Glamping – för oss som inte är där än.

Glamping – se det som ett insteg till friluftslivet. Låt din inre diva får komma utanför sin comfort zone och upplev naturen. När det känns lite för obekvämt att sova på ett tunt liggunderlag, när du inte uppskattar lukten av fuktig tältduk och du bara vill ha lite guldkant på tillvaron men samtidigt vill bli mer outdoorsy då kanske glamping kan vara något för dig.

Glamping - bekväm camping i det fria
Glamping – bekväm camping i det fria

Glamping är för friluftsliv vad all-inclusive är för charterresenärer. Ett bekvämt alternativ som ger det där lilla extra. En lyxigare känsla. Låt oss vara realistiska. Tälta och campa gör man utomhus med önskan att vara nära naturen och en känsla av frihet och enkelhet. Få frisk luft, komma ifrån det dagliga jäktet och finna ro. Och om man nu vill ha allt detta men skäms lite över att man är rädd för småkryp, uppskattar att sova i en skön säng och helst inte kissar i skogen, vad gör man då. Man ser till att glampa! Ordet glamping är en sammansättning av glamour och camping. Att få det bästa av de två världarna.

Läs mer: En lista på de bästa glamping ställena i Sverige och Europa

Vilka möjligheter finns med glamping?

Det finns många olika möjligheter för att glampa. I lyxiga kupoltält, trädkojor högt över marken, i specialbyggda hyddor. Flera campingplatser i Sverige erbjuder möjligheten till glamping och det är även stort utomlands.
Att slippa resa tält, slippa släpa på en massa utrusning är inte alltid lockande. Glamping ger dig möjlighet att istället njuta av bekväma sittplatser, tillgänglig el, bekväma sovplatser och ofta
ett fast trägolv och ett boende med en ombonad känsla… och kanske tom serverad mat. Vad kan man mer begära som ett första steg till sitt utomhusliv när man kanske hellre avnjutit hotellbrunch. Men detta är så nära man kan komma. Ofta med en svårslagen utsikt eller natur just runt hörnet.

Varför inte prova på en äventyrlig konferens, möhippa eller svensexa med en natt i ett bekvämt boende ute i vildmarken med dina vänner eller kollegor?

Vill du köpa ett eget tält? Missa inte vår tältguide

Lämna en kommentar