Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa boulderingskorna 2024 – assymetriska skor för klättring!

1. Tenaya Mastia klätterskor 2. Black Diamond W Momentum Lace Climbing Shoes 3. Scarpa Drago LV Climbing Shoes
Tenaya Mastia klätterskor Black Diamond W Momentum Lace Climbing Shoes Scarpa Drago LV Climbing Shoes
Se priset här Se priset här Se priset här

Boulderingskor är avgörande för alla klättrare som ägnar sig åt bouldering, från nybörjare till professionella. Dessa skor är utformade för att ge optimalt grepp och stöd på mindre klippor eller inomhusväggar, vilket gör att klättraren kan fokusera på teknik och rörelse samt fotfästet. Vi har i denna artikel valt ut flera toppmodeller för att hitta de mest pålitliga och bekväma alternativen på marknaden.

Boulderingskor – bäst i test

I denna genomgång presenterar vi tre av de mest framstående klätterskorna för bouldering på marknaden, var och en utvald för sina unika egenskaper och prestanda. Först ut har vi Tenaya Mastia, en sko som är känd för sin balans mellan komfort och teknisk precision.

Näst på listan står Black Diamond W Momentum Lace, som erbjuder enastående komfort och är idealisk för nybörjare såväl som erfarna klättrare som söker en mer avslappnad passform.

Avslutningsvis tar vi en titt på Scarpa Drago LV, en högpresterande sko som är favoriserad bland elitklättrare för dess exceptionella känslighet och grepp. Dessa skor har recenserats för att ge dig den information du behöver för att göra ett informerat val inför ditt nästa klätteräventyr.

1. Tenaya Mastia klätterskor

En teknisk allroundsko för extrem klättring

Tenaya Mastia är inte bara en klättersko, det är en avancerad lösning för klättrare som söker optimal prestanda på både branta sportleder och utmanande boulders. Dessa skor kombinerar stil med funktion och är designade för att hantera allt från små grepp till stora överhäng.

Prestanda och design

Tenaya Mastia utmärker sig med sin förmåga att balansera mellan hårdhet för edging och flexibilitet för smearing. Detta gör skon till en favorit bland klättrare som kräver precision och komfort. Den tvådelade sulan, förstärkt med Tenayas SXR Dynamics-teknologi, anpassar sig efter bergväggens olika former, vilket ger en pålitlig prestanda oavsett terräng.

 • Stabilitet och kraft i tån: Perfekt för minimala grepp.
 • Hög sensitivitet: Känn varje detalj i klippan.

Komfort och material

Trots sin robusta design är Mastia förvånansvärt bekväm. Skon är gjord av ett mjukt syntetmaterial och har en innersula av fem lager microfiber, vilket ger en mjuk känsla även under långa klättersessioner. Tåboxen har låg volym, vilket är idealiskt för att få plats i trånga utrymmen som små pockets och sprickor.

Slutsats

För den seriösa klättraren som behöver en sko som presterar under alla förhållanden, är Tenaya Mastia ett utmärkt val. Denna sko erbjuder en kombination av teknisk innovation och komfort som är svår att matcha. Oavsett om du tar dig an svåra sportleder eller tekniska boulders, levererar Mastia den prestanda och tillförlitlighet du behöver för att nå toppen.

 • 2.100,00 kr 1.781,00 kr

2. Black Diamond W Momentum Lace Climbing Shoes

En bekväm instegsmodell för nya klättrare

Black Diamond W Momentum Lace Climbing Shoes är utformade för att tillmötesgå nya klättrares behov, både i boulderhallar och på klättergym. Dessa skor kombinerar komfort med teknik, vilket gör dem till ett starkt val för dem som just börjat utforska klättringens värld.

Prestanda och design

Med en ovandel i Engineered Knit-teknologi erbjuder dessa klätterskor en anpassningsbar passform med utmärkt andningsförmåga. Den strategiska placeringen av stretch och stöd ger både komfort och nödvändigt grepp.

 • Andningsförmåga: Håller fötterna svala under långa sessioner.
 • Stöd där det behövs: Optimal balans mellan flexibilitet och stöd.

Komfort och material

Black Diamond har inte sparat på komforten i dessa skor. Med ett mikrofiberfoder framtill minimeras stretch, vilket håller skon stabil och bekväm även efter flera timmars användning. Mellansulan är utformad för att vara mjuk, vilket ger en bättre känsla mot klippan utan att kompromissa med stabiliteten.

 • Mjuk mellansula: Förbättrad känsla och kontroll.
 • Slitstarkt gummi: Långvarig och robust yttersula för olika typer av klättring.

Slutsats

För den som är ny inom klättring och söker en sko som kombinerar komfort med tillförlitlig prestanda, är Black Diamond W Momentum Lace Climbing Shoes ett utmärkt val. Dessa skor erbjuder den nödvändiga tekniken för att utvecklas som klättrare, samtidigt som de är tillräckligt bekväma för långa pass i klätterhallen. Ett starkt andra val på vår lista, särskilt för de som värdesätter komfort och kvalitet i sina första klätterskor.

 • 945,00 kr 661,00 kr
 • 949,00 kr

3. Scarpa Drago LV Climbing Shoes

En specialiserad sko för bouldering och överhäng

Scarpa Drago LV är inte en vanlig klättersko. Den är specifikt utformad för extrem klättring i bouldering och överhängande sportleder. Med sin mjuka konstruktion och avancerade greppförmåga möjliggör den dynamiska rörelser och tekniska manövrar som är avgörande i dessa miljöer.

Prestanda och design

Scarpa Drago LV skiljer sig från mängden genom sin extremt mjuka och känsliga konstruktion, vilket gör den idealisk för att navigera på hal kalksten och utföra avancerade tekniker som heelhooks, toehooks, och kneebars. Dess minimalistiska design och kraftfulla häl minskar fiffel och ökar säkerheten på stora överhäng.

 • Utökad greppyta: Perfekt för komplexa boulderproblem.
 • Asymmetrisk och nedböjd form: Ger precis kontakt med underlaget.

Komfort och material

Trots sin kraftfulla prestanda är Drago LV designad för att ge maximal komfort och känsla. Skon saknar mellansula vilket aktiverar fotens muskler och förstärker känslan av klippans struktur. Den är tillverkad med Vibram XSGrip 2-gummi som erbjuder utmärkt friktion och hållbarhet.

Slutsats

För klättrare som specialiserar sig på bouldering eller överhängande klättring är Scarpa Drago LV ett starkt val. Skon kombinerar teknisk innovation med en känsla som kan vara avgörande i kritiska situationer. Den är kanske för mjuk för vissa, men för de som uppskattar känslighet och dynamisk prestanda, är Drago LV nära mirakulös.

 • 2.300,00 kr

Lämna en kommentar