Bästa handvärmaren 2024 – Värm dina händer på en handvärmare när det är kallt ute!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. HotHands Handvärmare 2. Lifesystems Reusable Hand Warmers 3. Therm-ic Pocket Warmers 5-pack
HotHands Handvärmare Lifesystems Reusable Hand Warmers Therm-ic Pocket Warmers 5-pack

Bästa handvärmaren 2024 – Under årets kallare månader är det viktigt att hålla sig varm. Förutom jacka, vinterskor, mössa och vantar så är handvärmare väldigt bra att ha för att få den där extra värmen som kan vara så välbehövd. Handvärmare är små objekt som med ett knapptryck värmer dina händer. Den kan placeras inuti dina vantar, i dina fickor eller på annan valfri plats där du vill ha dem.

De är särskilt effektiva om du ska spendera mycket tid utomhus och inte har annan värme tillgänglig. Handvärmare kan dessutom ge dig direkt värme i flera timmar! I denna artikel går vi därför igenom och utser de bästa handvärmarna som finna på marknaden!

Topp 3 handvärmare bäst i test

1. Bästa handvärmaren – HotHands Handvärmare

 • Märke: HotHands
 • Typ: Engångsanvändning
 • Reaktion: Luftaktiverad
 • Antal: 2
 • Värme: 10 timmar

Denna handvärmare kommer från märket HotHands och är en klar kundfavorit! Handvärmaren säljs i 2 pack och kan användas inuti vantar och handskar, eller i dina fickor.

Handvärmaren är luftaktiverad och börjar då värmas upp. Handvärmaren kommer i en plastficka, så värmen aktiveras från det att du tar ut handvärmaren från plastfickan.

Värmen hålls i upp till 10 timmar, vilket är riktigt, riktigt bra! Handvärmaren är mycket prisvärd, och är det klara valet för dig om vill ha en bra engångshandvärmare. Passar dessutom extra bra till vandringar eller dagar i skidbacken!

 • 29,00 kr 21,00 kr
 • 29,00 kr 21,00 kr
 • 98,00 kr

2. Bästa återanvändbara – Lifesystems Reusable Hand Warmers

 • Märke: Lifesystems
 • Typ: Återanvändbara
 • Reaktion: Kristallisation
 • Antal: 2
 • Värme: 90 minuter

Dessa handvärmare är från märket Lifesystem och är en återanvändbar typ. Handvärmarna passar dig som behöver värme under hela vinterhalvåret och gärna vill spara pengar i längden på att återanvända handvärmarna, istället för att köpa engångsversioner hela tiden.

Handvärmarna använder kristallisation, som är en värmeaktiverande kemisk reaktion som startar när du trycker på den lilla magnetskivan inuti handvärmaren. Då produceras värme direkt, som håller upp till 90 minuter. Det är perfekt för en vinterpromenad eller pendlingsturen till jobbet en kall morgon.

För att återanvända handvärmarna behöver du bara placera dem i en kastrull med kokande vatten där du låter dem sjuda i några minuter tills alla kristaller är upplösta och handvärmaren är mjuk, med en flytande insida. Återanvänd dem när de har svalnat.

 • 99,00 kr 79,00 kr
 • 99,00 kr 79,00 kr

3. Bästa flerpack – Therm-ic Pocket Warmers 5-pack

 • Märke: Therm-ic
 • Typ: Engångsanvändning
 • Reaktion: Luftaktiverad
 • Antal: 5
 • Värme: 8 timmar

Therm-ic är ett företag med lång och framgångsrik historia inom uppvärmningsteknik. De började med att producera pjäxor, men sedan dess har företaget utvecklats och numera skapar de ett brett sortiment av uppvärmningsprodukter. I över 20 år har Therm-ic ökat idrottare och friluftsälskares välbefinnande och prestation.

Dessa handvärmare från Therm-ic är perfekta för alla dina utomhusaktiviteter på vintern. I paketet ingår 5 stycken luftaktiverade handvärmare av engångsvarianten. Varje handvärmare har en separat plastficka, så du kan ta ut just så många du behöver för stunden och behålla resten till senare.

Öppna plastfickan och så aktiveras värmen med en gång, så du går från frusen till behaglig ljummen värme på nolltid. Värmen varar i upp till 8 timmar, och är perfekt för dagsäventyr.

 • 149,00 kr 98,00 kr
 • 149,00 kr 98,00 kr

Vad är handvärmare?

Handvärmare är små objekt som är gjorda för att hålla händerna varma under kyliga väderförhållanden. Handvärmare kan produceras i olika material, men oftast har de en utsida av plast med en insida, som vid aktivering, börjar en kemisk reaktion som producerar värme.

Vanligtvis använder handvärme en kemisk reaktion som kallas kristallisation. Vid kristallisation i övermättande lösningar skapas värme, vilket utnyttjas i handvärmare.

