Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa cykelkärran 2024 för cykelsemestern! – Cykelkärra bäst i test

1. Topeak Journey Trailer Cykelvagn 2. Cykelvagn/handkärra 3. North 13.5 Load Cykelkärra
Topeak Journey Trailer Cykelvagn Cykelvagn/handkärra North 13.5 Load Cykelkärra

Bästa cykelkärran 2024 – När du ska ut och cykla och samtidigt behöver ha med dig en hel del packning kan det vara klurigt att tänka ut hur du ska få med dig alla nödvändigheter på bästa sätt. Med en cykelkärra bakom cykeln kan du lasta all utrustning och de tillbehör du behöver under din cykeltur. Vad som är viktigt att tänka på när du ska investera i en cykelkärra och vilka funktioner och finesser den bör ha för att du ska kunna nyttja dess utrymme på bästa sätt.

Vi har tagit fram våra bästa val av cykelkärror i olika material och maxbelastning för att hitta den bästa cykelkärran för cykelsemestern!

Topp 3 vinnarna i bästa cykelkärran

Bästa cykelkärran för cykelsemestern - Topeak Journey Trailer Cykelvagn

1. Vår favorit! Topeak Journey Trailer Cykelvagn

 • Material: Aluminiumram
 • Maximal lastkapacitet: 32 kg
 • 16 tums hjul med snabbkoppling
 • Vattentät duffelbag

Vår vinnare och absoluta favoritcykelkärra är Topeak Journey Trailer cykellastvagn. Denna supersmidiga och moderna cykelvagn är så pass hållbar och stark att du kan använda den till allt ifrån långa utomhusexpeditioner till att köra matkassar på. Med endast ett 16 tums hjul är cykelvagnen otroligt lättrullad och fungerar alldeles utmärkt i områden där det är trångt och ont om plats.

Kärran har en maxbelastning på 32 kilo och har en stark och lätt 6061-aluminiumram. Cykelkärran har smarta fästen som gör det enkelt att ta av och på trailern. Med dess smarta och innovativa design är denna cykelkärra stabil och följer med din cykel mycket smidigt och har enkel manövrering.

Topeak Journey Trailer cykellastvagn har en medföljande duffelbag som är helt vattentät. Du kan därför köra med din cykelvagn i alla slags väder utan att behöva oroa dig för att din last ska bli blöt. Bagen har tejpade sömmar och ett rejält bärhandtag och kan även användas löst för sig. Däcket har reflexer för ökad säkerhet när du cyklar.

Vi kan verkligen rekommendera Topeak Journey Trailer cykellastvagn för den vana cyklisten som letar efter en cykelkärra som klarar av tuffare utmaningar i olika slags terräng!

Se priset

Bästa cykelkärran för cykelsemestern - Cykelvagn/handkärra

2. Cykelvagn/handkärra 155x61x83 cm Stål – Fina extrafunktioner

 • Material: Stålram, plastlåda, 600D nylonskydd
 • Maximal lastkapacitet: 50 kg som cykellastvagn, 70 kg som handdragen kärra
 • 39 cm lufthjul med gula reflexer
 • Vattentät nylonöverdrag

På vår andraplats har vi en cykellastvagn med en transportlåda som funkar minst lika bra för korta cykelresor som längre cykelfärder. Med en slitstark stålram och stöttålig transportlåda i plast kan du vara säker på att denna cykelkärra håller dina saker mycket stadiga och hållbara under din cykeltur. 

Kärran har en maxbelastning på 50 kilo och har en stålram med plastlåda. Cykelkärran har ett kulkopplingssystem som gör det mycket lätt för fastställning till din cykel och med hjälp av de två handtagen kan du även använda den till handkärra, då med en maxbelastning på hela 70 kilo.

Du kan med lätthet använda denna cykelkärra även vid dåligt väder, då den har ett 600D nylonöverdrag som är vattentätt, för att hålla din packning och utrustning säker på vägarna. Cykelkärran har 39 centimeter stora lufthjul och den är utrustad med gula reflexer, så du är mycket synlig när du är ute och cyklar.

