6 appar som nya campare borde ha på sin telefon

Är du ny till campingvärlden? Vad kul! Då har du massvis med spännande äventyr att se fram emot. Du kan ge dig ut med tält, sovsäck och underlag, alternativt välja något lite mer bekvämt, t.ex. en husvagn, husbil eller liknande. Oavsett vad finns det ett flertal saker som du borde tänka på, samt massvis med appar som kan vara bra att ha med sig på resan. Och det är just apparna vi fokuserar på i den här artikeln.

6 appar som alla campare borde ha på sin telefon

Nedan är några exempel:

GPS

En GPS är alltid viktigt att ha med sig när man befinner sig på främmande mark, men är ännu viktigare om du ska ge dig ut och campa, inte minst om du ger dig ut i skogen. Det är väldigt lätt att komma bort sig, och då är en GPS en räddare i nöden.

De flesta moderna mobiltelefoner har redan en GPS installerad som standard, men om din mobiltelefon inte har det är det bara att välja någon av de aktörer som existerar på marknaden. Det bästa av allt är att många av dem är gratis!

Packlista

Att ha med sig en digital packlista kan underlätta din campingresa rejält. Ett fysiskt papper kan försvinna eller bli blött, men den digitala appen har du med dig så länge du inte tappar bort din mobiltelefon eller surfplatta.

Här är det även busenkelt att lägga till och ta bort saker, samt att hålla reda på vad som är med och inte.

VPN

Säkerheten är viktigast av allt, och cybersäkerheten är en del av detta. När du ger dig ut och campar kommer du att vara utsatt för alla möjliga typer av hot, inte minst om du ger dig ut och campar i miljöer med en stor mängd andra människor.

Därmed är det viktigt att du tar din säkerhet online på allra största allvar. Med hjälp av en VPN-tjänst får du inte bara ett bra grundläggande skydd, du blir även privat. Ett riktigt bra alternativ om du vill ha ett bra skydd som inte kostar särskilt mycket.

Första hjälpen

Man vet aldrig när olyckan inträffar. Därmed är det viktigt att du är förberedd på vad du ska göra om det värsta inträffar. Det finns appar som snabbt ger dig hjälp och information vid dessa situationer, och är något som du absolut bör titta lite närmare på innan du ger dig ut på campingturen.

Detta är extra viktigt om du ska ge dig ut och campa på en plats där väldigt få eller inga andra människor befinner sig.

Podcasts

Det kan även vara en bra idé att ha med dig någon typ av underhållning som du kan lyssna på under din campingtur och resa. Podcasts är ett av de mest populära alternativen just nu, och lämpar sig väl för dessa typer av syften.

Dessa går i de flesta fall att ladda ner, vilket gör att du inte behöver förlita dig på en internetanslutning. Därmed lämpar sig podcasts även väl för campingturer i skogen.

Musik

Om du föredrar musik framför podcasts är detta ett hett alternativ. Musiken kan användas för att få dig att slappna av, för att peppa upp dig på morgonen, eller för att göra vandringsturen ännu mer storslagen.

Även här är det möjligt att ladda ner eller spara musiken, vilket gör att du inte behöver förlita dig på en stark uppkoppling för att kunna njuta av den typen av musik som du föredrar.

Lämna en kommentar