Hur du finansierar ditt köp av fjällstuga

Att kunna njuta av naturen är något de flesta uppskattar, och det finns en mängd olika sätt att göra det på. Kanske är du en riktig vintersportare, som älskar att vara ute i skidspåren och borta från morgon till kväll? Eller är du mer en sommarperson, som tar husvagnen till en trevlig camping och utforskar berg, skogar och vatten där?

Nu när vintern närmar sig och snön börjar falla i landets norra delar är det många som börjar boka in skidresor i populära resorter, såsom Idre och Sälen. Priserna på stugor stiger dock snabbt, och det kan vara svårt att hitta en till ett rimligt pris. Ofta önskar man att man själv hade en stuga i sin ägo, så att man slapp all stress kring bokning, och istället kunna åka närhelst man känner för – utan att det kostar skjortan.

Tanken är definitivt lockande för många. Dessvärre uppstår det inte sällan problem med vägen. Ganska snabbt brukar man inse att ens ekonomiska situation inte tillåter en sådan utgift. Men låt inte det släcka hoppet och drömmen om en egen fjällstuga! Det finns nämligen en lösning.

Hur finansierar jag mitt stugköp?

Det kan kännas övermäktigt att spara ihop till en egen stuga, och visst är det helt klart rekommenderat att spara så mycket som möjligt i första hand. Men när åren går och sparandet ännu inte nått sitt mål kan man behöva ta till med andra medel.

Ett sådant är lån. Tanken kanske inte är lockande i första taget, men det finns faktiskt fall då ett lån kan vara berättigat. Husköp är ett vanligt exempel på situation då man tar lån, och om du dessutom sparat ihop en del bör det gå smidigt.

Om du har en betalningsanmärkning kan det ibland vara svårare, men låt det inte sätta stopp för dina drömmar om en ultimat skidsemester; det går nämligen att ta lån med anmärkning.

Många alternativ och möjligheter

Trots att en anmärkning kan göra låntagandet mer komplicerat är det långt ifrån omöjligt att få ja på sin ansökan. Fler och fler börjar nämligen godkänna att de med en notering tar lån.

Snabblån är en enkel lösning om du tror dig kunna betala igen inom en ganska kort period. Gäller det större summor, som ett stugköp, rekommenderas istället ett privatlån. Båda dessa har dock hög ränta, så försäkra dig om att du kan betala tillbaka i tid.

Det är självklart viktigt att inte vara för naiv; har du redan lån du inte betalat tillbaka är det inte rekommenderat att ta ytterligare ett. Men om du har en stabil ekonomi och din anmärkning endast berott på slarv, bör den inte vara ett större problem.

Lämna en kommentar