Orsa camping – Upplev camping i hjärtat av Dalarna! 

Orsa camping är den femstjärniga familjecampingen som även är inspelningsplatsen för succéprogrammet Moraeus Med mera på SVT. Med en kilometerlång sandstrand och ett brett aktivitetsutbud finns det någonting för hela familjen.  

Vad är Orsa camping? 

Orsa camping är en populär familjecamping beläget i Dalarna, precis intill Orsajön med hela 800 campingplatser där 600 av dem har el. På campingområdet kan du själv bestämma om ni vill stå i skugga eller sol och en del platser är belägna med mer fart och flärd, medan andra campingplatser istället fokuserar på det fridfulla och där familjen får vara mer i lugn och ro.

Det är även möjligt att välja mellan en bestämd ruta att stå på eller en fri uppställning beroende på hur du och din familj vill campa.  

Då Orsa är en flerstjärnig campingplats har campingområdet ett stort urval av aktiviteter och underhållning både för stora och små. Med Orsasjön precis intill är sol och bad självklart en av de stora sysselsättningarna under dagtid.  

Hur tar du dig hit? 

Det finns ett flertal sätt du kan ta dig till Orsa. Det vanligaste för camping är dock att familjer kör direkt till campingen med bil. Andra färdmedel som tar er till Dalarna och Orsa är via buss och tåg. Tidtabellerna ser dock olika ut beroende på säsong, där sommarmånaderna har fler avgångar, så kontakta både buss-och tågtrafik i god tid för att se tillgänglighet och platser. 

Vad kan du göra på campingområdet? 

Förutom en kilometerlång sandstrand för hela familjen så finns det otroligt mycket att göra på campingområdet för hela familjen. Om ni föredrar att bada i pool så har Orsa camping tempererade utomhusbassänger med vattenlek, äventyrsbad och piratskepp där barnen kan leka hela dagen. Det finns även inomhuspooler för de dagar då vädret är sämre, samt bastubad för både stora och små. 

Fler aktiviteter för barn är bland annat skattjakter, piratskola, stora lekplatser och ledarledda barnaktiviteter ett flertal dagar i veckan. Andra aktiviteter på campingområdet som vuxna kan uppskatta är bowlinghallar, golfplaner, cykelbilar, båtuthyrning, paddel med kanot, vandring, fiske och en hel rad av bollsporter. På campingområdet har ni även ett flertal restauranger och fikaplatser där ni kan bekanta er med andra som campar på området. 

Vad finns det att göra i närliggande område? 

Förutom Orsa camping finns det en hel del aktiviteter och sevärdheter i Orsa och närliggande område året runt. Bygden runt Siljan blommar upp under sommaren och dess läge ger dig och familjen en mängd olika aktiviteter att ägna er åt som dessutom ligger nära ert boende.  

Om ni vill uppleva den vackra naturen i Dalarna kan ni göra ett besök till Storstupet och Helvetesfallet. Detta är en delar av vattendraget Ämån där Helvetesfallet är en kanjon med 30 meters höga och branta bergsväggar. Detta vattenfall är en klar favorit för hela familjen.  

Om ni istället vill få en upplevelse med vilda djur i fokus så kan ni göra ett besök på Orsa djurpark. Här kan ni få se djuren i deras naturliga miljö. Djur som ni kan uppleva på Orsa djurpark är isbjörnar, lodjur, varg och snöleopard.  

Andra sevärdheter och aktiviteter ni kan göra i området är bland annat att besöka vackra kyrkor, ta en rundvandring till Vasaloppsmuseet, se hur en dalahästtillverkning går till, besöka Zornmuseet och Tomteland. Tomteland har fantastiska barnaktiviteter hela sommaren där hela landet förvandlas till en trollskog med älvor och troll som leker tillsammans med barnen och lär dem att ta hand om djur och natur. 

Lämna en kommentar