Kristallisationen sätts igång genom en metallplatta inuti handvärmen, vilket är den lilla silverbiten man brukar se inuti handvärmare. När den kemiska reaktionen sätter igång hårdnar handvärmaren.

Handvärmare som använder kristallisation är i många fall återanvändbara, såsom det alternativet från Lifesystems. Man återanvänder handvärmaren genom att lägga den i kokande vatten, där man låter den koka tills handvärmaren åter är mjuk.

Tre vanliga frågor om handvärmare

Vad kan man använda handvärmare till?

Vid kyla försämras kroppens blodflöde, särskilt tills kroppens extremiteter som fingrar och tår. När blodcirkulationen snörs till på det sättet kan handmotoriken försämras och det kan bli svårt att röra hand och fingrar. Detta händer särskilt under vintern.

Handvärmare är hjälpsamma då de kan ge handen just den värmen som behövs för att hålla blodcirkulationen igång. Detta är bra att ha om man blir kall om händerna på vintern, det kan användas under pendling in till jobbet eller på vandring i skogen.

Huvudsakligen är det något du kan tänka på att ta med dig ifall du skulle känna dig kall.Handvärmare behöver inte heller användas på bara händerna. Eftersom de är fria objekt kan du placera dem var du vill, egentligen. Du kan använda dem för att värma upp magen eller ryggen för att lätta på muskelsmärta, på fötterna eller någon annanstans.

Handvärmare kan också användas medicinskt. De är hjälpsamma med sjukdomar som Vita fingrar, eller Raynauds fenomen där nedsatt blodflöde till fingrarna orsakar att fingrarna vitnar.

Vad finns det för olika typer av handvärmare?

Engångshandvärmare producerar värme genom en kemisk reaktion som börjar när ämnen kommer i kontakt med luften. En luftaktiverade handvärmare består av olika material, som pulveriserat järn, vatten, aktivt kol och cellulosa. Denna typ av handvärmare kan ge värme i upp till 10 timmar och är ofta väldigt billig.

Återanvändbara handvärmare använder oftast kristallisationsprocessen som beskrivs ovan. Återanvändbara handvärmare som använder kristallisation håller bara värme i ungefär två timmar, men de kan återanvändas hundratals gånger.

Vad är skillnaden mellan engångshandvärmare och återanvändbara handvärmare?

Skillnaden mellan de två är materialen de är gjorda utav, hur de aktiveras och hur länge värmen håller. En engångshandvärmare håller värmen mycket längre, men du får bara en användning utav den. En återanvändbar handvärmare håller inte värmen lika länge, men du behöver inte slänga den efter att du använt den.

Engångsversionerna kan vara bra att ha om man ska på en lång utomhustur på en kall dag, till exempel om man ska vandra eller åka skidor. Om du däremot bara behöver värmen under en kort pendlingstur till jobbet så kan det bli slöseri att använda en handvärmare som håller värmen i 10 timmar, när du slänger den efter att ha använd den i 1 timme.

Då kan istället en återanvändbar version vara bättre för både plånboken och miljön.

Andra typer av uppvärmningsprocesser

Det finns återanvändbara handvärmare som använder andra kemiska processer för att skapa värme. Dessa är bränsle och batteri. De är inte lika populära som kristallisation, men de finns även på marknaden.

Bränsle – den återanvändbara uppvärmningen

Handvärmare som använder bränsle är återanvändbara och kan hålla värmen i mellan 12 och 24 timmar. För att återanvända dessa fyller man på med nytt bränsle. Denna typ av handvärmare kommer ursprungligen från Japan och har använts där sedan början på 1900-talet.

Bränslevärmare kräver syre för att de producerar värme medans de brinner, så om de inte brinner kan inte värmen produceras.

Batteri – kan spara värme till senare tilfälle

Den andra typen av återanvändbara handvärmare använder batterier. Dessa laddas upp med en USB kabel, en transformator eller genom att byta batterier. Med denna typ av handvärmare brukar man få värme i mellan två och sex timmar.

En fördel med batteridrivna handvärmare är att de ofta kommer med en på/av knapp som går att du kan spara värme till senare och inte behöver använda allt på en gång.

Sammanfattning

Handvärmare är små och lätta objekt att ta med sig under kalla vinterdagar då man behöver lite extra värme. De finns i engångsmodeller och återanvändbara modeller. Engångsmodeller håller värmen mycket längre än de vanligaste återanvändbara modellerna, och är billigare, men kan inte användas fler gånger.

Återanvändbara handvärmare håller inte värmen lika länge, men håller i många, många år. De är bra val för de som går på kortare turer i vintern och behöver värme ofta, men i korta perioder.

Handvärmare är också effektiva mot problem som kan uppstå när man har dålig blodcirkulation. Värmen från handvärmaren ökar blodflödet och förbättrar cirkulationen, vilket är viktigt under kalla dagar. Vi hoppas denna guide har gett dig goda tips i valet av den bästa handvärmaren för dig!

Läs och se mer:

Informationsvideo från en prepper om hothands:

Lämna en kommentar