Bästa miljövänliga vattenflaskan 2024 – Ett hållbart och klimatsmart alternativ!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Klean Kanteen TKWide Isolerad Flaska med Cafékork 2. Black Blum Isolerad Vattenflaska Rostfritt stål Orange 3. Nalgene Bottle, 1 L WM
Klean Kanteen TKWide Isolerad Flaska med Cafékork Black  Blum Isolerad Vattenflaska Rostfritt stål Orange Nalgene Bottle, 1 L WM

Bästa miljövänliga vattenflaskan 2024 – Vill du sluta köpa plastflaskor för att dricka vatten? Då borde du investera i en miljövänlig vattenflaska. Alla vet hur vitalt det är att dricka tillräckligt med vatten, men utan en vattenflaska nära till hands är det lätt glömt. En miljövänlig vattenflaska är bättre för miljön, sparar dig pengar och det blir dessutom enklare att komma ihåg att dricka vatten.

En hållbar vattenflaska kan du ha med dig på alla dina aktiviteter. Det spelar ingen roll om du ska träna på gymmet, eller om du ska ut på en vandring. En riktigt bra miljövänlig vattenflaska är dessutom både robust och tålig.

I vår topp 3 lista har vi tagit ut den bästa miljövänliga vattenflaskan 2024. Vår självklara vinnare är en miljövänlig vattenflaska från Klean Kanteen, som finns att köpa i olika färger och storlekar.

Topp 3 miljövänliga vattenflaskor bäst i test 2024

1.  Vinnare! Klean Kanteen TKWide Isolerad Flaska med Cafékork – Läckagesäker cafékork!

 • Fri från BPA, bly och ftalater
 • Finns tillgänglig i olika storlekar och färger
 • Vakuumisolerad flaska
 • Funkar för både varma och kalla drinkar

Är du ute efter en vattenflaska som också kan hantera varma drycker som kaffe och te? Då är  Klean Kanteen TKWide Isolerad Flaska med Cafékork som kommer i tre olika storlekar och olika färger ett perfekt val för dig. Den mindre modellen håller drycker varma i upp till 11 timmar och kalla drycker upp till 38 timmar. Mellan storleken håller temperaturen upp till 14 timmar, respektive 47 timmar, och den största modellen klarar upp till hela 17 timmar för varm dryck och 58 timmar för kall. Materialet är av rostfritt 18/8-stål och den har en slitstark konstruktion.

Rengöringen är enkel och den rundade kanten ger dig en bekväm drickupplevelse. Klean Kanteen TKWide Isolerad Flaska med Cafékor tar heller inte åt sig eller håller kvar smaker, så du kan ha alla dina favoritdrycker i flaskan utan att smaken ändras.  Cafékorken är läckagesäker så du kan ha den i väskan utan att oroa dig för att spilla.

 • 125,00 kr
 • 139,00 kr
 • 159,00 kr
 • 375,00 kr 323,00 kr
 • 375,00 kr 323,00 kr
 • 499,00 kr 414,00 kr

2.  Black Blum Isolerad Vattenflaska Rostfritt stål Orange – Tillverkad i stål!

 • För både varma och kalla drinkar
 • Rostfritt stål som är bakterieresistent
 • Praktiskt rem
 • Finns i två storlekar

Black Blum Insulated Water Bottle Orange är en snygg designad vattenflaska som är perfekt att ta med dig överallt. Den håller en varm dryck varm upp till 12 timmar, och 24 timmar för en kall dryck. Materialet är av rostfritt stål och den avger inte doft eller smak så ditt vatten är fräscht länge. För att hålla reda på locket kommer den med en praktiskt rem i läderimitation.

Öppningen är stor, vilket gör att rengöringen är enkel och du kan även fylla på din vattenflaska med isbitar. Locket är läckagesäkert så den kan följa med överallt utan att du behöver oroa dig för att den ska läcka. Black Blum Insulated Water Bottle Orange är helt fri från plast, bly, ftalater och BPA. Du kan dessutom välja mellan två olika storlekar.

