Bästa klätterpaketet 2024 – Allt du behöver för en säker klättring!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Black Diamond Momentum Package 2. Petzl Kit Corax 3. Mammut Ophir 4 Slide
Black Diamond Momentum Package Petzl Kit Corax Mammut Ophir 4 Slide

Bästa klätterpaketet 2024 – Att klättra är både fartfyllt, spännande och resulterar i riktigt bra motion. Många nöjer sig med att klättra på inomhusbanor, men om du också letar efter äventyr i vildmarken så kan du klättra i berg utomhus. Men det är också ett riskfyllt tidsfördriv och det är viktigt att du har rätt utrustning och tillbehör för att du ska kunna klättra säkert.

Genom att investera i ett färdigt klätterpaket kan du börja träna med detsamma . Vi har därför satt samman en topplista med de tre val av paket som vi finner extra utmärkande. Gör ett val som passar dig, men letar du efter ett komplett paket för damer så bör du kika på det vinnande valet Momentum Package från Black Diamond!

Topp 3 bästa klätterpaketet bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Black Diamond Momentum Package

 • För kvinnliga klättrare
 • Momentum sele
 • Inkluderad kritväska
 • Vikt: 350 gram

För kvinnliga klättrare som letar efter ett komplett och väldesignat klätterpaket, kan vi inte rekommenderar Momentum Package nog så mycket. Detta högkvalitativa paket från Black Diamond kommer att göra din klättring enklare och inkluderade tillbehör och utrustning ger dig allting som du behöver för en säker klättring.

I paketet inkluderas kritväska, momentum sele, karbinhake, ATC-XP belay/rappel-enhet och en BD White Gold krita. Så oavsett om du gillar att klättra inom- eller utomhus är detta paket en verklig vinnare!

 • 1.295,00 kr 990,00 kr
 • 1.445,00 kr

2. Petzl Kit Corax  – Passar samtliga klättrare!

 • Unisex
 • Perfekt för nybörjare
 • TriAct Lock-låssystem
 • Med karbinhake

Från Petzl hittar du klätterpaketet Kit Corax, som både uppskattas av kvinnliga och manliga klättrare över hela världen. Detta kompletta paket lämpar sig också utmärkt för nybörjare och paketets samtliga delar är väldesignade och mycket enkla att använda.

Inkluderat TriAct Lock-låssystem gör att du sitter säkert när du klättrar på en bergvägg eller träningsbana inomhus. Dessutom har en karbinhake, Corax-sele och repbroms inkluderats vilket ger dig allting som du behöver för dina spännande äventyr.

 • 1.849,00 kr

3. Mammut Ophir 4 Slide – För sport- och hallklättring!

 • Repbroms: 2.0 Smart
 • Enkel att använda
 • Inkluderad sele
 • Skön passform

Ophir 4 Slide från Mammut är ett perfekt paket för både sport- och hallklättring. Inkluderad sele, kritor, kritväska, Smart 2.0 repbroms och karbin ger detta till ett skräddarsytt val. Oavsett tidigare erfarenhet kommer du få ett snabbt grepp om hur samtliga delar fungerar.

För att utrustningen ska hålla dig säker är passformen och storleken på paketet viktigt att ha i åtanke. Därför har mammut satt ihop två stycken paket där du vid köp kan välja mellan antingen XS-M eller M-XL. Gör ett val som passar dig och sedan kan du börja boka in dina klättringsäventyr!

 • 1.999,00 kr 1.799,10 kr

Tre vanliga frågor om klätterpaket:

Vad är bouldering när det kommer till klättring?

Om du är en van klättrare så har du säkerligen stött på detta begrepp, men detta är dock inte lika säkert om du precis hittat passionen för klättring. Bouldering är helt enkelt en typ av klättring, där du inte använder rep. Istället läggs en matta ut nedanför väggen som ger skydd om du skulle tappa greppet.

Bouldering är således väldigt populärt för nybörjare som mest vill träna styrka och uthållighet. När du väl har fått ett grepp om tekniken för klättring, så kan du börja addera rep, säkerhetsutrustning och ge dig ut på de lite högre klätterväggarna, men då med mer erfarenhet i kroppen.

Finns det några saker som man måste investera i utöver klätterpaketet?

Men det är några ytterligare investeringar som du måste göra efter att du har valt ut ett passande klätterpaket. Däribland måste du köpa ett par bra klätterskor, som ger dig ett bra grepp och som är anpassat för antingen inom- eller utomhusklättring, gärna bådadera. Dessutom måste du använda en hjälm om du klättrar på högre höjder och väggar.

Hur väljer man rätt klätterpaket?

Det är särskilt viktigt att du väljer ett paket som sitter bra och som har en bra passform. Samtliga delar ska vara kompatibla och välbyggda. Fördelen med ett klätterpaket är att du är garanterad att allting är funktionellt och går att användas tillsammans. Perfekt om du är nybörjare och ännu inte riktigt vet vad ett bra klätterpaket bör innehålla.

Hur vi valde ut produkter till topplistan

Har du precis börjat klättra eller kanske har lite mer erfarenhet i bagaget, är ett klätterpaket en bra investering. Samtliga delar har satts samman för att vara kompatibla, enkla att använda och för att du direkt ska ha allting som du behöver för din klättring. Är du däremot en mer avancerad klättrare så kanske du själv vill sätta ihop ditt egna paket.

Vi har haft flera olika delar i åtanke när vi valde ut vilka produkter vi skulle inkludera. Framförallt var såklart kvalitet och säkerhet en övervägande del, men också att paketen som vi inkludera innehåller allting som du behöver.

Ett skräddarsytt klätterpaket gör att du kan klättra riskfritt och även ha mer kul. Välj en storlek som passar dig och sedan kan börja träna och sätta upp nya mål!

Referenser och källor:

https://www.pricerunner.se/cl/1226/Klaettring?attr_58287428=58291382

https://www.pricerunner.se/guide/kom-igang-med-klattring

Vi har jämfört klättringspaket avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Outnorth
Outdoorexperten

Lämna en kommentar