Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Tändstål bäst i test 2024 – Gör upp en eld snabbt!

1. Vår vinnare! Light my fire Swedish Firesteel Bio Scout 2. Kupilka Firesteel 8 - Användarvänlig! 3. Light My Fire Firelighting kit – Smart tändstål-set!
Vår vinnare! Light my fire Swedish Firesteel Bio Scout Kupilka Firesteel 8 - Användarvänlig! Light My Fire Firelighting kit – Smart tändstål-set!
Se priset här Se priset här Se priset här

Bästa tändstål 2024 – Om du spenderar mycket tid ute i naturen under längre perioder är det nödvändigt att kunna göra upp en eld. Antingen för att kunna göra en brasa där du kan värma dig eller för att kunna laga mat på.

Tändstål är då en otroligt smart investering som du alltid kan förlita dig på, oavsett väder. Vad behöver du tänka på i valet av tändstål och vad för modeller är extra utmärkande? Här nedan listar vi de bästa tändstålet 2024!

Topp 3 tändstål bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Light my fire Swedish Firesteel Bio Scout

 • Nödvisselpipa
 • Upp till 3000 drag
 • Fungerar i blås och vind
 • Prisvärt alternativ

Vinnaren av vårt test är Light my fire Swedish Firesteel. Detta är ett tändstål som du verkligen kan förlita dig på i alla lägen! Det har en smidigt och kompakt design som är enkel att ta med sig, perfekt för att starta eld med eller till ditt friluftskök. Detta tändstål erbjuder dig många olika funktioner som kan komma till god användning vid många tillfällen.

Tändstålet är utrustat med en nödvisselpipa som kan hjälpa dig i nödsituationer. Den är utmärkt att använda oavsett väderförhållanden, den fungerar därför lika bra i solljus som när det regnar eller blåser. Tändstålet är tillverkat i biobaserad plast och är väldigt hållbar då den erbjuder dig upp till 3000 drag.

Detta är ett väldigt prisvärt alternativ som är otroligt lätt att använda och skapa gnistor med ute i naturen.

 • 145,00 kr 102,00 kr
 • 145,00 kr 102,00 kr
 • 139,00 kr
 • 145,00 kr
 • 149,00 kr

2. Kupilka Firesteel 8 – Användarvänlig!

 • Gnistor upp till 3000 grader celsius
 • Rem gjord av renskinn
 • Forrecerium Rod
 • Enkel användning

Om du letar efter ett tändstål som är mycket enkelt att göra upp eld med som även är otroligt användarvänlig kan Kupilka Firesteel 8 vara något för dig. Tändstålet är otroligt enkelt att använda och kan skapa stora gnistor även i fuktigt väder. Tack vare handtaget på tändstålet kan du även använda handskar medan du försöker få igång elden, vid kallare temperaturer.

Det är ett väldigt prisvärt alternativ som du kommer få stor användning av ute i naturen. Stålet kan skapa gnistor upp till 3000 grader Celsius och är gjord utav Forrecerium Rod. Vid köp av denna får du dessutom med en kompakt striker och en rem gjord av renskinn.

 • 220,00 kr 138,00 kr
 • 220,00 kr 138,00 kr
 • 199,00 kr

3. Light My Fire Firelighting kit – Smart tändstål-set!

 • Komplett kit
 • Räcker upp till 3000 drag
 • Medföljande grillspets och förvaringsväska
 • Fungerar i regn och blåst

Om du är ute efter ett komplett kit så är Light my fire firelighting kit ett rekommenderat val. Med detta kit kan du få upp en eld på ett otroligt smidigt sätt och har alla tillbehör du behöver för att få en bra matlagningsupplevelse ute i naturen.

I detta kit medföljer Light my fires tindersticks som är gjorda utav tjärved och även en smidig förvaringsväska. Du får även en grillspets som gör det väldigt enkelt för dig att laga mat med. Du kan fästa grillspetsen på vilket pinne du än hittar i närheten och detta redskap garanterar att du inte tappar det du lagar i elden.

Detta tändståls-kit går utmärkt att använda i både regn och blåst och räcker upp till 3000 drag. För dig som är ute efter ett tändstål med allt-i-ett tillbehör är Firelightning Kit att rekommendera.

 • 240,00 kr 168,00 kr
 • 239,00 kr
 • 239,00 kr

3 vanliga frågor om tändstål:

Varför är det bra att använda ett tändstål istället för tändstickor?

Det finns väldigt många fördelar hos ett tändstål om man jämför de med tändstickor. Ett tändstål räcker framför allt mycket längre och kan erbjuda dig allt från 3000 – 10 000 drag. Ett tändstål räcker alltså betydligt mycket längre än vad en tändsticksask gör.

Vi alla vet hur irriterande det är när man tänder eld på virket och lågan slocknar innan den ens hunnit nudda veden. Med ett tändstål slipper du denna frustration.

Dessutom så fungerar ett tändstål i olika typer av väderförhållanden. Många modeller av tändstål har möjligheten att fungera utmärkt och leverera stora gnistor även när det blåser, regnar eller när det är väldigt kallt ute.

Hur länge räcker tändstål?

Detta varierar beroende på vilken typ av modell du köper. Vi rekommenderar dock inte att du köper ett tändstål under 3000 drag för att det ska vara så effektivt som möjligt. Ett tändstål med kapacitet från 3000 till 10 000 drag är därför bättre alternativ, men tänk på att det ofta kommer kosta dig mer ju fler drag tändstålet har.

Vanligtvis, om du har en bra teknik så brukar det endast behövas ungefär 3-5 drag per eldstart. Men det kan även variera beror på hur vädret ser ut och även hur bra ditt startbränsle är. Så enkelt sagt kan ett tändstål hålla i flera år om du förbrukar lite drag vid varje eldstart.

Vilken storlek bör jag ha på mitt tändstål?

Det beror på vad du föredrar och i vilka situationer som du ska använda ditt tändstål. Många friluftsmänniskor föredrar små modeller som är enkla att kunna ta med sig överallt och som är enkla att slänga ner i fickan eller väskan.

Om du däremot spenderar stora delar ute i naturen och har behovet att göra upp en eld flera gånger i veckan så kan en större modell vara ett bättre alternativ för dig.

Källor:

https://www.nomaderna.se\basta-tandstalet

https://friluftskoll.se\tandstal-bast-i-test

https://outdoorlandet.se\basta-tandstalet

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa tändstål

Outnorth
Outdoorexperten
Skistart
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar