Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa fällkniven 2024 – hitta bästa fällkniv för friluftslivet och mycket mer!

1. Fällkniven U4 Folder 2. Briv Jaktfällkniv 420SS 3. EKA Swede 88
Fällkniven U4 Folder Briv Jaktfällkniv 420SS EKA Swede 88

Bästa fällkniven 2024 – Oavsett om du jagar, fiskar eller älskar friluftsliv, så är en fällkniv en bra investering som alltid bör bäras med. Detta för att du ska kunna utföra nödvändiga sysslor som att kapa träd eller rensa fisk. Denna knivmodell är tack vare sin konstruktion en väldig enkel och säker kniv att använda, som dessutom tar upp väldigt lite plats.

Letar du efter en mindre kniv som du kan bära med dig, rekommenderar vi att du kikar på en anpassad fällkniv som är tillverkad av ett hållbart material och som är greppvänlig. Vi har skapat en topplista där vi inkluderar de tre fällknivar som vi tycker du ska kika lite extra på. Välj en storlek och design som passar dig och vad du planerar att använda den till.

Topp 3 fällknivar bäst i test 2024
 

1. Vår vinnare! Fällkniven U4 Folder

 • Lätt vikt på 22 gram
 • Låsningsmekanik Lockback
 • 70 mm lång
 • Enkel att rengöra

Den vinnande modellen U4 Folder från varumärket Fällkniven, är en favorit av flera orsaker. Den har en konstruktion som gör den extremt lätt att använda. Knivens totala vikt på endast 22 gram i kombination med dess goda skärpa gör den till en bra följeslagare i flera sysselsättningar, då bland annat om du gillar att jaga eller befinna dig ute i skog och mark.

U4 Folder är en mindre kniv med ett blad som endast är 77 millimeter lång. Detta gör denna fällkniv till ett perfekt val, om du letar efter en modell att bära med dig i fickan. Knivens skaft är tillverkad av Zytel och med en inkluderad låsmekanik Backlock, gör att kniven inte behöver behandlas med olja för att vara enkel att öppna och stänga.

Tack vare bladets form passar den väldigt många olika sysslor, vilket gör att du inte behöver bära med dig fler knivar på utflykten eller jakten. Bladet är enkelt att torka av och rengöra, vilket bidrar till en fällkniv som håller betydligt längre. En kniv i världsklass som är en ren fröjd att använda.

2. Briv Jaktfällkniv 420SS – Bäst för jakt!

 • Totallängd: 20 cm när den är utfälld
 • Praktisk förvaringsväska
 • 420-stål
 • Fint mönster och design

Om du letar efter en nätt jaktkniv i budgetklassen, så bör du kika vidare på Jaktfällkniven 420SS. Med sitt greppvänliga skaft i syntetmaterial och knivblad i rostfritt stål med en satinfinish är det helt enkelt en kniv som underlättar mängder av jobb när du jagar. Kombinationen av material, ger även kniven en lång livslängd och knivbladet bevarar sin skärpa längre.

Jaktfällkniven 420SS har vid utfällt läge, en totallängd på 20 centimeter, vilket gör den aningen större än många andra fällknivar på marknaden. Men storleken är designad för att ge dig mer kontroll och för att du ska kunna utföra jaktbestyr med precision. Kniven har även ett fint mönster som gör att du kan sätta en mer personlig prägel på din jaktutstyrsel.

Vid köp medföljer även en fin och praktisk förvaringsväska i polyester. Väskan håller kniven i säkert förvar, redo att tas fram när helst du önskar. Den skyddande väskan gör även att du inte behöver oroa dig ifall det skulle börja regna, eller att det ska fastna grus och stenar i låsmekaniken.

Fällkniven från Briv är ett utmärkt val för dig som letar efter en stabil, men mer prisvänlig modell att använda i vildmarken eller när du jagar.

Se priset

3. EKA Swede 88  – Lätt och stark modell!

 • Hållbar egg för god skärpa
 • Vikt: 62 gram
 • Härdat bladstål
 • Nätt och stilren design

Varumärket EKA har här designat en välutvecklad fällkniv med en stilren design. Swede 88 går lika bra att ta med sig på vandringsturen som när du är ute och fiskar på sjön. En fällkniv som har ett blad som är anpassat för lite olika användningsområden.

Swede 88 har en bladlängd på 72 millimeter, som är tillverkad med stålkvalitet HRC 57. Skaftet är heltillverkad med kraton, vilket gör kniven väldigt tålig och lätt. Den totala vikten på kniven är endast 62 gram, vilket gör att Swede 88 är ett utmärkt val att bära med sig under vandring eller liknande.

Kniven har även en väldigt stilren design som gör att den passar fler användare. Den är mycket vass och bevarar sin skärpa länge innan den behöver slipas. Tack vare inkluderad låsmekanik, så går kniven enkelt att fällas upp och ner under hanteringen. En fantastisk kniv i en prisklass som passar många.

 • 925,00 kr 915,00 kr
 • 915,00 kr
 • 925,00 kr 915,00 kr

Vem behöver en fällkniv?

En fällkniv är en ovärderlig investering för dig som ofta befinner dig ute i skog och mark. Den har en konstruktion som gör att du kan fälla ut den vid behov och sedan snabbt fälla tillbaka knivbladet, för att kunna förvara den på ett säkert sätt i fickan eller ryggsäcken.

Fällknivar är även ett mycket populärt inköp för personer som älskar att fiska eller jaga. En större variant med ett längre knivblad är då att föredra. Men se till att du väljer en modell som passar dig och vad du planerar att använda den till.

Tre vanliga frågor om fällknivar:

1. När bör man ta med en fällkniv?

En fällkniv är en mycket användarvänlig och multifunktionell kniv som kan användas till mängder av olika bestyr ute i skog och mark. Det är framförallt ett populärt inköp för de som gillar att fiska eller jaga, men kan förutom detta även vara ett mycket användbart tillhygge för att kärna ur frukt eller grönsaker ute i skogen med, som ska förbehandlas innan de kokas i medtaget gasolkök.

Men egentligen är det bara fantasin som sätter gränser. Beroende på fällknivens storlek, kan de även användas för att tälja pinnar att grilla korv på eller för att rensa ur fisken. Vissa fällknivar säljs även som multiverktyg, där du då har fler valmöjligheter och knivar i beredskap under din utflykt.

2. Vad ska man tänka på vid köp av en fällkniv?

Vid köp av en fällkniv är det framförallt viktigt att du köper en modell som har en bra storlek som passar ditt användande. Den ska vara tillräckligt stor för att faktiskt vara praktisk att använda, men inte så stor att den är tung eller otymplig att bära med sig.

Ta några minuter att fundera på vad du ska använda kniven till och därmed vilket typ av blad den bör ha, samt hur långt knivblad som underlättar dina planerade bestyr. Greppvänligheten har även den väldigt stor betydelse, då det trots allt är en kniv som du hanterar finns det alltid en risk för att du ska skära dig. Om du har ett bra grepp är det en mindre risk för att du slinter under hanteringen.

3. Hur ska en fällkniv vara konstruerad?

För att en fällkniv ska vara praktisk att bära med sig och kunna underlätta dina bestyr i vildmarken, är det viktigt att du överlägger dess storlek, form och material noggrant. Kniven ska vara tillverkad av ett stabilt material som ger den en lång livslängd och där skärpan bevaras länge. Stabiliteten har även betydelse för hur enkel kniven är att skära med.

Utöver detta bör fällkniven ha en bra låsmekanik som gör att den ligger stadigt i handen, samt att den enkelt kan fällas tillbaka in när du ska lägga tillbaka den i fickan.

För att kniven ska hålla länge är det alltid en fördel att förvara den i en fodral eller mindre knivväska, då det inte samlas stenar, grus eller smuts i låsmekaniken. Kniven ska efter användning vara enkel att rengöra och vara tillverkad av ett material som tål vatten.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Vi har skapat denna topplista efter noggranna jämförelser av olika fällknivar. Genom att leta igenom marknadens utbud och läsa innehållsrika artiklar och utlåtanden om olika modeller, har vi kunnat sålla igenom mängden och valt ut de tre olika fällknivar som vi rekommenderar allra mest.

När vi valde ut vilka knivar vi skulle inkludera, var det några punkter som vi kikade lite extra på. Detta var material, konstruktion och hur enkel kniven är att använda. Samtliga knivar som vi inkluderade på topplistan är skapade av mer robusta material som ger kniven en lång livslängd och en god skärpa.

De har även en form och design som gör den till ett bra inköp för lite olika ändamål. Utöver detta har greppvänligheten även stor betydelse, för att den ska vara säker att använda oavsett väderläge. Detta var då någonting som vi även tog i beaktning när vi jämförde olika modeller.

För att topplistan ska vara inkluderande har vi valt ut knivar i lite olika prisklasser, samt att de har en konstruktion som är skräddarsydd för lite olika typer av hantering. Det är därför viktigt att du gör ett bra val och baserar köpet på vad du planerar att använda den till.

Olika fällknivar har dessutom lite olika storlekar, vilket gör att ditt val har stor betydelse. En lagom stor kniv med en balanserad vikt kommer att ge dig fler fördelar och är även betydligt lättare att bära med sig på äventyret! Tack för att du läst och vi hoppas du hittar den bästa fällkniven för dig!

Länkar och referenser:
Knivar hos Outnorth

Recension U4 Folder

Lämna en kommentar