Så håller du din elektronik torr i naturen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth och Outdoorexperten

Nu för tiden är det självklart att ha med sig och ha användning för telefonen och annan elektronik ute i naturen. Men hur håller man elektroniken torr och skyddad i naturen? Det finns några olika sätt, men vi går igenom några vanliga sätt att hålla elektronik torr i naturen. Det enklaste och billigaste sättet är att bara linda in din telefon, gps eller annan elektronik i en vanlig plastpåse. På så sätt håller du elektroniken torr och plånboken påverkas i princip inte alls. Men vad finns det för andra varianter?

Skydda din Android och iPhone

För någon hundralapp kan du skydda din smartphone från att bli vattenskadad. Med detta praktiska skydd från Outdoor Reach bibehåller du touch-funktionen på din enhet.
Detta skydd för din telefon finns i två färger, lemongrass och charcoal. Detta skydd håller din enhet torr men skyddar inte mot stötar.

Tappar du telefonen överbord så kommer den att flyta när den är instoppad i skyddet, då det är designat att få enheter upp till 200 gram att flyta! Riktigt bra!

Stänk och vattenskydda din smartphone, android och iphone
Vattenskydda din smartphone

Håll din laptop torr med stil!

Håll din elektronik torr, fjällräven laptopskydd
Håll din laptop torr och skyddad med Fjällräven

Kånken Laptop Case 13 är ett skyddande datorfodral från Fjällräven som är gjord i kraftig, stoppad G-1000-väv minskar risken för missöden. Huvudfacket har dragkedja och en utvändig ficka rymmer dokument du vill ha nära till hands.

Tillverkad av återvunnen polyester och ekologisk bomull gör den vänlig mot vår värld.
Passar bärbar dator med maxmått 34 x 24 x 2,5 cm.
Finns i flera färger och även för 15″ datorer.

Skydd för din fotoutrustning

Tech Case från LifeVenture är en smidig väska som skyddar din fotoutrustningen när du är ute på äventyr. Den är tillverkad av tufft, slitstark tyg med EVA dämpning i både bottnen och locket. Vilket gör att du inte behöver vara orolig för din utrustning när den ligger nedpackad.

Denna väska är utrustad med fem öglor, som du kan hänga kablar i. Insidan är belagd med mjukt fleecetyg, så att du inte repar din utrustning. Mellanväggen är flyttbar, vilket innebär att den kan anpassas efter olika storlek på din elektronik. Observera att denna väska inte är vattentät, så den kan inte dränkas i vatten.

Håll din elektronik torr i naturen - Skydda din fotoutrustning
Skydda din kamera från väta

Stöttåligt skydd för MacBook

Att hålla elektronik torr i naturen - Stöttålig Bumber för MacBook
Stöttåligt skydd för din MacBook

Vectros Bumper MacBook 13″ från Thule är ett tåligt skydd med stötupptagande kanter som skyddar din MacBook vid stötar och fall.

Detta skydd passar en 13″ MacBook Pro vilket gör att du kan använda Thunderbolt 3 med Touch Bar när det är monterat.

Skyddet är enkelt att montera, och gör även så att du får ett bättre grepp om din bärbara juvel. Gummifötterna gör så att datorn står stabilare på underlaget.

Ficka för kartor, dokument och annat

Seal Sleeve A3 från Exped håller övriga saker torra, så som kartor, dokument och elektronik med mera. Du stänger och öppnar fodralet med en zip försegling, vilket gör det snabbt och enkelt att komma åt dina saker.

TPU filmen på det transparenta skyddet gör att du kan manövrera all din elektronik genom den, även en surfplatta för plats och kan användas.

Ficka för kartor, dokument och annat - håll elektroniken torr
Håll kartor och elektronik torrt

Om olyckan ändå är framme?

Siten lifehacker tipsar om att använda kattsand för att dra ut fukten ur elektronik istället för ris som ofta rekommenderas. En annan sak de rekommenderar samtidigt är att linda in din telefon, gps eller annan elektronik i en tunn handduk, inget krav, men du slipper en del av dammet.

  1. Skaka ur så mycket vatten som möjligt.
  2. Blås ut resterande vatten med en hårtork.
  3. Lägg telefonen i en påse med kattsand (ris).
  4. Ladda upp telefonen så att den blir varm från insidan och ut.
  5. Håll tummarna…

Hur håller du din elektronik torr i naturen?

Har du några tips till andra läsare om hur du skyddar dina ägodelar i skogen, på fjället och på sjön? Tveka inte, skriv några rader i kommentarerna och hjälp andra friluftsmänniskor!

Läs alla artiklar om skydd för din elektronik

Lämna en kommentar