KEEN sandaler – skor för friluftslivet! 

Vid utomhusaktiviteter är det viktigt med ett par bra skor som har god komfort och är ventilerande. På sommaren är detta extra viktigt då fukt, svett och vatten kan skada dina fötter. Med KEEN sandaler får du en bekväm fotbädd, ventilerande egenskaper och en sko som passar minst lika bra i vatten som på land.  

Vi listar KEEN sandalers fördelar och några av våra favoritmodeller på marknaden idag! 

Vad är KEEN sandaler? 

Friluftsmärket KEEN är idag världskända för deras frilufts-och vandringsskor på grund av deras komfort, slitstarka material och ventilerande egenskaper. Deras skor har en fotbädd gjord av EVA-skum som ger ett extra stöd även vid långa vandringar och med en inbyggd Microban-teknologi förhindras uppkomsten av dålig lukt. KEEN har sedan starten år 2003 donerat över 17 miljoner dollar till organisationer som främjar naturområden och friluftsliv.  

KEEN sandaler har dessutom ett patenterat tåskydd som skyddar dig från att slå i tårna och en halkfri våtsula som ger bra grepp på exempelvis klipphällar. KEENS sandaler har även snabbtorkande material som gör att de är utmärkta både under vattenytan och över den. Sandalerna passar till ett flertal utomhusaktiviteter som kajakpaddling och vattensporter. 

Sandalerna har många olika modeller att välja mellan för både herrar, damer och juniorer. Vi listar här nedan några favoriter av KEEN sandalers modeller som passar både för längre utomhusaktiviteter och vattensporter som kräver en god sula. 

KEEN Men´s Targhee III Sandal 

Men´s Targhee III Sandal är ett par funktionella sandaler för män som passar minst lika bra för längre vandringsturer i varmare väder som skor till vattenaktiviteter. Denna funktionella sko har ett innovativt tåskydd och en överdel i waterproof premium skinn som gör att du kan vandra tryggt utan att oroa dig för att skon ska bli blöt. 

För att skon ska ha en sådan god komfort som möjligt är sandalen utrustad med en väldämpad mellansula och en yttersula med greppande gummi. För att du lättare ska få på och av din sko har den en snabbsnörning för en bättre anpassning. Vill du ha en allround sko som du kan ha både på vandring och under vattensporter är Men´s Targhee III Sandal ett gott val. 

KEEN Women´s Arroyo II 

Women´s Arroyo II har en perfekt kombination av trailsko och sandal för kvinnor. Denna sandal kan du använda både vid promenad, vandring och aktiviteter där dina fötter förväntas att bli blöta. Sandalen är gjord av vattentätt läder med öppna ventiler på båda sidorna, som ger skorna en maximal andningsförmåga.  

Klacken på yttersulan av skon gör att sandalen är stabil på svårare underlag, och Torsion stability ESS hålfot ser till att du inte halkar när du rör dig i naturen. Skon har ett yttermaterial av skinn och är både väder- och slittålig samt vattentålig så du kan använda dem för alla dina aktiviteter.  

KEEN Newport H2 Kids 

KEEN har även utvecklat sandaler för de mindre. Newport H2 Kids är funktionssandaler för barn som både är lätta att få på och ta av med hjälp av snabbsnörningssystemet. Dessa sandaler är gjorda för att vara både i vatten och på land, vilket gör att barnen har sandaler för alla tillfällen. Skorna är snabbtorkande och extra vattentåliga samt har en non-marking rubber yttersula. 

KEENs patenterade tåskydd i gummi finns även på dessa sandaler som gör att dina barns tår är skyddade under alla olika lekar i naturen. För barn är det viktigt att skorna sitter bekvämt utan att det skaver och detta har KEEN verkligen tänkt på. Dess sulor är extra bekväma för en bra passform och mycket lek och bus hela dagen! 

  • 625,00 kr 249,00 kr
  • 625,00 kr 249,00 kr
  • 595,00 kr 357,00 kr

Lämna en kommentar