Campa för första gången – undvik dessa tabbar!

Första gången du campar med tält, husvagn eller husbil är det såklart spännande. Man kan förbereda sig hur bra som helst, men vissa saker måste man bara uppleva. Alla har upplevt camping för första gången och de flesta gör misstag. Du kan dock slippa dessa misstag. Till att börja med så är utrustningen A och O, hos Coolstuff.se kan du köpa alla campinggrejer och friluftssaker för friluftsmänniskan!

Att inte ta med extra täcken och kläder första gången man campar

Det kan vara mycket kallt att campa i Sverige, även på sommaren. Även i många andra europeiska länder svalnar det betydligt på natten. Särskilt när du befinner dig i fjällen. Se därför alltid till att ha en extra filt med dig utöver sovsäcken eller ta med dig en tjock pyjamas. Å andra sidan kan det också vara bra att vidta vissa försiktighetsåtgärder för att hålla husvagnen eller tältet svalt.

Oavsett om campingsemestern bär av till Norrland eller södra Frankrike är det en dålig idé att bara ta med shorts. När du campar bor du utomhus och man bör då ha utrustning för alla vädertyper. Om det är första gången du campar i Skandinavien är det här tipset säkert användningsbart.

Att inte prova inte tältet och campingutrustningen före din första campingtur

Alla som har campat länge känner till dem. Folk som campar för första gången och som efter en och en halv timmes slit sitter vid ett halvfärdigt tält och är på dåligt humör. Det är något som lätt kan förstöra semesterstämningen. Lyckligtvis finns det oftast en granne som är villig att hjälpa dig, men det är givetvis bättre att förebygga än att bota. Så sätt upp tältet, det hopfällbara släpvagnstältet eller sidotältet till husvagnen hemma eller på en dagcampingplats för att slippa famla och bråka i början av semestern. Detta gäller även för t.ex. din gasspis eller ditt campingbord.

Att inte åka för att det regnar

Tyvärr är vädergudarna inte alltid snälla mot oss. Men om du ska campa för första gången ska du inte låta regnprognosen stoppa dig. Inte ens om du har campat i flera år. Även om vi alla har väderappar i våra telefoner är vädret nyckfullt. Prognoserna ser ofta värre ut än vad de egentligen är och när man bor utomhus på campingen inser man ofta att en dusch bara är en dusch och att man kan vara ute igen efteråt. Dessutom kan detta vara ett ypperligt tillfälle att umgås med familjen!

Lämna en kommentar