Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa spinningskorna 2024 – hitta de bästa cykelskorna för inom- och utomhusbruk!

1. Vår vinnare! Shimano SH-RC902 2. Shimano XC5 - Multifunktionella med bra passform! 3. Five Ten Kestrel Lace - Vårt budgetalternativ!
Vår vinnare! Shimano SH-RC902 Shimano XC5 - Multifunktionella med bra passform! Five Ten Kestrel Lace - Vårt budgetalternativ!
Se priset här Se priset här Se priset här

Bästa spinningskorna 2024 – Att investera i ett par anpassade spinningskor kommer att göra stor skillnad för hur bra du kan prestera under träningen. Ett par bra spinningskor med en optimal passform och klossar gör att du kan skjuta på i varje tramp och vid högre motstånd. Uppgradera dina vanliga träningsskor och du kommer direkt märka en stor skillnad i din prestation överlag.

För att du ska kunna göra ett bra val har vi tagit fram våra tre favoriter av spinningskor. Vi har varit noga med att inkludera skor i lite olika prisklasser för att du ska kunna hitta din favorit, oavsett budget. Det enda du behöver säkerställa är att skornas klossar passar i de pedaler som spinning cykeln har. Sedan är det bara att tuta och köra!

Topp 3 spinningskor bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Shimano SH-RC902

 • 360-graders omslutande överdel
 • Dubbla BOA® Li2-spännen
 • Integrerad sömlös mellansula
 • Hälkopp med vridstabilisering

Shimano CYKELSKOR RC902 är utvecklade för att maximera prestandan under tävling. Med sin 360-graders omslutande överdel får du en skräddarsydd känsla. Dubbla BOA® Li2-spännen erbjuder precision i justeringar, medan den integrerade sömlösa mellansulan och övre konstruktionen ger stabilitet och lättvikt. Hälkoppen med vridstabilisering håller foten säkert på plats under intensiva accelerationer och hög kadens.

 • 3.999,00 kr 2.679,00 kr

2. Shimano XC5 – Multifunktionella med bra passform!

Bästa spinningskorna - Shimano XC5 MTB-skor
Större bild
 • Designad för SPD-fästen
 • Material: Ventilerande konstläder
 • Slitstark sula i komposit
 • Vikt: 301 gram

Shimano XC5 är en framtagen cykelsko som kan användas för spinning, såväl som för annan typ av cykling. Detta tack vare inkluderade SPD-fästen.

Skorna har en väldigt lätt och enkel konstruktion som varvas med en stilren design som passar samtliga cyklister. Sulan är tillverkad av ett tåligt kompositmaterial och är kolfiberförstärkt vid spurtklossen. Shimano har även inkluderat sin särskilt framtagna DynaLast-teknik som ger en jämnare trampning för att minimera slitage och för att ge dig en bättre kraftöverföring.

För att du alltid ska kunna prestera ger skorna dig en ergonomisk vinkel på knän, fötter och dina höfter. Detta minskar risken för att du skadar dig under träningen eller för att du ska överbelasta musklerna när du trampar.

Tack vare anpassat snörningssystem, som dessutom kan bytas ut mot ett mer praktiskt spännsystem kan du justera passformen efter just dina fötter. XC5 är helt klart värd att kika vidare på om du prioriterar passform och inte vill spendera alltför mycket pengar.

3. Five Ten Kestrel Lace – Vårt budgetalternativ!

 • Klossystem: Passar samtliga MTB-system
 • Mellansula i EVA
 • Optimal kraftöverföring
 • Förstärkt med nylon

Vårt budgetalternativ Five Ten Kestrel Lace för damer är en fantastisk sko som ger en optimal kraftöverföring. Vi har utsett denna som vinnande budgetvalet, framförallt tack vare sitt multifunktionella klossystem som gör att den passar samtliga MTB-klossystem och pedaler.

Detta har kombinerats med några av marknadens bästa material och funktioner som gör att du verkligen kan prestera på topp.

För att ett par spinningskor ska sitta skönt är det viktigt att de är designade med en något styvare konstruktion. Därför har Kestrel Lace försetts med en förstärkning i nylon som även bidrar till skornas längre livslängd. Skorna är även utrustade med en lätt mellansula av material EVA och ett yttermaterial i mesh.

Om du vill kunna använda dina spinningskor även för utomhuscykling är det viktigt att skorna är väderanpassade. Kestrel Lace från Five Ten har dels ett textilfoder för att balansera ut värmen under årets kallare månader. Men även en ovansida som är mikroperforerad för att stå emot både väder och vind.

Allt som allt är denna budget modell ett ypperligt val för dig som vill ha fler valmöjligheter och för dig som letar efter en spinningssko i världsklass till ett mycket bra pris.

 • 1.499,00 kr

Vem behöver ett par spinningskor?

För dig som brukar spinna kommer du snabbt märka stor skillnad i dina prestationer under träningen, om du väljer att uppgradera dina slitna träningsskor till ett par anpassade spinningsskor med klossystem. Detta gör det möjligt för dig att cykla mer stabilt och med mer kraft i varje trampning.

Ett par spinningskor kan även användas till så mycket mer än bara för dina spinning pass. Om du även cyklar MTB eller landsväg kan du glatt använda dina skor för även detta ändamål. Detta gör då dessa skor till en mycket väl värd investering som kommer att ge dig stora fördelar på flera olika plan.

3 vanliga frågor om spinningskor:

🚴 Hur sätter man fast spinningskor?

