Bästa GPS-klockan 2024 – Ta din träning till helt nya nivåer!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Garmin Forerunner 745 2. Wahoo Fitness Elemnt Rival Multi-Sport 3. Garmin Forerunner 245
Garmin Forerunner 745 Wahoo Fitness Elemnt Rival Multi-Sport Garmin Forerunner 245

Bästa GPS-klockan 2024 – Pulsklocka, aktivitetsarmband, stegräknare eller GPS-klocka? Utbudet av träningsaccessoarer är stort och det kan ibland vara lite knepigt att veta vilken man ska investera i. Av dessa val är en GPS-klocka lite mer komplex, med avancerade funktioner som tar din träning till helt nya nivåer. Perfekt om du gillar att analysera din träning in i minsta detalj.

Den inbyggda GPS:en gör att du kan se vart du har cyklat, promenerat eller sprungit och därefter jämföra detta med tidigare pass. Dessutom har en GPS-klocka i de flesta fall också de funktioner som ingår i mindre träningsarmband eller stegräknare. Sätt upp tydliga mål och du blir snart en vinnare.

Vi har inkluderat de tre modeller av GPS-klockor som vi tycker du ska kika lite extra på. Garmin Forerunner 745 är av flera testhemsidor den bästa GPS-klockan för träningsfantaster, likaså enligt våra egna iakttagelser. Men kika på hela topplistan för att hitta din favorit.

Topp 3 bästa GPS-klockorna bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Garmin Forerunner 745

 • Räknar ut återhämtningstid
 • Med Garmin Coach
 • Batteritid: 7 dagar
 • Inkluderat betalningssystem: Ja

Högst upp på topplistan hittar du Garmins utvecklade GPS-klocka Forerunner 745, en storfavorit av inte bara oss. Denna modell hamnar högt upp även på andra testhemsidors topplistor och har mängder av avancerade funktioner som gör att du kan följa din träning i minsta detalj.

Men det är inte allt, klockan har också försetts med Garmin Pay, så att du aldrig mer behöver släpa på din mobil eller kontokort när du är ute och tränar.

Under träningen så mäter Forerunner 745 ut varje steg du tar och räknar även ut återhämtningstid, antal förbrända kalorier och jämför din puls med tidigare pass. Dessutom räknar den ut träningsbelastning och prestationsförhållande, tack vare den inbyggda Pulse OX-sensorn. En fantastisk klocka som alla som är seriösa med sin träning verkligen bör kika på!

 • 99,00 kr
 • 4.999,00 kr 4.411,00 kr

2.  Wahoo Fitness Elemnt Rival Multi-Sport – För olika typer av träning!

 • Batteritid: 14 dagar
 • Keramisk ram och gorilla glas
 • Vattenskydd: 5ATM
 • Inbyggd höjdmätare

Elemnt Rival Multi-Sport är ett utmärkt val för dig som utför lite olika typer av aktiviteter. Klockan är tålig och designad med en keramisk ram och gorilla glas med ett vattenskydd på 5 ATM. Detta gör att du kan använda GPS-klockan för både simning, skidåkning eller löpning. Dessutom har klockan flera smarta funktioner som hjälper dig att uppnå en mer aktiv vardag.

Utöver samtliga standardfunktioner som inkluderad stegräknare, sparade träningsresultat och prestationer så ger Fitness Rival Multi-Sport även dig flera andra fördelar. Du kan bland annat synka klockan till den träningsapp som du föredrar och på så vis hålla koll på dina träningsresultat. Om du älskar att cykla så är klockan också kompatibel med Wahoo Elmnt och Wahoo Kickr.

 • 3.290,00 kr 1.990,00 kr
 • 3.290,00 kr 1.990,00 kr
 • 4.095,00 kr 3.373,00 kr

3. Garmin Forerunner 245 – Kompatibel med olika appar!

 • Pulsmätning: Ja
 • Batteritid: 7 dagar
 • Vattenskydd: 5 ATM
 • Sammanfattar din träning

Denna nätta, men ack så funktionella GPS-klocka Forerunner 245 är en storfavorit av många. Den kommer inte med samma inbyggda funktioner som dess uppgraderade modell Forerunner 745, men passar dig som tränar varierat och som vill kunna hålla koll på dina resultat.

Med en batteritid på sju dagar och konstant pulsmätning, räknar klockan ut all din aktivitet i vardagen. Genom att sammankoppla klockan med till exempel Garmin Connect, eller annan kompatibel applikation kan du även se alla dina resultat mer detaljerat i mobilen.

Oavsett om du älskar att springa, promenera, cykla eller simma är Forerunner 245 från Garmin ett bra val. Klockan säljs dessutom till ett mycket förmånligt pris som gör att den passar de flestas budget.

 • 59,00 kr
 • 3.499,00 kr

Tre vanliga frågor om GPS-klockor:

Vad är skillnaden mellan en stegräknare och en GPS-klocka?

En stegräknare är vanligtvis en mer enkel räknare som endast håller koll på dina steg och eventuellt också din kaloriförbränning. Men då dessa enklare mätare vanligtvis inte har någon pulsmätare är den uträkningen inte alltid den mest pålitliga. En GPS-klocka är istället en mer komplex mätare så att du kan hålla koll på mer statistik som rör din träning.

Har batteritiden på GPS-klockan någon betydelse?

Ingen vill ständigt behöva oroa sig för att batteriet i sin klocka ska ta slut och du därmed inte får en fullständig analys av din träning. Ett batteri som håller längre gör således att du inte behöver ladda klockan lika ofta, vilket är en stor fördel.

Hur väljer man rätt GPS-klocka för sin träning?

Lite extra praktisk är den klocka som är anpassad för den typ av träning som du oftast utövar. Älskar du att simma ska klockan både vara vattentålig, men också kunna mäta när du simmar. Detsamma gäller då om du istället oftast cyklar, promenerar eller springer. Vill du ha fler möjligheter så bör du kika på en klocka som har ett brett utbud av träningsprogram och funktioner som gör att den kan användas till lite olika typer av träning.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Med en GPS-klocka kan du verkligen hålla koll på din träning och aktiviteter. Klockans inbyggda funktioner hjälper dig också att styra upp dagen, betala på restaurangen och hjälper dig att hålla koll på tiden. Ett smart tillägg som underlättar din vardag på flera punkter.

Efter att ha analyserat flera utlåtanden, recensioner och tester av produkterna från andra hemsidor, var det just dessa tre som vi fann lite extra utmärkande. Du kan sedan göra ett val som baseras på pris, vilka funktioner som du prioriterar att klockan ska ha, samt dess passform. Hitta ny motivation med din träning och hälsa och investera i en bra GPS-klocka!

Källor och referenser:

https://www.friluftslabbet.se/traning/basta-gps-klockan/

https://www.pricerunner.se/guide/pulsklocka

Vi har jämfört GPS-klockor avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Outdoorexperten
Webhallen
Kjell&Co
Skistart

Läs även: Bästa aktivitetsarmbandet

Lämna en kommentar