3.  Nalgene Bottle, 1 L WM – Tålig vattenflaska!

 • Tålig
 • Tillgänglig i olika färger
 • Tillverkad från återvunnet material
 • Går att diska i diskmaskin

Om du är ute efter en vattenflaska att ta med på vandringen eller att ta med på gymmet är Nalgene Bottle, 1 L WM ett bra val. Det är en tålig vattenflaska som går att diska i en maskin. Vattenflaskan är tillverkad av återvunnet material där gammal plast blir till flaskor som är helt fria från BPA och BPS. Du kan välja mellan ett flertal olika färger för att hitta en som är passande för dig.

Nalgene Bottle, 1 L WM håller 1 liter vatten vilket gör den perfekt att ta med dig överallt. Du behöver heller inte oroa dig för att den ska hålla fast smak eller lukt i flaskan. Öppningen är bred vilket gör rengöringen enklare och du kan även ha is i flaskan.

 • 35,00 kr
 • 220,00 kr 176,00 kr
 • 220,00 kr 176,00 kr

3 vanliga frågor om miljövänliga vattenflaskor:


Varför välja en miljövänlig vattenflaska?

Det finns många anledningar till varför du borde att välja en miljövänlig vattenflaska. För det första är det helt enkelt bättre både för plånboken då du slipper köpa vatten från butik om du vill ha med en vattenflaska på någon av dina aktiviteter, men även för att tänka klimatsmart. När du investerar i en miljövänlig vattenflaska har du därför inte längre ett behov av att köpa plastflaskor. Plast är skadligt och giftigt för planeten och ju mindre plast vi kan använda, desto bättre. En miljövänlig vattenflaska kommer också utan något giftigt material och de absorberar heller inte till sig smaker.

Vad är skötselrådet för en miljövänlig vattenflaska?

Om en vattenflaska inte blir rengjord ordentligt samlas det bakterier i flaskan. Därför måste den rengöras regelbundet och på ett korrekt sätt. När du köper en miljövänlig vattenflaska kommer denna ofta med skötselråd, om de exempelvis går att diska i maskin eller inte. För en del är rekommendationen handdisk istället för maskindisk. Ett tips då när du rengör din vattenflaska är att använda dig av bakpulver. Häll i ett par teskedar bakpulver i flaskan och fyll på med varmt vatten. Låt det sedan stå några timmar och diska rent.  Detta tar bort både bakterier och smuts.

Vad för miljövänlig vattenflaska behöver jag?

Idag är utbudet stort av och att hitta den bästa miljövänliga vattenflaskan kan kännas svårt. Du borde alltid därför tänka igenom ditt köp ordentligt. Är du ute efter en klassisk vattenflaska som enbart håller kalla drinkar? Eller vill du ha en vattenflaska som kan ha varma drinkar som kaffe och te? Storleken spelar också roll eftersom den inte bör vara för liten, men heller inte för stor. Kika på de olika materialen som finns tillgängliga och gör ditt val utefter vad för slags aktivitet du behöver vattenflaskan till.  

Hur vi valde ut den bästa miljövänliga vattenflaskan

I vår lista finns kan du hitta tre miljövänliga vattenflaskor i olika slags designer. Vi valde vattenflaskor i olika storlekar och även färger så du kan hitta den som är bäst passande för dig. Vi kikade även på miljövänliga vattenflaskor med extra funktioner, såsom smart rengöring, drickbara lock och att de är säkra mot spill.

Att vattenflaskan kan hålla temperaturen för både varma och kalla drycker var även någonting vi hade i åtanke när vi valde ut våra favoriter. Investera i en miljövänlig vattenflaska och både miljön och din plånbok kommer att tacka dig!

Länkar och referenser

Alla miljövänliga vattenflaskor hos Jordklok

Lämna en kommentar