Inredning i små rum: Då finns det en sak du bör tänka på!

Oavsett om du bor i en stor herrgård eller lever compact living har du förmodligen små och mindre utrymmen och rum som du vill kunna inreda på ett sätt som gör att de känns större. Det kan handla om en hall eller en lång gång som kan kännas trång eller smal. Mindre rum kan ofta upplevas lite instängda och kanske till och med överbelamrade, om de inte inreds på rätt sätt.
Men det finns i själva verket ett par tips som man kan ta hjälp av för att skapa en välkomnande atmosfär i mindre utrymmen och rum, som dessutom bidrar till att rummet känns större och trevligare att vistas i, utan att man får en känsla av att rummet är övermöblerat.

Vanligt misstag som bör undvikas

Du har kanske, precis som många andra, en föreställning om att vitt är bästa färgen när det kommer till att skapa rymd i små utrymmen och rum, men där bör du tänka om. Färger är i själva verket en stor fördel.
Men om du inte känner för att måla väggarna i färgsprakande kulörer kan färgglada canvastavlor vara ett bra alternativ. Om du vill slå på stort och verkligen lyfta ett rum med färger kan du kombinera färgglada väggar och vackra canvastavlor och skapa ett stilfullt uttryck.

Skapa ett rum fullt av energi och rymd

Genom att välja färgglada väggar framför vita kan du fylla rummet med energi. Vitt kan ofta kännas tomt och intetsägande, speciellt i ett litet rum eller utrymme, framför färgglada väggar som skapar liv och rörelse, vilket får rummet att kännas större.
De allra mörkaste färgerna som havsblått, mörkgrönt och brunt kan bli aningen tunga i ett litet rum men var inte rädd för att välja kraftfulla färger. Ett bra tips för att få rummet att kännas mer rymligt är att skapa en illusion av att det är högt i tak. I det tillfället kan man med fördel använda en bård, som sätts en bit ner från mitten på väggen.
Välj en aningen ljusare nyans av samma färg på den övre delen och en aningen mörkare nyans på den nedre delen så skapar du en illusion av att det är högt i tak.

Värt att veta om tapeter

Tapeter finns i en uppsjö av olika mönster och färger. För att skapa mer rymd upptill i rummet kan man med fördel välja en randig tapet. Det finns många varianter av tapeter med bredare eller smalare ränder i framträdande färger. Något som är ett bra alternativ till målade väggar, för den som vill ha lite extra lyx.

Lämna en kommentar