Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa termosen 2024 – Våra 3 toppval för att din dryck ska hålla rätt temperatur!

När du ska på utflykt eller behöver hålla din dryck varm eller kall en hel dag är det viktigt att du har en dryckesbehållare du kan lita på. Men vad kännetecknar en bra termos och vilka funktioner samt isolering behöver den ha för att hålla måttet för att utses som bästa termosen 2023?

Vi har undersökt och letat fram den bästa termosen för 2023 med hjälp av kundfavoriter och bäst-i-test listor och här är våra tre vinnare!

Vår favorit! Thermos Light & Compact 1L

Light & Compact 1L
Light & Compact 1L – Bästa termosen 2024
 • Volym 1000 ml
 • Vikt 533 g
 • Material i rostfritt stål
 • Värme kapacitet 12 timmar
 • Kyl kapacitet 24 timmar
 • Storlek 80 x 310 mm

Thermos är världsledande när det kommer till termosar på marknaden idag och deras Light & Compact 1L modell är inget undantag! Denna ståltermos är av högsta möjliga kvalitet och rymmer hela 1 liter, perfekt för en heldag ute på fartfyllda äventyr.

Light & Compact 1L har en patenterad vakuumiseringsteknik som gör att det blir omöjligt för temperaturändringar. Detta håller din dryck varm eller kall utan att du behöver oroa dig för att din termos ska tappa grader. Denna robusta termos kan hålla din dryck varm i upp till 12 timmar och kall i hela 24 timmar utan problem!

Vad vi och nöjda kunder också gillar med denna ståltermos är dess lock. Det är patenterat och hygieniskt, men det bästa av allt är att den är delbar, vilket gör den mycket lätt att rengöra. Med Thermos vet du att du har en dryckesbehållare som du verkligen kan lita på att den håller det den lovar, även under mycket flitigt användande.

Stanley Classic Bottle 1,0 L – Hög kundnöjdhet!

Bästa termosen Classic Bottle 1.0L
Classic Bottle 1.0L – Bästa termosen 2024
 • Volym 1000 ml
 • Vikt 810 g
 • Material i rostfritt stål
 • Värme kapacitet upp till 24 timmar
 • Kyl kapacitet upp till 24 timmar
 • Storlek 117 x 94 x 358 mm

Stanley Classic Bottle 1,0L har fått en stadig andra plats av oss. Denna modell har en snygg, stilren design och du kan välja mellan färgerna kamouflagegrön eller svart färg. Även denna termos rymmer 1 liter, och passar för friluftsmänniskor som är ute efter en enkel termos med otroligt hög prestanda.

Termosen har klarar att hålla din dryck varm eller kall i upp till 24 timmar, vilket visar på vilken fantastisk isolering den besitter. Även denna termos är gjord i rostfritt stål och är BPA-fri. Förutom att användare är väldigt nöjda med att termosen inte läcker så uppskattar de att den är väldigt lätt att rengöra och tål maskindisk.

Vi gillar verkligen lockets funktion, där du kan använda det som en mugg. Praktiskt och behändigt när du är på utflykt och vill packa så smart som möjligt. Stanley Classic Bottle 1.0L har också ett smidigt bärhandtag på sidan, som gör att du får ett ordentligt grepp om termosen när det är dags att dricka eller om du är på språng!

Primus TrailBreak Vacuum Bottle 0,5L – Den perfekta termosen för jobbet!

Bästa termosen TrailBreak Vacuum Bottle 0,5L
TrailBreak Vacuum Bottle – Bästa termosen 2024

 • Volym 500 ml
 • Vikt 555 g
 • Material i rostfritt stål
 • Värmekapacitet 100 -> 76 °C efter 4 timmar
 • Kyl kapacitet upp till 24 timmar
 • Storlek 237 x 86 mm

Det svenska märket Primus har varit med i branschen i över hundra år och har en hel del innovativa termosar av hög kvalitet. TrailBreak Vacuum Bottle 0,5L är vårt självklara val av en lite mindre termos som du enkelt och smidigt kan ha med dig på jobb och under andra omständigheter i vardagen.

