Så undgår du tristessen med en sjusovare i tältet

Att sova i tält är mer regel än undantag för den som har friluftsliv som intresse – och alla som gjort det vet att en natt i tält är som balsam för själen. Åtminstone om man delar tält med någon som har ungefär samma mat- och sovklocka som en själv. Har man däremot lyckats få en tältkompis som sover mycket längre än man själv gör på morgonen, kan tristessen slå till när man väntar på att den andre ska vakna. Denna artikel är för dig som är den morgonpigga av er – vi tipsar dig om hur du undviker att förgås av tristess under tiden du väntar på din vän.

Låt mobilen roa dig

Att mobilen är med överallt är något som gäller de flesta av oss – också när vi är ute på friluftsäventyr. Även om grundtanken för många är att låta mobilen ligga relativt orörd när man är ute, är den en god kamrat under tiden ens egentliga kamrat vägrar vakna. En sida vi gillar att roa oss med är Campobet Sverige – här kan du spela på slots eller lägga några bets under tiden som du väntar på din vän. Eftersom Campobet använder Trustly som betalningsmetod behöver du inte ens ha med dig kortet för att göra en insättning – du fixar allt med ditt mobila BankID.

Föredrar du att göra något mer praktiskt kan du kolla upp dagens väder, till exempel med hjälp av väderappen Yr. Eftersom väderleken kan ändra sig snabbt, är det alltid bra att göra en koll innan man beger sig ut – särskilt i mer utsatta miljöer som uppe på fjällen eller på sjön och liknande.

Ordna frukost – det är alltid uppskattat

Även om det är ganska tråkigt att laga mat på egen hand kommer din sovande tältkompis garanterat uppskatta att frukosten är färdig när denne vaknar. Du kan dessutom se det som en tidsmässig investering, eftersom det innebär att ni kommer i väg snabbare om det är så att ni tänkt bege er iväg på en längre tur under dagen.

Det behöver inte vara någon avancerad frukost – bara en sådan sak som att frukosten står färdigdukad när man kommer upp räcker otroligt långt. Det lägger dessutom ribban för hur resten av dagen kommer se ut. Har man en god start på dagen brukar även fortsättningen på dagen bli riktigt bra – och en bra dag är ju trots allt det ni är där för.

Väck din vän!

Den mest drastiska av alla metoder är såklart att väcka din vän. Med handen på hjärtat – hur ofta brukade vi inte väcka våra sjusovande kompisar när vi var små och sov över? Har ni dessutom en lång dag framför er kommer din vän sannolikt uppskatta att bli väckt i tid. Har den sjusovande vännen ett morgonhumör i stil med en nyväckt brunbjörn bör du kanske undvika att ruska liv i denne – istället kan du hosta lite subtilt, eftersom man inte får bli sur på någon bara för att den hostar. För säkerhets skull hade vi nog sett till att ha frukosten klar tills din vän brunbjörnen vaknar – bara för att helgardera sig.

Lämna en kommentar