Bästa långfärdsskridskorna 2024

Det finns många olika varianter av långfärdsskridskor att välja på när man vill ut på isarna. Det finns olika märken och typer som alla har olika egenskaper för att passa åkaren på olika sätt. Kraven på långfärdsskridskor skiljer sig åt. Vi utgår från de långfärdsskridskor som användarna tycker bäst om för att få fram bästa långfärdsskridskorna 2024.

Långfärdsskridskor

Nyår står för dörren och kanske har du som nyårslöfte att bli mer aktiv och att börja motionera. Att motionera behöver faktiskt inte vara något tråkigt, det kan tvärtom göras till en rolig hobby där man kan träffa nya bekanta och utforska naturen. Att åka långfärdsskridskor är ett exempel på en sådan hobby där man får natur, motion, gemenskap och nya vänner. Dessutom passar det ju bra nu under vintern när kylan tränger sig på och isarna lägger sig över sjöarna. Intresset för att åka långfärdsskridskor har ökat enormt under de senaste åren. Det finns många olika skridskoklubbar och föreningar som anordnar långfärdsskridskoåkning i grupp.

Säkerheten först

Det är nämligen viktigt att man ger sig ut på isen just i grupp. Inte bara för att det är mycket trevligare utan det har också att göra med säkerheten. Även om en is kan kännas väldigt stabil och genomfrusen så kan man aldrig vara säker på att den håller. Dessutom kan andra olyckor ske och då är det viktigt att man har någon annan i närheten som kan hjälpa till. Men låt inte detta avskräcka dig om du är nyfiken på långfärdsskridskoåkning. Som nybörjare går det bra att kontakta en valfri förening där man får lära sig allt vad man behöver veta inför åkningen.

Att åka långfärdsskridskor skiljer sig något från att åka vanliga skridskor. De är nämligen utformade just för att man ska kunna åka långt med dem och man skulle kunna jämföra det med att åka längdskidor på is. Det finns visserligen olika typer av långfärdsskridskor men de flesta är idag utformade så att man använder sig av samma typ av pjäxor som man har vid långskidåkning. Sedan spänner man helt enkelt fast skridskon i pjäxan.

När man ska åka långfärdsskridskor är det viktigt att man har bra utrustning. Till exempel är det viktigt att man har bekväma pjäxor för att man ska kunna få en bekväm åkning.

Listan på bästa långfärdsskridskorna 2024

Blade with Binding

Blade with Binding
Blade with Binding

Zandstra Blade with Binding är en långfärdsskridsko får både rutinerade skridskorävar och nybörjare. Hyllad av många för sin suveräna åkkänsla.

Track Mont BC

Track Mont BC

Zandstra Track NNN BC är en ypperlig löshäls skridsko för dig som vill ha en något billigare skridsko men som inte tummar på kvaliten, levereras med Rottefella BC manuell bindning. 

Trekking

Trekking
Trekking

Isvidda Trekking är en långfärdsskridsko lämplig för dig som utan att spräcka utrustningsbudgeten vill testa om just långfärdsskridsko är din grej. Det är bra basskridsko till ett mycket attraktivt pris. Skridskon använder sig av en justerbar universalbindning som låter dig åka med vilka stabilare kängor som helst. Bindningarnas placering kan justeras för att du ska få bästa passformen på dina kängor och rätt balans i åkningen.

NIS Exercise

NIS Exercise
NIS Exercise

Nis Excerise är en långfärdsskridsko med Rottefella NNN Exercisebinding, som passar både nybörjare och mer erfarna åkare. Den är lätt men samtidigt stabil, skentjockleken är 1,25 mm och åkradien 35 m.

Easy Glider

Easy Glider
Easy Glider

Easy Glider är långfärdsskridskor från Zandstra med ställbar rem över foten och hälen. Passar tillsammans med vanliga kängor.

T-Skate NNN BC

T-Skate NNN BC
T-Skate NNN BC

Helt ny allround-skridsko som fungerar på alla typer av isar. T-skate har en innovativ pivotupphängd infästning av skenan. Konstruktionen gör att skridskon har samma åkradie oavsett temperatur, 28 meter. 100 % svensktillverkad av återvunnet material och 100 % återvinningsbar. Levereras med Rottefella NNN BC-bindning.

Paket med långfärdsskridsko och pjäxa

Zandstra Track paket

Zandstra Track paket
Zandstra Track paket

Prisvärt skridskopaket med Alpinapjäxa och Zandstra Trackskridsko. Ett bra nybörjarpaket men passar minst lika bra för de rutinerade rävarna.

Zandstra Blade Paket

Zandstra Blade Paket
Zandstra Blade Paket

Ett skriskopaket med Zandstra Blade och Alpina BC 1600 eller Crispi BC Nordland. En perfekt kombo som passar utmärkt till alla äventyr på isen!

T-Skate Paket Tour

T-Skate Paket Tour
T-Skate Paket Tour

Ett bra touringpaket som presterar bra på isen.

Så här har vi gjort för att sammanställa den bästa långfärdsskridskorna 2024

Vi har tittat på konsumenters egna omdömen, videos och fördjupat oss i de produkter som är mest populära för att sedan den vägen utse vilka långfärdsskridskor som är bäst för 2024.

Vi kan inte utse en absolut vinnare då behoven är så olika, men i denna sammanställning har vi försökt tillgodose behoven för så många som möjligt. Så vi har radat upp ett antal exempel på bra långfärdsskridskor som ni kan jämföra några viktiga huvudegenskaper för.

Vi ger exempel på olika långfärdsskridskor i några olika modeller. Vi själva prioriterar kvalitet och har inte tagit hänsyn till priset i någon högre grad. Andra egenskaper är viktigare för att utse de bästa långfärdsskridskorna 2023.

Kommentera gärna nedan dina egna åsikter om långfärdsskridskor, var brukar du åka?

Här hittar du en samling av artiklar om långfärdsskridskor

Lämna en kommentar