Denna termos har dubbla väggar med vakuum och är gjord av rostfritt stål och är väldigt slitstark. Den klarar tuffa tag, även om du skulle tappar den hårt på golv eller i annan terräng. Primus har som standard att inte utlova ett exakt antal timmar för hur länge deras termosar kan hålla temperaturen för varm dryck, istället rundar de av hur många grader värmen har sänkts efter ett visst antal timmar, vilket vi verkligen gillar! Från 100°C sänks det exempelvis till 76°C efter 4 timmar i rumstemperatur, vilket visar på stark isolering.

Vad som också gör denna termos speciell är flaskans lock. Den kommer i två lock, ett vanligt men också ett ClickClose-lock som gör det möjligt för dig att dricka direkt ur flaskan utan att du behöver ta av locket. Detta gör att den är mycket smidig för användare som vill dricka direkt ur termosen.

Hur har vi utsett den bästa termosen 2023?

Att välja ut den bästa termosen innebär en jämförelse av flera olika modeller och funktioner mot varandra, samtidigt som du behöver fundera kring hur stor termos du just du behöver. Ska du ut på utflykt med hela familjen kan du behöva en betydligt större termos än om du endast ska använda din termos för eget bruk. För att hitta våra toppval har vi tagit oss igenom kundrecensioner och bäst-i-testlistor för att hitta den bästa termosen för 2023.

Viktiga funktioner för en funktionell termos

Vi har jämfört olika termosar oavsett prisklass, men vi vill trycka på att dyrast inte alltid är bäst. Det som däremot gjort skillnad i våra val av de bästa termosarna har varit materialet, som behöver klara av flitigt användande, vakuumfunktionen för att hålla rätt temperatur och fördelen med att använda skruvlock, då de tenderar att förhindra läckage bäst.

Många termosar har ett snyggt yttre, men materialet bör enligt oss vara i rostfritt stål, då det inte för över smaker och klarar av tuffa tag. Med en bristfällig vakuumfunktion kan din termos inte hålla varken värme eller kyla och förlorar därmed sitt ändamål totalt. 

Jämför modeller innan du bestämmer dig

Det är en bra idé att jämföra olika modeller och storlekar mot varandra innan du bestämmer dig för vilken termos som kommer att passa dig och dina utflykter bäst. Vi rekommenderar därför att du först tänker över noga i vilka sammanhang du behöver en termos.

Har du tänkt att använda din termos dagligen till exempelvis kaffe till ditt arbete eller att hålla din dryck kall en dag på stranden, behöver du kanske inte en väldigt stor termos i jämförelse om du tänker ha med dig dryck för ett flertal personer på utflykt.

Så väljer du den bästa termosen som passar dig!

Hur du kan skilja på en bra och en bättre termos gör du enkelt genom att titta på behållarens isolering. En högkvalitativ termos behöver vara utrustad med ett bra vakuum som inte släpper ut värme eller låter din kalla dryck tappa sin temperatur.

Vår undersökning visar på att de ledande märkena på marknaden är de som går att lita på allra bäst. De tre märkena Thermos, Primus och Stanley är våra favoriter, då de är klassiska termostillverkare och har funnits i branschen länge.

 Isoleringen är den viktigaste funktionen, tillsammans med materialet och locket till termosen för att du ska få en termos som håller länge och förblir läckfri.

Vi hoppas att vår guide har varit hjälpsam i valet av rätt termos för just dig!

Vanliga frågor om termosar

Kan man diska termosen i diskmaskinen?

Det beror på, många termosar kan man köra i diskmaskinen, men långt ifrån alla. Vissa kan köras i maskinen, men korken kan vara lite ömtåligare och behöver handdiskas. Var noga med att läsa instruktionsboken för just din termos!

Vilken termosstorlek är bäst?

Det beror helt på dina behov, om det bara är du, eller hela familjen som ska ut, ju fler desto större. Vi föredrar en liten termos till kaffet om man är en eller två personer då man oftast inte dricker upp en hel större termos direkt. Så fort det blir lite luft i termosen börjar kaffet svalna i allt för stor takt!

Referenser och länkar:
Stora mattermosguiden
Massa bra termosar från våra partners

Lämna en kommentar