Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa fiskevåg 2024 – väg din fångst precist och enkelt!

1. Salter Electro Samson 2. Berkley Digitalvåg 23kg 3. Patriot vattentät 22
Salter Electro Samson Berkley Digitalvåg 23kg Patriot vattentät 22

Bästa fiskevåg 2024– Vare sig du ägnar dig åt sportfiske som en hobby, eller vill ta steget över till att fiska mer professionellt och även tävla, så är ett inköp av en fiskevåg ett rekommenderat alternativ. Att välja fiskevåg idag kan dock vara lite av ett projekt i sig.

Varje våg har sina egna unika egenskaper som är olika viktiga, beroende på vad du har tänkt att använda vågen till. Med en stor marknad för fiskevågar finns det garanterat en våg som kan tillmötesgå just dina behov. Vi har listat våra toppval av fiskevågar!

Topp 3 fiskevågar bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Salter Electro Samson

 • Tydlig och fin LCD-skärm som är lättvinklad
 • Godkänd av Sportfiskarna
 • Väldigt noggrann
 • Robust konstruktion

Vågen Salter Electro Samson hamnar ofta högt i olika tester som görs och har hängt med i flera år just för sin kvalitet och robusta konstruktion. Den ligger högre i pris än många andra vågar, men du får också en våg som kommer att ge dig glädje och assistans under en lång tid framöver.

Vågen drivs av ett 9V-batteri som medföljer vid köpet har en tydlig LCD-skärm. Den finns också i tre olika utföranden beroende på hur stora fiskar du avser att försöka fånga. 10, 20 eller 40 kilo med en noggrannhet på 10, 20 samt 50 gram för de olika modellerna. Denna fiskevåg är godkänd av Sportfiskarna och längden utan öglor och krok är cirka 22 centimeter.

Vågen fungerar bäst att använda i temperaturer mellan 0 och 40 grader och det finns möjlighet till nollställning av vågen samt många andra användbara funktioner, som exempelvis att väga bort säcken som fisken ligger i vid vägning. Med en robust konstruktion och en stor LCD-skärm är Electro Samson ett ypperligt val!

2. Berkley Digitalvåg 23kg – Ergonomiskt handtag!

 • Greppvänligt handtag
 • Godkänd för storfiskregistrering
 • Du kan välja antingen kilo eller pund som viktenhet
 • Plats för att lagra upp till tio vikter

Med Berkley Digitalvåg 23 kg så kan du väga din fisk både i kilo eller pundskala och den kommer med ett rejält, greppvänligt handtag. Den kan ge omedelbar exakt vikt, totaler samt medelvärden. Berkleys våg är godkänd för storfiskregistrering och du har plats att lagra upp till tio vikter på den.

Vågen har en vattentät konstruktion samt även en funktion som möjliggör att spara vikter automatiskt. Batterier samt en slitstark fiskehandduk medföljer dessutom på köpet.

Vågen stänger också av sig automatiskt samt har en nollställningsfunktion. Kroken kan fällas in för smidigare transport och hantering då du inte använder vågen. Är du ute efter en ergonomisk fiskevåg som både är vattentät och multifunktionell är Berkleys våg ett perfekt val.

 • 449,00 kr

3. Patriot vattentät 22 – Vattentät våg som flyter!

 • Vattentät
 • Flyter om du tappar den i vattnet
 • Noggrann samtidigt som du kan väga ända upp till 22 kg
 • Byt mellan kg och pund som viktenhet

Vågen Patriot vattentät 22 kg är en praktisk och kompakt våg med ett skal gjort av gummi. Den är således lätt att greppa och passar perfekt då du fiskar från din båt och inte behöver vara rädd för att tappa vågen i vattnet, eller när du fiskar i våta förhållanden då den är helt vattentät. Den är även konstruerad för att flyta ifall du råkar tappa vågen i vattnet.

Den kan väga upp till 22 kilo precis som namnet antyder, med 10 grams noggrannhet. Du kan med denna våg även byta mellan kilo och pund som viktenhet och du har lagring för 10 vikter.

Vågens display har en upplysningsfunktion och siffrorna låser sig på displayen automatiskt för lätt avläsning av vikten.

 • 349,00 kr

3 vanliga frågor om fiskevågar:

Digital eller mekanisk våg?

Du kan välja mellan mekaniska analoga samt digitala vågar. De digitala vågarna är som namnet antyder oftast mer noggranna när det kommer till vägningen av fisken. De är ofta godkända även av Sportfiskarna. De flesta analoga vågar är inte godkända för sportfiskeregistret.

Huruvida du ska välja en mekanisk eller digital våg är lite utan av en preferensfråga. Mekaniska vågar är oftast väldigt pålitliga men digitala vågar är ofta snäppet mer avancerade med fler funktioner att erbjuda. Denna utveckling fortgår förstås löpande hela tiden.

Det finns vågar som är framtagna i material som är korrosionsbeständiga och således väl lämpade för att fiska i områden med saltvatten. För mindre fiskar så har också mekaniska vågar en fördel då de lättare kan mäta fiskens vikt mer exakt.

Om du ändå vill välja en mekanisk våg så är en av fördelarna att de generellt är mycket uthålliga. Du slipper tänka på batterier och har du vant dig vid en mekanisk våg kan känslan vara viktig. Det kan ändå vara av intresse att komplettera med en digital våg för att utforska de alternativa funktioner du då får tillgång till, och se om det är någonting som tilltalar dig.

Har priset någon betydelse?

Priset kan vara en faktor som du vill ta hänsyn till när du köper in en våg, då detta kan variera kraftigt mellan olika vågar och fabrikat. Det handlar inte endast om vilken typ av våg du köper, där ena typen är dyrare än den andra. Även vilken typ av fisk du vill fiska kan i viss mån påverka priset då vågarna kan väga olika stor vikt. Sportfiskarna listar också på sin hemsida de vågar som är godkända för storfiskregistrering.

Viktiga saker att tänka på vid inköp av fiskevåg

Som vi har nämnt tidigare så beror dessa saker i viss mån på vad du vill använda din våg till. Det finns dock generella faktorer som alltid är värda att ta i beaktande och utvärdera innan du köper in en ny fiskevåg.

Viktgräns för vågen är en intressant aspekt. Vågar som är framtagna i huvudsak för sötvattensfiske kommer i regel inte att kunna väga lika tunga fiskar som andra fiskevågar. Det viktigaste är förstås att vågen motsvarar dina krav och förväntningar i förhållande till vilken typ av fisk du har för avsikt att fiska.

Hållbarhet för din fiskevåg är också någonting att fundera över. Mekaniska vågar har fortfarande en liten fördel här, men de digitala modellerna blir bättre och bättre, med undantag för vissa mer billiga alternativ. Här kan du också fundera på om du tycker att din våg behöver vara vattentät.

Noggrannheten när det kommer till vägningen av själva fisken spelar roll. Framförallt om du lägger lite mer pengar på din våg så kommer du i allmänhet märka en skillnad när det kommer till digitala vågar, om du jämför de billigare med de dyrare varianterna.

Slutligen så är det även värt att fundera på batterilivslängden när det kommer till vågar som drivs av batterier, samt även hur upphängningen är konstruerad på vågen då du ska hänga upp och väga fisken.

Källor:

https://webbkollen.se/ basta-fiskevagen-bast-i-test/

https://friluftaren.se/ basta-fiskevagen/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa fiskevåg

HappyAngler
Outdoorexperten
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar