Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa teleskopspöt 2024 – smidigt spö i din fiskeutrustning!

1. Shimano Alivio Allround 2. Shimano Catana Ex 240M 3. Okuma Light Range LRF
Shimano Alivio Allround Shimano Catana Ex 240M Okuma Light Range LRF

Ett teleskopspö är ett utmärkt val för fiskare som vill ha en mer kompakt fiskeutrustning som är enkel att transportera. Fördelen och varför så många dras till just teleskopspön är att de är hopfällbara och tar därför upp väldigt lite plats.

Dessutom finns det teleskopspön på marknaden som är särskilt utvecklade för lite olika typer av fiske. Oavsett om du ska åka och havsfiske eller meta från en brygga med några kompisar så kan du hitta ett kompakt teleskopspö som underlättar just denna aktivitet. Vi har letat fram marknadens bästa teleskopspön och har även valt att fokusera på mer prisvänliga alternativ som passar allas budget!

Topp 3 teleskopspön bäst i test 2024

1. Shimano Alivio Allround

 • Längd: 330 centimeter
 • Stark kolfiberklinga
 • Med spöringsskydd
 • Klarar tyngre beten

Detta resevänliga fiskespö är särskilt designat för att vara dels kompakt, men även tillräckligt robust för att kunna användas med tyngre drag eller beten på upp till 80 gram. Detta gör Alivio Allround från Shimano till ett bra val oavsett om du vill fånga gäddor eller mindre fiskar.

Teleskopspöt har försetts med en stark kolfiberklinga och spöringsskydd, vilket gör modellen mycket enkel att använda. Spöt har även en längd på 330 centimeter, som ger dig en längre kastlängd så att du kan komma ut en bit från stranden eller bryggan. Kombinationen av design och material gör att vi placerar denna modell högst upp på topplistan!

2. Shimano Catana Ex 240M – Bra kraftöverföring!

 • Snabb-medel toppaktion
 • Handtag: kork
 • Längd: 240 centimeter
 • Vikt: 173 gram

Med teleskopspöt Catana Ex 240 M kan du få en mycket trevlig fisketur och spöts kompakta storlek gör den enkel att ta med på vandringsturen eller campingsemestern. Utfälld har fiskespöt en längd på 240 centimeter och en mycket lätt vikt på 173 gram som gör den till en utmärkt färdkamrat.

För att ge dig ett bekvämare grepp har Catana EX 240 M försetts med ett handtag i kork. Dessutom har fiskespöt en snabb-medel toppaktion och är robust nog att kunna användas tillsammans med drag på upp till 30 gram. Ett något mer kostsamt val, men som ger dig flera fördelar och som är mycket enkel att använda oavsett erfarenhet.

3. Okuma Light Range LRF – UFR-förstärkning!

 • Snygg design
 • Kompakt storlek
 • Kolfiberklinga
 • EVA-handtag

Light Range LRF är en väldesignad modell från varumärket Okuma. Särskilt utformad för dig som reser mycket har den försetts med en kompakt form och storlek, utan att du behöver kompromissa med teleskopspöts funktioner. Bland annat har spöt en robust kolfiberklinga som gör denna modell mycket multifunktionell.

En annan fördel är att du kan få ett skönt och stadigt grepp, tack vare EVA-handtaget. Detta gör att spöt även kan användas för att fånga lite större fiskar och ger dig en god kraftöverföring under hanteringen. Välj mellan två olika längder för att göra ett skräddarsytt val som passar dig!

Tre vanliga frågor om teleskopspön:

Vad ska man kombinera ett teleskopspö med?

Beroende på vart du ska fiska och hur långt ut i vattnet du vill komma bör ditt teleskopspö kombineras med lite olika tillbehör. Investera i passande drag eller beten, kläder efter väder och såklart också en skön fiskestol så att din aktivitet kan bli riktigt avkopplande.

När använder man ett teleskopspö?

Ett teleskopspö kan faktiskt användas för det mesta. Oavsett om du älskar att fiska på djupare vatten eller från en brygga kan du hitta en modell på marknaden som faller dig i smaken och som också har funktioner som underlättar hanteringen. Beroende på dina fiskemål och destinationer kan det därför vara värt att kika på lite olika val och sedan anpassa längd och spöts kapacitet efter detta.

Hur väljer man vilket drag man ska använda?

Beroende på vilka fiskar du vill fånga som kommer du att behöva välja lite olika drag eller beten. Men en sak som är viktigt att ha i åtanke är att du väljer ett teleskopspö som är kompatibel med de drag du vill använda.

Vill du kunna fånga tyngre fiskar så bör du kika på ett spö som klarar av beten på upp till 80 gram. Om du däremot riktar in dig på lite mindre fiskar som abborre så kommer de flesta teleskopspö att vara anpassade för detta.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Om du kommer att behöva promenera en längre sträcka till din fiskedestination eller ofta reser med din fiskeutrustning så kommer spöts längd och kompakthet att ha stor betydelse. Det är därför som många fiskare väljer ett teleskopspö. Denna typ av fiskespö kan nämligen fällas ihop, för att ta upp minimalt med plats och kan även förvaras i din ryggsäck.

När vi jämförde olika modeller på marknaden var det därför viktigt för oss att kika lite extra på spöns olika funktioner, material och såklart därmed storlek för att sedan kunna välja ut de modeller vi fann extra utmärkande. Dessutom valde vi att inkludera mer prisvänliga spön så att du kan ta den med dig oavsett resa och utan att behöva oroa dig för din fiskeutrustning alltför mycket.

Fundera på vart du ska fiska och hur stora fiskar du vill fånga. Efter detta kan du basera ditt val på din aktivitet och därmed få ett skräddarsytt fiskespö som verkligen fyller sin funktion!

Källor och referenser:

https ://friluftaren.se/basta-teleskopspot/

https ://xn--friluftsdrmmar-4pb.se/basta-fiskespo/

Vi har jämfört teleskopspön avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Happy Angler
Outdoorexperten

med flera

Lämna en kommentar