Bästa sättet att förvara batterier till ficklampor

Alla som någonsin har tagit fram en ficklampa i en nödsituation vet vilken frustration som uppstår när man inser att batterierna i den är döda. Ingen batteritid, inget ljus. Men det här scenariot kan enkelt undvikas genom att förvara batterierna i ett särskilt område, utanför själva ficklampan. Det är inte bara bättre för batterierna att ligga kvar i sin originalförpackning tills de är redo att användas, det är också bättre för ficklampan. Med tiden kan batterier som lämnas i en ficklampa korrodera och förstöra metallkontakterna, vilket gör ficklampan oanvändbar.

Om du inte har för avsikt att använda din ficklampa inom den närmaste framtiden ska du ta ut batterierna. Att förvara batterier inuti någon elektronisk apparat är aldrig en bra idé, eftersom det ökar risken för korrosion.

Placera batterierna i ficklampan på en plats där de är lätt åtkomliga i nödfall. Om du förvarar ficklampan i samma skåp eller låda som batterierna ser du till att båda snabbt kan hittas när de behövs.

Använd en Ziploc-påse för att hålla batterierna fräscha. Lägg dem bara i påsen med dragkedja och förvara dem bredvid ficklampan så att de är lätta att komma åt. På så sätt kan du också se till att de inte bara flyter omkring löst i lådan.

Förvara batterierna till ficklampan i originalförpackningen när det är möjligt. Genom att förvara dem på detta sätt tills de behövs håller du dem fräscha och ser till att du har fungerande batterier när du behöver dem.

Förvara dina ficklampsbatterier för sig själva, inte tillsammans med en massa andra lösa batterier. En låda full av batterier – några använda, några halvt använda och några tveksamma – kommer att orsaka frustration när du letar efter din ficklampa och batterierna för att sätta igång den.

Lämna en kommentar