Om du har en budget att följa så är det även viktigt att du väljer ett spö som inte gör att ni måste krossa spargrisen.

Vilka drag ska man använda på kastspön för barn?

Fördelen med kastspö för barn är att de kan användas på exakt samma sätt som ett traditionellt kastspö. Så beroende på vart ni fiskar och vilken typ av fångst ni vill åka hem med, kan kastspöet kombineras med lite olika stora drag.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Vi har valt att leta fram tre olika modeller av kastspön för barn som vi tycker att du ska kika lite extra på. Det är dock viktigt att du har ditt barns längd, erfarenhet och ålder i åtanke för att du ska kunna hitta ett spö som passar perfekt för er fisketur. Ett spö som är enklare att hantera kommer att underlätta för yngre fiskare, då det helt enkelt är mindre spö att hantera under turen.

När vi valde ut vilka kastspön vi skulle inkludera kikade vi framförallt på pris, material och spöets funktioner. Resultatet är en topplista som innehåller kastspön som är mycket enkla att hantera och som säljs till ett rimligt pris.

Om du vill kunna ta med ditt barn på en fisketur som verkligen kommer att uppskattas är anpassade fiskegrejer en självklarhet. Ditt barn kommer även ha möjlighet att utveckla sin fisketeknik, för att ni ska kunna planera in fler lyckade fisketurer framöver. Kika på vår topplista en gång till för att sedan kunna välja ut det kastspö som faller dig bäst i smaken!

Källor och referenser:

https:// friluftaren.se/fiskespo-for-barn/

https://www.dogger.se/fiska-med-barnen

Vi har jämfört kastspön för barn avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Happy Angler
Pricerunner
Prisjakt

Lämna en kommentar