En slittålig och robust cykelkärra för cyklisten som är ute efter en stabil och säker kärra som kan transportera all din packning till dina utflykter!

Se priset

Bästa cykelkärran för cykelsemestern - North 13.5 Load Cykelkärra

3. North 13.5 Load Cykelkärra – Stabil och rymlig!

 • Material: Stål
 • Vikt 10 kg
 • Hjul: 16 tum
 • Max. Vikt: 40 kg

På vår tredjeplats har vi en cykelkärra från märket North. 13.5 Load cykelkärra är en snygg och rymlig kärra, perfekt för din pendlingsresa. Denna cykelkärra har hjul på 16 tum och klarar en maxbelastning på 40 kilo. Med sina högkvalitativa hjul kan du köra cykelkärran i olika slags terräng, allt från lätta grusvägar till snårigare stigar.

Load cykelkärra har en ram gjord av stål och kärran kan enkelt fästas i cykelns bakaxel eller kedjestag. Med sitt mycket rymliga lastutrymme med en längd på 68 centimeter och bredd på 46 centimeter kan du ta med dig allt du behöver på cykelutflykten i en och samma vagn.

Vad vi gillar lite extra med denna cykelkärra är att den har öppningsbara luckor både fram och bak på vagnen, som gör det enkelt att lasta och förvara din packning. Kärran har reflexer på båda hjulen så du syns ordentligt på vägarna när du cyklar.

Något extra vi hade önskar till cykelkärran är ett överdrag att skydda packningen på, men den tar poäng på grund av sina stadiga och stabila hjul som kan förvara din utrustning säkert och smidigt på vägarna!

Se priset

Hur har vi utsett den bästa cykelkärran till cykelsemestern?  

När du ska köpa en cykelkärra är det viktigt att du funderar ut vad du behöver den till och ungefär hur mycket vikt den ska kunna lasta. Detta, tillsammans med material påverka hur mycket din vagn kostar. Det finns en hel del olika slags kärror du kan välja mellan i allt från stålstomme till de mindre hållbara i plast. Genom att tänka ut vad du behöver din kärra till kan du göra det mycket lätt för dig att bestämma dig för vilken prisklass du bör sikta på.

Ska du ut på en längre cykeltur eller har med dig cykelkärran för camping så kommer du med säkerhet behöva mer packning med dig, än om du endast ska iväg på en kostare utflykt för dagen. Då kan det räcka med en cykelkärra som kan klara 10-20 kilo i vikt i den lite billigare prisklassen. För längre resor eller resor med mer utrustning rekommenderar vi istället att du investerar i en hållbar och stöttålig kärra som klarar en last mellan 30-50 kilo.

Vi har kommit fram till våra resultat genom att jämföra olika märken och modeller mot varandra oavsett prisklass. Vi har valt produkter genom att kika på material och maxbelastning, tillsammans med extra funktioner som exempelvis vattenfast överdrag som håller din packning torr och säker. Vi har jämfört topplistor, bäst-i-test och tittat på kundrecensioner för att komma fram till våra val.

När du väl bestämt dig för vilken slags cykelkärra som du behöver kan du börja titta på olika extra funktioner som kan förbättra skyddet för din  packning avsevärt. Tänk även på att din cykelkärra bör ha säkerhetsdetaljer som reflexer och liknande och att kärran är användarvänlig.

3 vanliga frågor om cykelkärror:

✅ Vad är de stora fördelarna med en cykelkärra?

En cykelkärra kan förenkla din vardag på en hel del olika sätt! Att transportera gods och utrustning med hjälp av en cykelkärra istället för att ta bilen ger dig bra träning. När du ska på längre cykelturer och behöver ha med dig en hel del packning behöver du inte tänka på att bära den på ryggen. Dessutom är transport med cykelkärra ett miljövänligt alternativ och hållbart för framtiden.

✅ Kan man använda en cykelkärra på vintern?

