Bästa cykelryggsäcken 2024 – Få plats med mer under cykelturen!

1. Thule Vital Hydration Pack 2. Camelbak Rogue Light 3. Vaude Uphill 16LW
Thule Vital Hydration Pack Camelbak Rogue Light Vaude Uphill 16LW

Bästa cykelryggsäcken 2024 – Med en bra cykelryggsäck har du utrymme för att cykla längre sträckor och kan ta med dig både en extra jacka och lite extra energi under dagen. Den mycket kroppsnära passformen och designen på cykelryggsäckar gör dem också till en perfekt investering om du pendlar längre sträckor till jobb eller skola.

En bra cykelryggsäck ska, utöver en bra passform även gärna ha plats för det som du behöver ta med. Beroende på hur du planerar att använda ryggsäcken ser det bästa valet därför lite olika ut. Vi har listat marknadens bästa cykelryggsäckar, med lite olika packvolymer för att du ska kunna göra det bästa valet för dig och din cykling!

Topp 3 cykelryggsäckar bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Thule Vital Hydration Pack

 • Packvolym: 3 liter
 • Lätta material som andas
 • Hydropack reservoar på 1,75 liter
 • Invändig blixtlåsficka

Den vinnande modellen, Thules Vital Hydration Pack är designad för att göra din cykling så mycket enklare. Den är bland annat tillverkad av lätta och ventilerande material som andas, för att ryggsäcken ska kunna sitta nära kroppen utan att du blir för varm. Med den inbyggda hydropack reservoaren på 1,75 liter har du även plats att ta med mer vätska, för att kunna cykla längre sträckor med ork i kroppen.

En invändig blixtlåsficka håller dina mindre tillhörigheter skyddade, såsom mobil, nycklar eller bankkort. Hela ryggsäckens nätta konstruktion och smarta tillägg är vad som avgjorde modellens förstaplats på topplistan. Letar du efter en ryggsäck med en medelstor packvolym på 3 liter, så bör du kika närmare på Vital Hydration Pack.

 • 1.093,00 kr

2. Camelbak Rogue Light – Utmärkt passform!

 • Packvolym: 2 liter
 • Inbyggd CRUX Resevoir vätskeblåsa
 • Vikt: 215 gram
 • Kroppsnära passform

Denna mindre cykelryggsäck Rogue Light från Camelbak är en kompakt modell med stor potential. Med en packvolym på 2 liter och inbyggd vätskeblåsa kan den användas för både träning, tävling eller när du behöver kunna ta med lite fler tillhörigheter under turen. Selen ser till att vattenslangen sitter på plats och ger dig alltid vatten nära till hands, utan att du behöver krångla med en vattenflaska under färden, vilket ökar din säkerhet avsevärt. 

En utmärkande faktor med denna modell är helt klart dess kroppsnära och slimma passform. Du kommer knappt märka av att du har ryggsäcken på dig med dess lätta vikt på endast 215 gram. Justera selen så att den sitter perfekt och sedan är det bara att ge dig ut och cykla.  

 • 679,00 kr
 • 995,00 kr 718,00 kr
 • 995,00 kr 718,00 kr
 • 849,00 kr
 • 899,00 kr 854,00 kr
 • 899,00 kr

3. Vaude Uphill 16LW – Stor packvolym!

 • Miljövänligt material
 • Packvolym: 16 liter
 • Mindre nät-fickor i mesh
 • Med hjälmhållare

Vaude Uphill 16LW är det perfekta valet för dig som cyklar riktigt långt. Packvolymen på 16 liter ger dig gott av utrymme att ta med både tält, ombyten och mat för flera dagar. Dessutom har ryggsäcken försetts med flera fästen som gör att du kan bära med dig tält. Hjälmhållaren skyddar din hjälm när du har satt upp läger eller tar en liten paus.

Ryggsäcken är tillverkad av väderbeständiga och miljövänliga material. Dessutom har Vaude tänkt till vad gäller designen och trots sin rymlighet är den nätt och skön att bära, även när du använder ryggsäckens maximala kapacitet. Ett utmärkt val för dig som har stora mål i sikte!

Tre vanliga frågor om cykelryggsäckar:

Hur stor kapacitet ska en bra cykelryggsäck ha?

Detta beror lite på hur lång din cykeltur är, vad du behöver ha med dig, om du letar efter en ryggsäck med vattenblåsa och hur stor packvolym som du föredrar. Mindre modeller på runt 2-3 liter packvolym passar bra för träningspass eller när du behöver ta med en extra jacka eller lite tilltugg när du cyklar.

Kommer inte en cykelryggsäck fånga upp vind när man cyklar?

Fördelen med en cykelryggsäck är att de har en design som gör att de sitter väldigt kroppsnära för att fånga upp minimalt med vind. Desto närmare kroppen ryggsäcken sitter, desto mindre vind kommer den att fånga upp. Passformen är därför A och O när det kommer till ryggsäck.

Hur väljer man en bra cykelryggsäck?

Det är viktigt att du har dig själv i åtanke för att kunna välja den bästa ryggsäcken som passar dina behov. Cyklar du längre sträckor eller behöver en cykelryggsäck för din planerade cykelsemester så bör du kika på en ryggsäck som sitter nära kroppen, men som har en högre packvolym.

Hur vi valde ut produkter till topplistan

Cykelryggsäckar kan användas på så många olika sätt och för att den ska vara optimal för dig och din cykling är det viktigt att du gör ett övervägt val. Fundera på vilka funktioner ryggsäcken bör ha och hur stor packvolym som du behöver.

När vi valde ut vilka modeller vi ville inkludera på topplistan, var det viktigt för oss att inkludera cykelryggsäckar som passar för lite olika typer av cykling. Passform, material och extra funktioner var särskilt viktigt när vi valde ut vilka modeller vi skulle inkludera.

Vi hoppas att du med denna artikel har fått en bättre förståelse för hur du ska välja den bästa cykelryggsäcken för din cykling!

Källor och referenser:

Https://www.friluftslabbet.se/cykling/basta-cykelryggsacken/

https://www.mantel.com/blog/sv/cykelryggsackar

Vi har jämfört cykelryggsäckar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Outnorth
Outdoorexperten
Skistart

Lämna en kommentar