Bästa sättet att fixa pengar till träningslägret

Idrottande ungdomar har en sak gemensamt, oavsett vilken sport de håller på med – det är svårt att få pengarna att räcka till.

Ridsport och golf är dyrare än innebandy och fotboll, men alla ungdomslag och klubbar sliter med att få verksamheten att gå ihop. Kostnader finns det gott om. Lokaler för träningen är en fast utgift. Ofta kraftigt subventionerad, men det är ändå pengar som ska ut. Resor till och från bortamatcher och turneringar kan slå lite olika. I en del verksamheter kan man ta hjälp av föräldrar, men idealet är att inte vara beroende av deras välvilja. Så har vi utrustningen. Man väljer ju inte sport efter vilka träningsgrejer som behövs, men visst är frisbees och handbollar billigare än skridskor och motorcyklar, för att inte tala om hästar. 

Då har vi bara pratat om den löpande verksamheten, det som måste göras för att kunna kalla sig idrottsförening, men kanske vill man kosta på sig något extra någon gång. T ex tt ta med klubben till ett seniorevenemang för att se och söka inspiration från eliten inom sporten, eller samla laget till ett träningsläger. Inte nödvändigt, men nog så viktigt för helheten.

I princip kan man säga att det finns tre sätt att skaffa inkomster inom ungdomsidrotten:

Bidrag

Detta är något nästan alla idrottsföreningar i Sverige ägnar sig åt, särskilt de med ungdomsverksamhet. Man kan få bidrag från stat, kommun och stiftelser, både allmänna bidrag och sådana som är riktade mot särskilda grupper. Vidare kan man vända sig till Riksidrottsförbundet, som både delar ut egna bidrag och kan hjälpa till att söka andra bidrag.

Egna projekt

Precis som skolklasser och lokalpolitiska intresseorganisationer finns det goda möjligheter att tjäna pengar på egna events. Era ungdomar kan anordna en loppmarknad, musikkonsert eller något annat som lockar betalande publik. Bara fantasin sätter gränser, och tiden.

Samarbetsprojekt

Det största problemet med egna arrangemang är det är omöjligt att veta resultatet i förväg. Det kan bli väldigt mycket jobb och ändå väldigt lite pengar. Om ungdomarna och hela deras familjer ska hjälpa till och baka, bära, hämta och transportera så vill det till att det ekonomiska utfallet blir bra, och det går knappast ens att räkna på.Av den anledningen kan det vara bättre att samarbeta med en organisation som har erfarenhet och vet vad de håller på med. Att ta hjälp av ett företag som erbjuder samarbetsprojekt, exempelvis inom försäljning, förenklar och tydliggör förutsättningarna. DelikatessKungen hjälper er att tjäna extra pengar. Sälj deras delikatesser på er egen bostadsort, så får ni pengar till träningslägret eller cupresan. De tillhandahåller lättsålda delikatesser som handgjorda praliner och ekologisk olivolja, ni tar upp beställningar, levererar och tar betalt, och så delar ni på vinsten

Lämna en kommentar