Självklart kan du det. Så länge du kan cykla kan du också använda din cykelkärra. Om du använder din cykelkärra med barn är det säkrare än en barnsits då vagnen inte välter ifall du gör det.  Det kan däremot bli ganska tungt att köra med cykelkärra om det är mycket snö eller slask på vägarna. Då är det lättare att endast cykla på grusade vägar.

✅ Kan man använda cykelvagn till alla cyklar?

De flesta märken och modeller av cykelvagnar på marknaden passar för de flesta cyklar. Om du är osäker huruvida din cykel passar med din tänkta cykelvagn kan du mäta ut och se ungefärligt hur stor cykelkärran blir bakom din cykel. Tänk dock på att om du har en tandemcykel blir det ett långt ekipage som i sin tur påverkar hur lätt din cykel är att manövrera. 

Jämför alltid märken, material och modeller innan köp

När du vill hitta den bästa cykelkärran för sina utomhusaktiviteter är det väsentligt att du alltid jämför storlek, material och olika modeller innan ditt köp. Du bör även tänka ut i vilken terräng du vill cykla i för att kunna avgöra hur stöttålig och stark din kärra behöver vara.

Genom vår artikel och undersökning har vi kunnat se att det finns en hel del robusta och rymliga cykelkärror som hållet måttet för cykling i svårare terräng och anpassade för olika väderlekar. Idag finns det mycket hög standard hos ett flertal märken på marknaden i olika prisklasser.

För den vana cyklisten som åker på cykelturer i svår terräng och har tänkt använda sig av sin cykelkärra under en längre period är den en god idé att titta på de mest slittåliga alternativen som är mycket hållbara och kan hålla en hög maxbelastning för att klara sig bra under tuffa väderlekar. För den som har tänkt att använda sig av cykelkärran för kortare pendlingsresor och transportera vardagspackning kan det mycket gott och väl räcka med en vanlig cykelkärra i den lite lägre prisklassen.

Förutom vikt och materialet är det också bra om du tänker ut vad för extra finesser du kan tänkas behöva till din kärra. Ett vattentätt överdrag och klara reflexer är bra tillägg. Även extra fickor och stadiga hjul är att föredra. Är cykelkärran lätt att montera och går den att parkera säkert? Att den står stadigt utan risk för att tippa över är också en förutsättning för ett bra val av kärra.

Så väljer du de bästa cykelkärrorna efter behov!  

Det är, som vi nämnt innan mycket viktigt att du väljer kärra efter behov. Det är onödigt att investera i den allra dyraste och senaste modellen av cykelkärra som klarar en hög maxbelastning om du endast tänkt använda den till lätta transportresor. Här kan du istället titta lite extra på funktioner som kan vara användbara för även den kortare av resor. Eftersom allas behov ser olika ut är det inte helt möjligt att utse en vinnare som är rätt för alla.

Materialet och vikten, tillsammans med maxbelastning är några viktiga delar du bör tänka ut när du väljer cykelkärra. En van, tävlande cyklist som går på längre expeditioner behöver med säkerhet ett mer robust och hållbart alternativ, än de som endast cyklar på vanliga gator och grusvägar. Någonting de båda har gemensamt är dock att du väljer en cykelkärra i någon typ av stål, för att vara säker på att den kan dra den vikt du transporterar.

En annan viktig punkt att ha i åtanke när du väljer cykelkärra är dess vikt och extrafunktioner som kan underlätta din cykling. Tänk på att inte köpa en cykelkärra som väger alltför mycket, då det kan kännas krävande att cykla med den och din packning. Det ska kännas säkert och stabilt med din cykelkärra fastspänd bakom din cykel på din tur.

Vilken cykelkärra som är det bästa valet för dig kan dock endast du avgöra, men vi hoppas att vi, genom vår artikel har kunnat vara till god hjälp i jakten på den bästa cykelkärran 2024 för just dig!

Läs också:
Råd och Rön har gjort ett test på cykelvagnar för barn, vissa saker kan man ta med sig även för att hitta bästa cykelkärran för semestern.

Cykelvagnar och cykelkärror

Lämna en kommentar