3 viktiga saker att tänka på inför årets campingresa

Nu närmar vi oss semesterperioden då många av oss “camping entusiaster” packar väskan och åker till några av Sveriges drygt 400 härliga campingplatser. Att tillbringa några nätter eller veckor på campingen brukar aldrig vara en dålig idé. Det är nämligen både avkopplande och garanterat minnesvärda dagar!

Många campingplatser har aktiviteter som passar både barn och vuxna och de ligger nära naturområdet med oändliga möjligheter. Men oavsett om du är en erfaren campare eller ny i området finns det mycket att tänka på – innan du ger dig av till campingen.

I vår artikel har vi sammanställt tre tips som du bör tänka på innan du ger dig ut på årets campingresa – så följ med oss!

1. Kontrollera väderprognosen och planera alltid i förväg för dåligt väder

Olyckligtvis kan det svenska vädret vara oförutsägbart. Vissa somrar kan vara helt underbara med mycket sol och behagliga temperaturer. Men andra dagar kan det vara både regnigt och kallt.

Av just denna anledningen är det alltid bra att kolla väderprognosen för att få en bra uppfattning i förväg. Det kan till exempel vara bra att av säkerhetsskäl undvika långa bilresor när det är dagar med kraftiga regnskurar. Med det sagt kan väderprognosen ibland vara fel – och av den anledningen är det bra att vara förberedd på de mindre roliga dagarna. Nedan har vi sammanställt en lista över bra saker att ta med sig vid dåligt väder.

Varma kläder

Ta med flera lager varma kläder för dig och dina barn, från en tjockare tröja till långkalsonger. Därutöver kan det vara bra att ta en varm mössa och handskar om campingsajtens stuga är kall, samt vattentäta kläder om du har tänkt göra någon utomhusaktivitet vid dåligt väder.

Inomhusaktiviteter

Planera aktiviteter som du kan göra inomhus. Det är aldrig fel att ta med sig böcker, kortspel, iPads, sällskapsspel, kritor och papper så att både stora och små kan ha något att göra.

Men ibland kan dessa aktiviteter vara trista för vuxna, så varför inte njut av utbudet av nya casinon i Sverige? Det finns gott om spelbolag där du kan spela om pengar på både din mobiltelefon eller surfplatta.

2. Planera dina aktiviteter i förväg

Det finns massor av aktiviteter att göra när du besöker campingen. Både inne på campingområdet och utanför. Det bästa sättet att få ut det mesta av din resa är att planera dina dagar innan du reser.

Det finns oftast allt från vandrings- och cykelleder, fantastiska badplatser, till stora och välkända lokala sevärdheter eller attraktioner. Att planera i förväg hjälper dig också att bestämma vilka campingplatser du vill besöka. I vissa städer eller platser kan det finnas flera campingplatser och deras läge, storlek och faciliteter kan skilja sig mycket mellan varandra.

3. Ta med dig ett första hjälpen-kit och mediciner

De flesta campingplatser är välutrustade för att hjälpa till om deras gäster har varit inblandade i en olycka. Men det är alltid bäst att vara väl förberedd på om olyckan inträffar själv. Tänk själv, kanske blir du skadad när du går vandringsleden ensam, eller under badet vid sjön. Ta med ett första hjälpen-kit i väskan, och detta bör särskilt innehålla grundläggande utrustning för att rengöra och binda ett sår. Första hjälpen är bra att kika igenom.

Därutöver är det alltid en bra idé att ta med andra mediciner som alvedon, magsår och huvudvärkstabletter. Dessa kan nämligen vara svårare att få tag på på campingplatser. Se till att du har skydd mot mygg också. Utöver att ta med en repellent rekommenderar vi även att du packar ned ett myggnät! Detta eftersom campingplatserna brukar vara belägna i naturområden – och att myggor vanligtvis biter under sommaren.

Lämna en kommentar