Fyra elektronikprylar du inte får glömma inför campingsemestern

Att åka på campingsemester är för många familjer en tradition. De flesta packar väskorna och beger sig ut på vägarna runt om i Europa med sin husvagn eller husbil för att upptäcka nya platser eller återvända till gamla favoriter. Så har det varit i flera generationer och det är en tradition som lever i kvar hos många.

Ska ni testa att åka på campingsemester med husvagn för första gången kan du med fördel pröva att hyra en. Visar det sig att det är något du vill upprepa kan du läsa om vad du ska tänka på om du vill köpa en egen husvagn.

Nya packvanor inför campingsemestern

Trots att vi har campat under lång tid har våra packvanor förändrats i takt med att tekniken har utvecklats. Nu förtiden är det inte bara kläder, pass, grill och solkräm som måste packas ner. Även tekniska prylar har en given plats på packlistan och dessa förändras hela tiden.

Så vilka elektronikprylar får du inte glömma hemma när det är dags att ta med familjen på campingsemester?

Se vår lista med elektronikprylar som vi tror kommer att bidra till en trevlig semester och lägg till dem på din packlista.

En trådlös högtalare för rätt stämning

Vårt sätt att konsumera musik förändras hela tiden. Visserligen är det alltid trevligt när någon med musikalisk begåvning kan spela gitarr eller munspel för att skapa bra stämning. Dessvärre har inte alla någon i familjen som besitter den kompetensen.

Eftersom tiden då vi lyssnade på CD-skivor och hade en Walkman för portabel musik är förbi, använder vi oss nu av strömningstjänster likt Spotify med hjälp av en mobilapplikation. Men när du spelar musik på mobilen lämnar ljudkvalitén mycket att önska

Investera därför i en bra trådlös högtalare till vilken du kan koppla telefonen med hjälp av Bluetooth. Ofta kostar de inte mer än någon tusenlapp och då får du en riktigt bra högtalare att ta med på er husbilssemester.

Det gör att familjen både kan lyssna på radio och musik tillsammans, utan att riskera att ljudkvalitén förstör upplevelsen.

Surfplatta för film och underhållning

Campingsemestrar innebär ofta att man reser under längre perioder, inte minst om ni beslutat er för att besöka kontinenten. Det innebär att det finns en hög risk att det vid något tillfälle blir regn. Vad passar då inte bättre än att ha tillgång till en surfplatta?

Med dess hjälp kan ni hitta underhållning i form av film och serier. Ett tips är att ni diskuterar vilka program ni eller filmer ni skulle vilja se om vädret medför att ni sitter inomhus en kväll. Ladda ner dem i förväg så behöver ni inte använda er mobilsurf i det avseendet.

Utöver att spara data innebär det också att ni inte behöver oroa er över kvalitén på strömningen till följd av opålitliga internetuppkopplingar.

Skulle ni ändå vilja vara spontana är det inte någon fara. Sedan 2017 kostar det inte något extra att använda roaming i andra länder inom Europeiska unionen.

Powerbank är ett måste på semestern

I dagsläget är det få som går någonstans utan att ta med sig sin mobiltelefon. Vi använder den till i princip allt. Den är vårt hjälpmedel när vi till exempel söker inspiration rörande grilltillbehör.

Mobiltelefonen används för att följa de senaste sporteventen och den erbjuder nyheter. Kanske kollar du resultaten från gårdagens matcher, eller kikar på hur startfältet ser ut inför dagens trav. Alternativt kan du jämföra live casino online med dess hjälp.

Oavsett hur du använder mobilen drar den ström, och visst vore det surt om du fick slut på batteri när du inte är hemma? Tänk om du missar att ta kort på det där oförglömliga ögonblicket för att mobilen dött?

Packa därför ner en powerbank som du tar med dig under dagen. Den kan bli en riktig livräddare under semesterdagarna. Du kan köpa en powerbank i diverse butiker eller online och den kostar bara någon hundralapp. En billig försäkring mot att stå utan batteri under semestern helt enkelt.

Eltandborsten är lätt att glömma hemma

Campingsemestern innebär tid att koppla av och ofta lägger vi våra rutiner åt sidan när vi tar ledigt. Det är viktigt och de flesta av oss ser fram emot att komma bort från jobbet och vardagen. Det ger en möjlighet till återhämtning och vi kan spendera tid med nära och kära. Tillsammans upplever vi sevärdheter, äter och dricker gott samt har roligt.

Men vissa vanor är viktiga att behålla även när du är på semestern, inte minst tandborstningen. Dessvärre är det många som glömmer tandborstar när de packar väskorna för att ge sig iväg. Var inte en av dem och packa ner din eltandborste så att tandläkarräkningen inte blir dyr.

Vi hoppas att du har funnit våra tankar värdefulla och önskar dig en trevlig semester.