Upplev Dalarna – allt för dig som planerar en resa

Är du i tankarna av en hemester och har kikat in på Dalarna som alternativ? Dalarna är ett av Sveriges största landskap med otroligt mycket att erbjuda för dig som turist.

Vare sig du är intresserad av att spendera mycket tid i naturen, eller att upptäcka några av Dalarnas små städer så finns det många alternativ att välja mellan. I denna artikel kommer vi gå igenom saker som är bra och veta, tillsammans med några av de städer vi kan rekommendera att besöka för att uppleva Dalarna!

Bästa sätt att ta dig till Dalarna och vart du hittar boende

Det finns flera olika sätt att ta dig till Dalarna. Tåg är det mest bekväma och miljövänliga alternativet. Det finns tågstationer i flera delar av Dalarna såsom Avesta, Borlänge och Falun. Från flera av de lite större städerna går det också direktbussar till Mora och längst vägen finns det flera stopp om så skulle önskas.

Att hitta ett boende i Dalarna behöver inte vara svårt, och det finns mängder av alternativ beroende på vad du är ute efter för standard eller vart du vill bo. Du kan exempelvis välja att bo på hotell, men för en mer genuin upplevelse av Dalarna och dess möjligheter kan att hyra stuga vara ett bättre alternativ. På Stugknuten kan du boka stugor i önskat område och dessutom bokar du ditt boende direkt med ägarna!

Falun – Världsarvet som är mer än sin gruva

Falun är sedan länge känt för Falu gruva tillsammans med sina röda hus och vita knutar. Men det finns så mycket mer att se i denna stad. Under sommaren finns det vackra vandringsleder att gå, medan du på hösten kan hitta flertals bra leder för cykling. Om du istället besöker Falun på vintern så kan du testa på långfärdsskridskor eller fila på din längdskidåkning.

Borlänge – Storstad och natur i ett

I Borlänge kan du hitta många mindre köpcentrum, restauranger och barer och annat som mindre städer har, men om du söker äventyr har du även flera alternativ i Borlänge. Här har du Romme Alpin inte ens 30 minuter bort och så även Tuna Hästberg. Om du istället vill ta det lugnt och bo lite mer avskilt så kan du söka dig till Sveriges Venedig – Torsång.

Mora – Sagoland och dalahästar

Mora är en välkänd destination i Dalarna mycket tack vare Vasaloppet. Men du som inte är intresserad av skidor behöver inte oroa dig, det finns en mängd andra saker att göra i vackra Mora! Om du har barn så är Tomteland en plats att besöka, och om du är mer intresserad av vandring så kan vi rekommendera att titta närmare på Siljan Geopark.

Som du ser så finns det mängder av saker att göra i Dalarna, och då har vi endast nämnt tre av de lite större städerna du kan besöka. Dalarna är stort och du som besökare kommer inte bli besviken på vad du kommer få uppleva!

Lämna en kommentar