För att sätta fast dina fötter i spinningscykelns pedaler måste dina skor vara utrustade med klossar. Spinningskor kombineras oftast med SPD-pedaler. Detta är detsamma när du cyklar MTB eller landsväg. Så om du vanligtvis tränar utomhus kan du använda dina spinningskor även för dina andra träningsformer. Om pedalerna är utrustade med samma klossystem vill säga.

När du väljer vilket klossystem du ska köpa till är det viktigt att du tar reda på vilket klossystem som används på spinningcykeln. Du kommer annars inte att kunna att klicka fast dig i pedalerna, vilket är optimalt för att ge dig en bättre kraftöverföring och mer stabilitet när du trampar.

Du sätter enkelt fast metallfästena under dina skor och klickar i fötterna när du har klivit upp på cykeln. Det kan verka lite ovant i början, men när du väl fått in greppet kommer du aldrig mer att använda dina vanliga träningsskor för inomhuscykling igen.

🚴 Varför är passformen så viktig?

Spinning är en form av högintensiv träning som gör att du får upp ett högt flås och svettas rejält. Vid en högre värme kommer dina fötter att svälla en aning och det är då viktigt att de skor du köper har en passform som är optimal för dig och dina fötter.

Balansen är viktig vid köp av spinningsskor. Det ska finnas tillräckligt med utrymme för dina tår, även efter att de har blivit varma. Men inte så pass mycket extra utrymme att de inte ger tillräckligt med stöd för dina fötter och anklar.

En annan sak att ha i åtanke är att spinningslokaler oftast blir väldigt varma. Så se till att de skor du väljer är tillverkade av ett material med en bra andningsförmåga. Detta kommer minimera svullnaden av dina fötter och skorna håller sig dessutom fräscha längre.

🚴 Vad kan man använda spinningskor till?

Då spinningsskor använder sig av samma klossystem som används på MTB och landsvägscyklar, kan du med fördel använda dina nyinköpta skor även för dessa ändamål. Om du planerar att använda dem utomhus är det dock viktigt att de kan stå emot väder och vind, samt att de är gjorda av ett material som är vattenavstötande. Detta för att skorna ska hålla så länge som möjligt.

Hur har vi kommit fram till vår topplista?

Vi har genom noggranna efterforskningar och iakttagelser kring olika spinningsskor valt ut våra favoriter. Till de som vi slutligen inkluderade har vi valt att ta fram modeller i lite olika prisklasser för att du ska kunna hitta en favorit, oavsett vad du prioriterar och vilken budget du har.

Det var framförallt fyra punkter som vi använde som stödpelare för att kunna välja ut samtliga modeller. Dessa var vilket klossystem skorna använder sig av, vilka pedaler som är kompatibla med skorna, materialet de är gjorda av och huruvida stabila de är att använda oavsett träningsform.

För att ett par spinningsskor ska kunna ge dina fötter och anklar det stöd som de behöver är det viktigt att de har en bra passform och att de enkelt kan justeras efter dina fötter.

Efter gedigna undersökningar från vår sida har vi kunnat konstatera att det finns mängder av modeller på marknaden. Men trots liknande funktioner och material, kan priset dem sinsemellan skilja sig åt markant. Det är därför viktigt att du gör dina egna efterforskningar för att kunna göra ett val som är baserat på dina egna förutsättningar.

Det är även viktigt att skorna har funktioner som underlättar för dig och för din cykling, samt vad du ska använda dem till. Ett mer multifunktionellt val kostar vanligtvis lite mer. Men fördelen är då att du kan använda dem för träning både inomhus och utomhus.

Ta dig en funderare på vad du prioriterar och jämför de olika valen på vår topplista för att hitta ett par skräddarsydda skor med bra passform. Ett par skor som gör att du verkligen kommer att se fram emot träningspassen igen!

Tack för att du läst, och vi hoppas att du hittar de bästa spinningskorna för dig!

Läs mer och referenser:
Cykelskor hos Outnorth
MTB-skor hos Outdoorexperten
Partners cykelskor

Unboxingvideo av Specialized S-Works Recon

Tidigare test

Specialized S-Works Recon

Bästa spinningskorna - Specialized S-Works Recon MTB-skor Svart
 • Infästning av SPD-kloss
 • Ger ökad komfort
 • Spännen: BOA-spännen
 • Utvecklad modell

Ingenting imponerar lika mycket som MTB-skorna Specialized S-Works Recon. En utvecklad modell från varumärket som passar lika bra för spinning som för landsvägscykling. Anpassade SPD-klossar ger dig ett skönt grepp oavsett vart du cyklar och med SlipNot™ gummihälen får du ett bra grepp på och av cykeln. Detta är några anledningar till varför vi placerade denna som det vinnande valet.

För att du alltid ska kunna ge järnet har skorna en ergonomisk design som även resulterar i en bättre kraftöverföring. En annan stor bonus är att du kan undvika skador, då skorna avlastar trycket på dina fötter, anklar och även knän. S-Works Recon sitter även stadigt på plats med en optimal passform tack vare inkluderade BOA-spännen som är särskilt utvecklade av varumärket.

Samtliga av S-Works Recons funktioner och material är noggrant sammansatta för att ge dig en bättre träning. Genom att använda dig av skornas klossystem kan du trycka på rejält på spinningcykeln.

Letar du efter en multifunktionell spinningssko som passar både damer och herrar? Då kommer du att uppskatta denna utvecklade modell som är lätta och bekväma att använda.

Lämna en kommentar