Bästa metspöt 2024 – köp rätt utrustning för en god fiskelycka!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. DePaul Design BlackMate 2. DePaul Design DD BlueMate Carbon 3. Lineaeffe Orion
DePaul Design BlackMate DePaul Design DD BlueMate Carbon Lineaeffe Orion

Bästa metspöt 2024 – Det är inte mycket som slår fridfullheten av att sitta och meta I en liten skuta eller från en brygga. Utöver detta testas tålamodet och den allra bästa fiskelyckan får du tidigt på morgonen. Att meta efter fisk är någonting som du kan göra ensam, eller tillsammans med någon som tycker om den stilla naturen och klara vattenytan lika mycket som du.

Genom att investera i rätt utrustning kan du även få mer lycka i fisket och komma hem med en fullare hink. Ett praktiskt och anpassat metspö är till exempel en nödvändighet, som sedan bör kombineras med rätt bete och tillbehör.

Vi har skapat en topplista med de tre metspön som vi tycker du ska kika lite extra på. Då framförallt den vinnande modellen BlackMate, som vi har utsett till marknadens bästa metspö 2024, på grund av sina funktioner och hållbara konstruktion.

Topp 3 metspön bäst i test 2024

1. Vår vinnare! DePaul Design BlackMate

 • Material: komposit
 • Ordentlig toppögla
 • EVA-plugg
 • Stilren design

Detta metspö BlackMate, från varumärket DePaul Design är tillverkad av kvalitetsmaterial och funktioner som gör den till ett metspö i toppklass. Huvudmaterialet är stark komposit, där toppen är tillverkad av kolfiber och en ordentlig toppögla, som gör den mycket praktisk att använda.

Inkluderad EVA-plugg underlättar hanteringen lite extra och modellens fina design gör den till ett självklart val för dig som prioriterar både design och funktion. Trots sin konstruktion säljs denna modell dock till ett mycket överkomligt pris, där du kan anpassa längden på metspöet efter dig själv. Under köpet kan du välja mellan tre olika storlekar från 400-600 millimeter.

2. DePaul Design DD BlueMate Carbon – Mycket lätt konstruktion!

 • Superlätt konstruktion
 • Trefärgad klinga
 • Material: Kolfiber
 • Fina detaljer

Detta superlätta metspö med trefärgad klinga är ett utmärkt val för dig som letar efter en lättare modell. Detta innebär dock inte att du behöver kompromissa med modellens hållbarhet, där metspöet är tillverkat av robust kolfiber, för att du ska kunna håva in även de större fiskarna.

DD Bluemate Carbon, från varumärket DePaul har en detaljrik design. Detta gör den till ett lika trevligt inköp för syns skull, som för sin praktiska och lätta konstruktion.

3. Lineaeffe Orion – Prisvärd modell!

 • Material: kolfiber
 • Mycket prisvärt
 • Längd: 400-700 millimeter
 • Skräddarsydd konstruktion

Med metspöet Orion från Lineaeffe, kan du få en skräddarsydd utrustning som är anpassad efter din längd. Under köpet kan du välja mellan fyra olika storlekar som har en varierad längd på mellan 400-700 millimeter. För sin funktionalitet och material, är detta ett premiumval som ändå är mycket prisvärd.

Orion har tillverkats av det mycket uppskattade materialet kolfiber, vilket är lätt till vikten och mycket robust. Detta ger dig mer kraft att håva in både stora och mindre fiskar under turen. Kombinera med passande tillbehör och bete, för de allra bästa förutsättningarna att åka hem med en storfångst.

3 vanliga frågor vid köp av metspö:

Hur långt bör ett metspö vara?

För nybörjare är metspö en mycket bra första investering. Det kräver ingen tidigare erfarenhet och metspön är dessutom mycket enkla att hantera.

Men för en behaglig upplevelse och för att du inte ska bli trött i dina armar, måste du anpassa längden efter dina egen längd och förutsättningar. Metspöet du väljer måste även vara tillräckligt långt för att nå längre ut från bryggkanten eller båten.

Vilket typ av bete använder man på ett metspö?

När du fiskar med ett metspö är det framförallt färskt bete som du ska fästa på kroken. Daggmaskar är väldigt vanligt och enkelt att gräva upp hemma i ditt land eller gräsmatta. Var noga med att täcka för hela kroken med mask, då det annars är risk för att fisken inte nappar.

När använder man ett metspö?

Metspön används när du sitter still på en brygga eller i en båt. Med hjälp av en flytboj, kan du se när fisken nappar och det är en väldigt rofull syssla. Om du planerar att åka runt med båten, kommer ett metspö inte att vara den bästa investeringen. Du behöver då istället kika på ett kastspö.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Rätt utrustning och tillbehör bidrar till en betydligt bättre upplevelse och även bättre fiskelycka. Att investera i ett passande metspö, med rätt längd är därför A och O för att du ska kunna fånga fler fiskar. Den är även betydligt mer robust, lätt och enkel att använda.

För att du ska kunna göra en bra investering har vi satt samman en topplista, där vi har fokuserat lite extra på att jämföra dessa funktioner. De tre metspön som vi slutligen valde ut är samtliga prisvärda och passar både dig med liten eller större erfarenhet. De passar även utmärkt att använda från både en båt eller brygga.

Uppgradera dina fiskeprylar och du kommer att göra den fridfulla upplevelsen ännu mer avkopplande och trevlig. Rätt utrustning gör även att du kan åka hem med en större mängd fiskar i hinken!

Tack för att du läst och vi hoppas du hittar bästa metspöt för dig!

Länkar och referenser:

Alla metspön hos Happy angler

Lämna en kommentar