Så ordnar du kortvarig billösning

För många är det ett stort beslut om huruvida man ska skaffa sig en egen bil eller inte. Inte nog med att det är en dyr första kostnad att lägga ut vid ett köp av bil, kostnaderna kan rinna iväg i längden. Lyckligtvis finns det idag goda möjligheter att ordna sig en billösning som kan vara antingen långvarig eller kortvarig. Låt oss titta närmare på det sistnämnda.

Alla skaffa vi bil av olika anledningar. Om det så är för att kunna pendla till jobbet eller åka på en längre bilsemester. För dig som inte vet hur länge du kommer att behöva en bil, är det ett alternativ att skaffa dig en du kan abonnera på. Om detta låter intressant, så jämför sajten bilabonnemang.nu priser, bindningstider och utbud. De hjälper dig också att komma dit du behöver för att aktivera ditt abonnemang.

Vad är ett bilabonnemang?

Intresset för att abonnera på bilar ökar markant, vilket gör att lösningen nu håller på att etablera sig med allt fler aktörer som erbjuder den. Generellt sett menar många att bilabonnemang är ett flexibelt sätt att kunna skaffa bil på, kanske framförallt för den yngre generationen. I stora drag innebär det att du hyr en bil, som är som din egen, utan bindningstid.

Att skaffa bilabonnemang anses också vara väldigt prisvärt då du har en fast månadskostnad, där oförutsedda kostnader ingår i avgiften. Detta gör det förstås enkelt att räkna på vad din bil kostar för dig om du planerar att sätta upp en budget. Likaså är de bilar som erbjuds till abonnemang är alltid nya och trygga. Inte minst med kvalitetssäkrade bilar av svenska märket Volvo.

Skillnaden mellan leasing och abonnemang

Upplägget med leasing är erkänt sedan länge och upplägget kan tyckas påminna om varandra, så vad skiljer bilabonneming från billeasing? Den huvudsakliga skillnaden är att leasing oftast görs på långtidskontrakt. Detta gör att du är mindre flexibel, ifall du en dag inte längre vill behålla bilen du hyr. En annan stor skillnad är att leasing tenderar att bli väldigt dyrt när du överskrider den körsträcka som ingår i dealen.

En annan elefant i rummet när man väljer att hyra bil är ju förstås försäkringsdelen. Många anser det vara snårigt med försäkringsavtal och vad för typ av slitage som är okej med sin leasade bil. Med bilabonnemang behöver man knappt tänka på försäkring eller reparationskostnader som kan tänkas dyka upp. Helförsäkring som ger det mest omfattande skyddet för bilen, ingår.

Det råder inga tvivel om att bilabonnemang är en spännande lösning för den bilägaren som vill vara flexibel. Vi förväntar oss därför att affärsmodellen bara kommer att växa sig större och större i takt med att allt fler vill ha en kortvarig billösning.

Lämna en kommentar