Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa torrdräkten för kajak 2024 – Håller dig varm och torr ute på sjön!

1. Typhoon PS440 Xtreme 2. Typhoon Max B torrdräkt 3. Torrdräkt Båt, Kajak & Sup Artistic Herr
Typhoon PS440 Xtreme Typhoon Max B torrdräkt Torrdräkt Båt, Kajak & Sup Artistic Herr

Bästa torrdräkten för kajak 2024 – En torrdräkt är precis vad det låter som, en dräkt som kommer hålla dig torr. Den håller dig varm och torr ifall du skulle råka ramla i vattnet. Under vinterhalvåret så kan det vara skönt att ha på sig en dräkt som håller en varm i kajaken eller båten.

Det finns många alternativ gällande torrdräkter i många olika modeller och med flera olika egenskaper.  Vi har listat tre av marknadens bästa val av torrdräkter, perfekta för kajakturen!

Topp 3 bästa torrdräkterna för kajak bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Typhoon PS440 Xtreme torrdräkt

  • Helt vattentätt TX4-membran som andas
  • SOLAS reflexer på ärmarna
  • CE – godkänd
  • Genom registrering får du en vattentäthetsgaranti på 1 2 år

Typhoon PS440 torrdräkt är ett utmärkt val för dig som letar efter en torrdräkt för dina kajakturer. Den är helt och hållet vattentät och är gjord utav ett mycket andningsbart material som kommer hålla dig torr och varm under mer utmanande väderförhållanden. Den är mycket enkel och lätt att ta på sig tack vare midjeblixtlåset tillsammans med ett YKK Aquaseal-gylfblixtlås.

Utöver det så har dräkten även en stormhuva och en högt fleecefodrad Offshore-krage. Den är också utrustad med ett par sockor så som är anpassade och gör att du kan använda vilka skor som helst. Med cordura-förstärkningar på både knän och bakdelen av dräkten, och en neoprenlapp baktill blir det betydligt mycket skönare för dig att sitta ner framförallt i kallare väder.

Med Typhoon PS440 medkommer också en kasse som du enkelt kan förvara din dräkt i och den kan även öppnas upp till ett praktiskt underlag när du klär på dig dräkten. Den finns tillgänglig i sex olika storlekar och du kan på ett smidigt sätt utgå från storlekstabellen för att hitta den som passar dig perfekt!

2. Typhoon Max B torrdräkt – Ventilerande egenskaper!

  • TX4-membran i 4 lager som andas
  • Elastisk midja
  • Inre justerbara elastiska hängslen
  • Vattentäthetsgaranti med registrering på 1 2 år

Typhoon Max B torrdräkt är en klassisk torrdräkt som du öppnar framifrån. Den är utrustad med en mängd bra egenskaper bland annat en stormkrage, lårficka och ett aquaseal-blixtlås i plast. Ärmarna och benen på dräkten är formklippta vilket gör den mycket välsittande och de inre hängslena är elastiska och justerbara. Den har cordura-förstärkta fickor på knäpartier för extra skydd och dräkten är gjord av TX4-membran i fyra lager som gör att tyget andas för bra ventilation.

Lårfickan är ett perfekt förvaringsområde för till exempel en karta och ett par fasta TX4-sockor som gör att du kan använda skorna efter väder. Denna modell finns tillgänglig i sex storlekar och tack vare den specifika storlekstabellen så kan du välja den som passar perfekt på dig. Denna dräkt kommer garanterat hålla dig torr och varm hela dagen ute till sjöss.

  • 10.359,00 kr

3. Torrdräkt Båt, Kajak & Sup Artistic Herr – Slitstarkt material!

  • Maximal vattentäthet
  • Nötningsbeständig
  • Formar sig efter kroppen
  • Dräkten borde hand tvättas

Torrdräkt Artistic Herr är en torrdräkt i hög kvalitet som är mycket passande för båtturer eller när du paddlar kajak. Denna torrdräkt kommer hålla dig 100% tät ifrån vatten om det skulle vara så att du råkar ramla i tack vare Tzip-blixtlåset som ger maximal vattentäthet och termosvetsande sömmar. Den är mycket nötningsbeständig och har neoprenförstärkningar på 3,0 millimeter på både armbågar och knän. Det finns en snörning i midjan som gör att du kan justera den exakt efter din kroppsform och den har även tåliga förstärkningar i nederkanten och på knäna.

Den är gjord i ett nylonmaterial i tre lager och har en vattentäthet på 10 000 millimeter. Även ett par strumpor i ventilerande nylon inkluderas i dräkten. Den är mycket enkel att sköta om och tvätta, du bör dock skölja den i rent vatten och lägga på tork efter varje användning. Torrdräkten finns i fyra olika storlekar och i en fin röd färg.

3 vanliga frågor om torrdräkter:

Varför är det bra att använda en torrdräkt?

Hypotermi är kraftig nedkylning och det är något som man kan drabbas av om man faller ner i vattnet utan att ha på sig en torrdräkt. Det kan du drabbas av redan efter 5-10 minuter i 5-gradigt vatten. När du får hypotermi så blir du ofta medvetslös och risken till att du drunknar är då stor. Att köpa en riktigt bra, vattentät och varm torrdräkt är därför oerhört viktigt för dig som ofta är ute på vattnet. Med en torrdräkt utav riktigt bra kvalitet kan du klara dig flera timmar i vatten utan att kylas ned till en livshotande situation.

Vilken torrdräkt borde jag köpa?

Till och börja med så ska en bra torrdräkt vara gjort utav ett riktigt bra vattentätt material och utöver det gärna med någon typ utav membran som släpper ut fukt som bildats innanför dräkten men fortfarande håller tätt åt andra hållet. Det är även bra om materialet är smidigt och inte för tjockt så dina rörelser inte hindras utav dräkten.

Hur mycket kostar en torrdräkt?

Priserna varierar självklart beroende på vilken dräkt du tänker köpa. Det är dock rekommenderat att du kikar på de olika funktioner och egenskap du anser viktiga innan du gör ditt val. Det finns ett flertal torrdräkter i en billigare prisklass som både är gjorda av hög kvalitet och har en fin anpassning på kroppen.  

Källor:

https ://friluftaren.se/basta-torrdrakten/

Bästa torrdräkterna till kajak

Vi har jämfört torrdräkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Decathlon
Happy Angler
Outdoorexperten
Pricerunner
Prisjakt

Lämna en kommentar